Vplivi kombinacije vodotopnega koencima Q10 in hidroliziranega kolagena na kožo

Z eno od preteklih študij smo v Valensu v sodelovanju z Inštitutom za nutricionistiko že dokazali učinke rednega uživanja našega koencima Q10 (Q10Vital®)na koži, prav tako so izsledki tujih študij pokazali dobre rezultate rednega uživanja kolagena na koži.  Doslej še neraziskana pa je bila kombinacija obeh sestavin, zato smo v Valensu izvedli novo študijo, s katero smo dokazali pozitivne učinke dodajanja prehranskega dopolnila Valens Kolagen Premium, ki vsebuje hidrolizirani ribji kolagen in vodotopen koencim Q10. 

V študiji so nas zanimali struktura kože, gladkost, izraženost gub in ostali parametri kože. Študijo smo izvedli na 34 zdravih ženskah, starih med 40 in 65 let. Testna skupina je 12 tednov uživala dnevni odmerek tekočine Valens Kolagen Premium, placebo skupina pa je uživala obarvan sirup z aromo brez aktivnih sestavin.

Rezultati študije, ki so bili v februarju objavljeni v odprti reviji Nutrients 2020, so odlični, saj smo dokazali pozitivne učinke rednega uživanja našega izdelka Valens Kolagen Premium na več različnih parametrov kože.

Dokazali smo, da se z rednim uživanjem izdelka zviša gostota usnjice, zniža delež gub okoli oči oz. na območju celotnega obraza ter izboljša gladkost kože. Podrobnejše izsledke raziskave najdete na naši spletni strani.