30-letni magister farmacije Andraž Lamut, specialist na bradlji in mladi raziskovalec na ljubljanski Fakulteti za farmacijo, živi dve vzporedni življenji. Poleg časa, ki ga nameni redni zaposlitvi, vsak teden vsaj 30 ur nameni treningom in drugim aktivnostim, povezanim z gimnastiko – z namenom, da se uvrsti na Olimpijske igre v Tokiu 2020.

’Z gimnastiko se ukvarjam že od svojega sedmega leta in še vedno je moja velika ljubezen. Rad imam lepoto gibanja, preizkušanje mej zmogljivega, eleganco in užitek tega športa. Moja dosedanja kariera je bila turbulentna, od uspehov, kot so nastopi na svetovnih in evropskih prvenstvih ter univerzijadah, pa do poškodb, ki so zahtevale dolge rehabilitacije. Trenutno sem v odlični formi in pripravljen na vse napore in izzive, ki jih s seboj prinaša moj cilj – udeležiti se olimpijskih iger v Tokiu čez dve leti. Gimnastika je žal pri nas še vedno zapostavljen šport in zelo težko je dobiti sredstva za uspešno vadbo, zato sem hvaležen slovenskemu podjetju Valens za podporo pri doseganju mojega zastavljenega cilja,’ pravi Andraž Lamut.

Gimnastičar Andraž Lamut, specialist na bradlji

Slovensko podjetje Valens iz Šenčurja pri Kranju, svetovno priznan proizvajalec inovativnih prehranskih dopolnil in funkcionalnih surovin, se je odločilo, da podpre Andraža Lamuta pri njegovi poti do cilja, udeležbe na Olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020. Lamut se ne ukvarja le z gimnastiko, ampak je hkrati zaposlen kot mladi raziskovalec na Fakulteti za farmacijo. Podjetje Valens ceni talente, še posebej tiste, povezane s farmacijo, in vidi v sodelovanju dvojno »zmago« – podporo ambicioznemu slovenskemu športniku in mlademu raziskovalcu farmacevtu. Za začetek sodelovanja so mu podarili vadbeno blazino in svoje izdelke znamke Quvital®, ki poskrbijo za energijo, mladost in vitalnost. Gre za inovativno vodotopno obliko koencima Q10 naravnega izvora, ki jo odlikuje izjemna absorpcija.