V Valensu smo sicer mnenja, da se moramo imeti radi vse leto, in da je vsak dan priložnost, da nekomu izkažemo ljubezen, spoštovanje in pozornost. Pa če je že ravno »praznik ljubezni«, zakaj ne bi izkoristili trenutka?

Pogosto se zatakne pri iskanju darila. Poznate, kajne? V Valensu smo zato letos oblikovali izvirno darilo, ki ga bo vesel vsakdo, pa najsi ga prejme od žene, moža, prijatelja ali mame. Lahko pa ga podarite kar sami SEBI – ker je »ljubezen do sebe pot do zdravja«. 😊 Tokrat skoraj dobesedno – v paketu smo namreč zbrali izdelke s “čudežnim” koencimom Q10, ki ga imenujemo tudi »koencim mladosti«.

Koencim Q10 za kožo

Koencim Q10 je telesu lastna snov, ki je prisotna v vsaki celici našega telesa – tudi v celicah kože. Zaradi tega in zaradi splošnega prepričanja, da naj bi Q10 zaviral staranje, ga pogosto najdemo v kozmetičnih pripravkih različnih proizvajalcev, ki jih oglašujejo kot »anti-age«. V resnici pa obstaja le malo dokazov o vplivu na strukturo kože z zunanjo uporabo (npr. v kremah).

Vseeno pa je ime »koencim mladosti« utemeljeno – ne le zaradi samega dejstva, da se biosinteza koencima Q10 s staranjem upočasnjuje. Uživanje koencima Q10 v obliki različnih prehranskih dopolnil (tekočina, pršila, kapsule) ima tudi dejanski vpliv na kožo, kar smo v Valensu dokazali v sodelovanju z Inštitutom za kozmetiko Visoke šole za storitve.

Študija dokazala učinke rednega uživanja koencima Q10

V Valensu sta kakovost in pozitivna uporabniška izkušnja vedno na prvem mestu, zato ogromno energije vlagamo v dokazovanje kvalitete s kliničnimi študijami in raziskavami. In ker verjamemo, da lepota prihaja od znotraj, smo se odločili, da s študijo dokažemo vpliv uživanja koencima Q10 na kožo.

Povzročila je pravo malo revolucijo na tem področju. Študija, v kateri je sodelovalo 33 žensk*, je potrdila, da redno uživanje koencima Q10 v dovolj visokih odmerkih pomembno vpliva na strukturo kože. Rezultati trimesečnega uživanja izdelkov Quvital® so pokazali čvrstost in mladostnejši videz kože ter zmanjšanje gub.

Študija je pokazala, da dolgoročno uživanje tekočine s koencimom Q10 izboljša izgled kože, tako v smislu čvrstosti kot kožnega mikroreliefa oziroma zmanjšanja gub. V skupini, ki je jemala višjo koncentracijo (150 mg) koencima Q10 v sirupu, so bili rezultati nekoliko boljši kot v skupini z nižjo koncentracijo (50 mg), v obeh primerih pa so pri večini prostovoljk opazili izboljšanje čvrstosti in gladkosti kože ter zmanjšanje gub v primerjavi s skupino, ki je uživala placebo (torej sirup brez koencima Q10).

Prav zato koencim Q10 vsebuje tudi naš izdelek za kožo, nohte in lase s kolagenom. V Valensu smo trdno prepričani, da je prav Q10 bistvena sestavina tega izdelka, ki sicer vsebuje tudi enega najbolj kakovostnih kolagenov na tržišču.

Quvital® in srce

V paketu Valentino smo prav za ❤️praznik ljubezni❤️ poskrbeli za še višji odmerek koencima Q10 – izdelku Valens Kolagen Premium, ki v dnevnem odmerku vsebuje 50 mg koencima Q10, smo dodali izdelek Quvital®. Simbol srca pa ima zato tu poleg ljubezni še drug pomen – ustno pršilo Quvital® Q10, ki ga prejmete ob nakupu paketa, ne bo poskrbelo le za videz, pač pa tudi za srce in energijo. Izdelek poleg koencima Q10 vsebuje še tiamin (B1), ki ima vlogo pri delovanju srca in prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

V Valens po darila

Paket Valentino je zadnji v seriji ugodnih paketov, ki smo jih pripravili za različne priložnosti. V naši spletni trgovini so namreč na voljo še naslednji paketi:

  1. Družinski paket (2 x Imunček, 1 x Imunofit, 15 % popusta)
  2. Paket Aktivni (2 x Valens L-karnitin Plus, 1 x ustno pšilo Quvital gratis)
  3. Paket Iron Duo (1 x Valens Iron Plus, 1 x Valens Iron Plus gratis)