Neradi se ponavljamo, pa vseeno: že veste, kako ZELO pomemben je vitamin D? Pomembno vlogo ima pri ohranjanju zdravja zob in kosti, pri normalnem delovanju mišic in pri delovanju imunskega sistema. Čisto enostavno: brez vitamina D nas imunski sistem ne ščiti pred tujki, naše kosti in mišice so šibke, posledice pa se lahko kažejo tudi na našem zobovju. Poleg tega pomanjkanje vitamina D povezujejo še z mnooooogimi drugimi težavami.

Vitamin D naše telo torej nujno potrebuje, dodajati pa ga moramo predvsem jeseni in pozimi! 

Vitamin D je namreč hormon, ki ga naše telo samo tvori pod vplivom sončnih žarkov. V našem geografskem pasu ljudje samo z izpostavljanjem soncu le redko dobimo zadostno količino vitamina D, kar pomeni, da je tveganje za pomanjkanje veliko! Pravzaprav je pomanjkanje vitamina D epidemično: študije kažejo, da ima v Sloveniji hujše pomanjkanje vitamina D kar 80 % populacije, s podobnimi številkami pa se soočajo tudi drugod po svetu, celo na območjih, ki imajo dovolj sonca.

Rešitev: dodajanje vitamina D v obliki prehranskih dopolnil!

Vitamin D potrebuje vsa družina – od najmlajših članov, katerim dodajanje priporočajo tudi pediatri, do najstarejših, ki so zaradi pomanjkanja vitamina D pravzaprav najbolj ogroženi. In v Valensu dobite izdelke z vitaminom D za vso družino! 

Vsi izdelki so v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavnejšo uporabo (še posebej pri dojenčkih in otrocih), zagotavlja pa tudi hitrejšo absorpcijo, ki se začne že v ustni votlini. To je še posebej dobrodošlo pri vseh, ki imajo oteženo absorpcijo v prebavilih (npr. starejši).

Valens D-natur

Za 150 dni 

0,08 €/dan

Pediatri dodajanje »sončnega vitamina« priporočajo že takoj po rojstvu, saj so dojenčki in otroci najbolj podvrženi tveganju za pomanjkanje. Vitamin D ima pomembno vlogo pri razvoju kosti in ker dojenčkovo telo ne zmore samo tvoriti dovolj vitamina D, je dodajanje nujno potrebno! Starši pogosto tožimo, da imajo dojenčki po dodajanju vitamina D krče – dojenčkovo črevesje, ki se šele razvija, je namreč lahko zelo občutljivo in mu posamezne snovi ne ustrezajo. Neprespane noči, »sitni« dojenčki in uničeni starši … O joj!

Krči niso nujno povezani z vitaminom D, a kljub temu veliko staršev prekine z dodajanjem vitamina D, to pa je lahko za otroka škodljivo na dolgi rok! Na trgu je sicer ogromno alternativnih prehranskih dopolnil z različnimi sestavami, oblikami in cenami, večina pa je v obliki kapljic.

Tudi vi niste navdušeni nad nerodnimi kapljicami?

Največ prehranskih dopolnil z vitaminom D je v obliki kapljic, ki pa so lahko zelo nerodne za uporabo. Večina staršev si pomaga z žličkami ali stekleničkami, a ne ena ne druga možnost ne omogoča natančnega odmerjanja, zato smo starši pogosto v skrbeh zaradi količine vitamina D, ki jo dojenček dejansko zaužije.

Da bi staršem priskočili na pomoč, smo v Valensu razvili Valens D-natur, 100 % naravno ustno pršilo z naravnim vitaminom D3, ki je namenjeno prav dojenčkom. Izdelek ne vsebuje konzervansov, arom in barvil in je zato primeren že za dojenčke od rojstva dalje. Valens D-natur ne povzroča krčev, napenjanja in zvijanja, uporaba je izjemno enostavna, vsebina pa zadostuje za kar 150 dni!

Razpršek enostavno odmerimo v otrokova usta! 1, 2, 3, pa je!

Valens D Junior

Za 125 dni 

0,08 €/dan 

Valens D Junior je izdelek, ki je bil ustvarjen z mislijo na otroke. Ker tudi oni nujno potrebujejo vitamin D in ker so, bodimo iskreni, otroci pogosto sitni glede okusa, smo izdelali pršilo z odličnim okusom jagode. Otroci ga obožujejo tudi, ker je uporaba izjemno zabavna. Vsebuje 500 IU vitamina D3 naravnega izvora in je primeren za otroke od 3. leta dalje. Priporočamo uporabo 1-2 razprškov dnevno.

Valens D-plus

Za 125 dni 

0,09 €/dan 

Valens D-plus poleg vitamina D3 vsebuje tudi vitamin K2: medtem ko vitamina D pomaga absorbirati kalcij, vitamin K2 usmerja nalaganje kalcija na prava mesta v našem telesu. Ker D3 in K2 torej delujeta skupaj, Valens D-plus vsebuje kombinacijo obeh vitaminov. Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina K2 – menakinon 7, ki je pridobljena s fermentacijo. Gre za eno najkvalitetnejših oblik na svetu, ki je proizvedena v Evropski uniji. Vitamin K2 MK-7 se izjemno dobro absorbira, študije pa kažejo, da ostane v krvnem obtoku tudi do tri dni. Valens D-plus vsebuje nežno aromo mete, ki izdelku daje zelo prijeten okus in celo pripomore k bolj svežemu dahu.

Izdelku je Inštitut za nutricionistiko leta 2015 podalil tudi nagrado za inovacijo leta!

Valens D 2000

Za 125 dni 

0,09 €/dan 

Za vse tiste, ki niti poleti niso ujeli kaj dosti sončnih žarkov, za starejše, za vse z dokazanim pomanjkanjem vitamina D in še za nekatere druge ranljive skupine, pa smo razvili ustno pršilo z višjo koncentracijo vitamina D3. Vsebuje 2000 UI, ima pa odličen okus jabolka.ravno.

Valens D Natural Vegan 

Za 125 dni 

0,14 €/dan 

Pomanjkanje vitamina D3 pri veganih sicer ni nič bolj pogosto – vitamina D3 s hrano ne moremo zaužiti, ne glede na to, ali smo vegani, vegetarijanci, mesojedci ali karkoli drugega.

Zakaj potem vegansko ustno pršilo?

Vitamin D3, ki ga vsebuje večina izdelkov na tržišču, prav tako naša ustna pršila, je pridobljen iz lanolina in je torej živalskega izvora. Posebej za vegane smo zato razvili vegansko pršilo z vitaminom D3 iz alg, ki pa je povrh vsega še 100 % naravno.

Vsa naša ustna pršila najdete na spodnji povezavi in pa seveda v vseh lekarnah po Sloveniji!