Prehransko dopolnilo za zaščito kože pred soncem Valens Sundoc.
Prehransko dopolnilo za zaščito kože pred soncem Valens Sundoc.

Verjamemo, da je za kožo potrebno poskrbeti z ustrezno zaščito od zunaj in znotraj. , še posebej poleti. Da bo naše telo dobro pripravljeno na poletje, smo v Valensu razvili nekaj novega. Novo prehransko dopolnilo za zaščito kože pred soncem v obliki kapsul VALENS SunDoc.

Ta je s svojimi skrbno izbranimi sestavinami varen in zdrav dodatek k vsakodnevni rutini za zaščito kože. Tako učinkovito dopolni delovanje krem z zaščitnim faktorjem. Kožo namreč zaščiti pred soncem oziroma škodljivimi učinki UV žarkov. Hkrati pa ji povrne gladkost in elastičnost.

Kaj vsebuje VALENS SunDoc?

VALENS Sundoc novo prehransko dopolnilo za zaščito kože pred soncem vsebuje izbrane sestavine z močnim antioksidativnim delovanjem in klinično dokazano učinkovitostjo.

Primerno je za vegane, ima GMP certifikat in je izdelano v Sloveniji.

Kapsule vsebujejo astaksantinbetakaroten, kombinacijo izvlečkov grenivke in rožmarina Natroxsun® ter vitamina C in E. Betakaroten kot provitamin A ter vitamina C in E prispevajo k zdravju kože. Nutroxsun® in astaksantin pa tudi k zaščiti kože pred škodljivimi učinki sončnih žarkov.

Kdaj pričeti z jemanjem prehranskega dopolnila Valens SunDoc? 

Priporočamo, da z jemanjem kapsul pričnete že pred izpostavitvijo sončnemu sevanju oz. vsaj 2 meseca pred poletjem. Takrat so namreč UV-žarki najmočnejši in povzročijo največ poškodb na koži.

Kako UV sevanje vpliva na staranje kože?

Ultravijolična sončna svetloba (UVA in UVB) spodbuja nastanek prostih radikalov ter povzroči oksidativni stres in poškodbe kožnih celic. UVA sevanje je prisotno ves čas in prodre globlje v kožo (povzroča poškodbe v globljih plasteh kože). UVB sevanje prodre v višje plasti kože oz. v povrhnjico in povzroči akutne poškodbe (npr. opekline). Obe obliki sončne svetlobe pa povzročata staranje kože.

Prehitro staranje kože je v 80 % posledica škodljivih učinkov sončnih žarkov oz. UV sevanja, ki negativno vpliva na videz in zdravje kože. Zato je za kožo potrebno poskrbeti z ustrezno zaščito od zunaj (zaščitne kreme in oblačila) in znotraj (z zadostno količino antioksidantov).