Kaj je D-manoza?

D-manoza je enostaven sladkor, ki se naravno nahaja v različnih rastlinah, npr. v brusnicah, brezi, koruzi, jabolku itd. Telo jo v manjši meri tudi naravno tvori iz glukoze, največ “telesu lastne” D-manoze pa najdemo v sečilih. Človeško telo D-manoze ne prebavi, večina se je izloči skozi urin. D-manoza se pogosto pojavlja v izdelkih za pomoč pri okužbah mehurja.

Kateri so vzroki za vnetje mehurja?

Najpogosteje je vzrok za vnetje mehurja bakterija E-coli, ki se sicer nahajajo v črevesju, »krive« pa so lahko tudi druge bakterije, redko celo gljivične okužbe. Pri ženskah se vnetja pogosto pojavljajo po spolnih odnosih, po kopanju v morju ali toplicah ipd., sicer pa so okužbe na splošno pogostejše pri ljudeh, ki pijejo manj tekočine.

Kolikokrat na dan lahko jemljem izdelek?

V primeru vnetja lahko izdelek vzamete tudi dvakrat na dan. Sicer svetujemo odmerjanje 1-krat na dan. Izdelek vsebuje 2000 mg D-manoze, kar je dokaj visok odmerek v primerjavi z drugimi izdelki na trgu.

Kaj je vnetje mehurja?

Vnetje mehurja je ena od blažjih oblik vnetij sečil, ki sicer sodijo med najpogostejše bakterijske okužbe. Vnetja sečil so zaradi krajše sečnice (cev, po katerem urin odteka iz mehurja) pogostejša pri ženskah. Krajša sečnica namreč bakterijam omogoča lažji vstop in prodiranje v notranjost, proti sečnemu mehurju. Vnetje mehurja je zelo pogosto pri mlajših ženskah v rodni dobi, zaradi suhe nožnice pa se pogosto pojavlja tudi pri ženskah v menopavzi.

Ali lahko izdelek uporabljam dlje časa?

Izdelek je primeren za redno preventivno uporabo, uporabljate ga lahko ob prvih znakih težav ali preventivno (npr. po spolnem odnosu). Ob dolgotrajnejšem vnetju pa seveda obiščite zdravnika.