Kaj so betaglukani?

Betaglukani predstavljajo široko skupino naravnih polisaharidov z različnimi učinki na človeški organizem. Vpliv betaglukanov je neposredno odvisen od njihovega izvora.

Betaglukani nastajajo v različnih rastlinah, npr. oves, morske alge, ječmen, ali pa so sestavine celičnih sten nekaterih bakterij, gliv ali kvasovk. Betaglukani iz žit vplivajo na zniževanje holesterola, izdelki linije Imunofit pa vsebujejo betaglukane iz kvasa, za katere je bila dokazana povečana biološka aktivnost in vezava na receptorje imunskih celic. Na belih krvničkah, imenovanih makrofagi, se namreč nahajajo receptorji, ki prepoznajo betaglukane kot tujek in zato aktivirajo imunski odziv.

Ali so znani stranski učinki sirupa Imunček®?

Uživanje Imunčka® je zaradi preverjenih sestavin varno. Betaglukani, cink, vitamin D in vitamin C so naravno prisotni v hrani, ki jo uživamo. Betaglukani v Imunčku® se ne absorbirajo v kri, iz telesa se izločijo in ne povzročajo neželenih učinkov. Uporabo izdelkov z betaglukani odsvetujemo le bolnikom z avtoimunskimi boleznimi oz. tistim, ki uživajo zdravila za zaviranje imunskega odziva. Nosečnice in doječe matere naj se pred začetkom jemanja izdelkov posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom.

Ali lahko otroci sirup Imunček® uživajo neprekinjeno?

Za prispevek k delovanju imunskega sistema priporočamo redno uživanje 5 ml sirupa enkrat na dan, vsaj 1 mesec. Pri povečanih potrebah v prvih treh dneh odmerek podvojite. Imunček® se lahko uživa neprekinjeno skozi celotno obdobje povečanih možnosti za okužbe. Izdelek je primeren tudi za odrasle.

Ali so betaglukani varni za uživanje?

O betaglukanih je napisanih že več kot 6000 strokovnih objav. Negativnih učinkov niso opazili niti pri jemanju visokih odmerkov in daljšem jemanju. Uživanje betaglukanov je odsvetovano le bolnikom z avtoimunimi obolenji. Posebna skupina pa so tudi nosečnice in doječe matere, katerim pred jemanjem svetujemo posvet z zdravnikom ali farmacevtom.

Katere sestavine vsebuje Imunček?

NARAVNI VITAMIN C IZ ACEROLE

Pri odzivu imunskega sistema proti tujkom se poveča tudi sproščanje radikalov. Varovalno vlogo pri tem ima vitamin C, ki v telesu varuje biološke molekule pred oksidativnimi poškodbami. Imunček vsebuje naravni vitamin C iz acerole.

NARAVNI CINK IZ GVAJAVE

Cink prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in kognitivnih funkcij, kar je za otroke še posebej pomembno. Imunček vsebuje naravni cink Orgen Zn® iz organskega ekstrakta gvajave, ki je sicer naravni vir tega pomembnega minerala.

NARAVNI VITAMIN D3 IZ LANOLINA

Vitamin D ugodno vpliva na telesno odpornost ter prispeva k ohranjanju zdravih kosti. Zaradi pomanjkanja sončnih žarkov je njegovo uživanje še posebej koristno v jesensko-zimskem obdobju. Imunček vsebuje naravno obliko vitamina D3, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Pridobljena je iz lanolina (ovčja volna).

NARAVNI BETAGLUKAN IZ KVASOVK

Imunček vsebuje naravne betaglukane, izolirane iz celičnih sten kvasovk. V izdelkih linije Imunofit in v sirupu Imunček uporabljamo naravni betaglukan Yestimun® iz pivovarskih kvasovk, ki velja za enega najbolj čistih in kakovostnih betaglukanov na tržišču.