V Valensu smo po dolgem načrtovanju razvili in na trg lansirali izdelek z melatoninom. Melatonin je bil namreč doslej večinoma na voljo le v obliki zdravil na recept, po novem pa je dovoljen tudi v prehranskih dopolnilih. Zato smo zdaj končno na trg lahko lansirali Valens Melatonin, ustno pršilo z naravno aromo ribeza. Gre za edino prehransko dopolnilo z melatoninom na slovenskem trgu, ki je bilo razvito in izdelano v Sloveniji.

Ustno pršilo Valens Melatonin vsebuje 0,33 mg melatonina na razpršek (dnevni odmerek), kar je koncentracija, ki ne preseže tiste, ki je v telesu normalno prisotna ponoči. Prekomerna uporaba melatonina, tako v smislu previsokih odmerkov kot dolgotrajne uporabe, namreč ni priporočljiva. Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP), ki v Sloveniji ureja tudi področje nekaterih prehranskih dopolnil, je zato izdala priporočilo, ki pri slednjih določa najvišjo dovoljeno mejo (0,44 mg) melatonina v dnevnem odmerku. Kljub priporočilom večina prehranskih dopolnil, ki so dosegljiva na slovenskem trgu, vsebuje 1 mg ali več melatonina v dnevnem odmerku, zato stroka svetuje previdnost pri izbiri.

Valens Melatonin je tako edini izdelek, ki je v skladu s smernicami JAZMP in je varen za uživanje. Prehransko dopolnilo je izdelano po najvišjih standardih kakovosti – podjetje Valens ima namreč GMP certifikat dobre proizvodne prakse, ki zagotavlja sledljivost sestavin in skladnost učinkovin z navedbami na deklaraciji izdelka.

Naravna aroma ribeza daje izdelku odličen okus, sladilo ksilitol pa ima ugoden vpliv na zdravje zob, zato ga lahko uživamo tudi tik pred spanjem. Valens Melatonin vsebuje kar 125 razprškov, kar pomeni, da vsebina zadostuje za več kot 4 mesece.