Valens D-Natural Vegan ustno pršilo

15.90 

Inovativno in popolnoma naravno ustno pršilo z vitaminom D3, razvito posebej za vegane. Vsebuje naravni vitamin D3 iz alg in je brez sladkorja, sladil, konzervansov in drugih dodatkov. Izdelek omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo, ki se prične že v ustni votlini.

 

Okus: brez okusa
Pakiranje: 
12,5 ml
Priporočen dnevni odmerek:
 1 razpršek (1000 IU)
Za 125 dni.
0,14 €/dan

VEČ

Izdelek je opremljen z embalažo v anleškem jeziku. Slovenska navodila si lahko prenesete tukaj. 

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Valens D-Natural Vegan je inovativno prehransko dopolnilo z vitaminom D3, namenjeno veganom. Oblika ustnega pršila predstavlja odlično alternativo vsem, ki ne želijo uživati kapsul ali tablet. Vitamin D za vegane hkrati omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo, ki se začne že v ustni votlini.

Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D3 iz alg, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Valens D-Natural Vegan ustno pršilo vsebuje 1000 IU vitamina D3 v enem razpršku. Izdelek vsebuje vitamin D za vegane, je brez dodanega sladkorja, sladil, konzervansov in drugih dodatkov.

 

Klinično dokazana učinkovitost

Valens ustna pršila z vitaminom D so izdelana v Sloveniji po najvišjih standardih kakovosti (podjetje ima GMP certifikat). Vsako proizvodno serijo redno analiziramo s pomočjo zunanjih inštitucij, učinkovitost pa je bila dokazana tudi s klinično študijo. Ta je pokazala, da uživanje Valensovih ustnih pršil z vitaminom D3 prispeva k dvigu koncentracije vitamina D v krvi. Ustna pršila Valens so tako edina slovenska prehranska dopolnila z vitaminom D s svojo lastno klinično študijo.

 

Zakaj potrebujemo vitamin D?

Vitamin D je hormon, ki ga človeško telo tvori ob zadostni izpostavljenosti sončnim žarkom. Je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Potreben je za normalno delovanje imunskega sistema, vloga pa ima tudi pri ohranjanju zdravih kosti in zob.  Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D.  Dodajanje vitamina D je priporočljivo za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi, zlasti pozimi, ko je izpostavljenost manjša kot v drugih letnih časih. Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocihobdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu.

Sestavine

Aktivne sestavine (v 1 razpršku- 0,1 ml): vitamin D3: 25 μg oz. 1000 IU (500 % PDV*). *PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine: srednjeverižni trigliceridi, vitamin D3 (holekalciferol).

Valens D-Natural Vegan ustno pršilo ne vsebuje glutena, sladkorja, sladil, konzervansov, želatine, alkohola, laktoze, umetnih barvil in arom.

Proizvajalec surovine razpolaga z naslednjimi certifikati:

»Vegan society approved«

»Vegetarian society approved«

»Kosher« certifikat

»Halal« certifikat

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek je 1 razpršek tik po obroku. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Za optimalen učinek ga usmerite pod jezik ali na notranjo stran ličnice. Po uporabi pršilko obrišite.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Varnost: Ustna pršila Valens so varna za uporabo, saj vsebujejo vitamin D3, naravno obliko vitamina D. Vir vitamina D v izdelku Valens D-Natural Vegan so alge. Vsebnost vitamina D3 v priporočenih dnevnih odmerkih je varna za uživanje. O višini odmerka se posvetujte z zdravnikom.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere in otroci naj ne uživajo večjih odmerkov vitamina D od priporočenih dnevnih vnosov.

Pogosta vprašanja

 1. Zakaj je vitamin D pomemben?

  Vitamin D je hormon, ki se s pomočjo sončnih žarkov sintetizira v naši koži, zato mu rečemo tudi sončni vitamin. Prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob. Hkrati prispeva tudi k delovanju mišic in imunskega sistema.

 2. Zakaj pride do pomanjkanja vitamina D?

  Pomanjkanje vitamina D je zdravstveni problem po svetu in tudi pri nas. Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D. S tem se srečujemo predvsem pozimi, ko smo manj izpostavljeni soncu, na zaviranje nastanka vitamina D pa še dodatno vplivajo oblačila in kreme z UV-zaščito. Prav tako le malo živil vsebuje sončni vitamin v omembe vredni količini. To so mastne ribe, ribje olje, jetra ter jajčni rumenjak, rastlinska živila pa vitamina D praktično skoraj da ne vsebujejo.

  Za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi, kot tudi za novorojenčke, dojenčke in otroke, se zato priporoča dodaten vnos vitamina D s pomočjo prehranskih dopolnil.

 3. Kaj vse lahko vpliva na količino vitamina D v našem telesu?

  • Uporaba sončnih krem z visokim zaščitnim faktorjem.
  • Oblačila, ki ovirajo stik sonca z našo kožo.
  • Svetlost naše kože: ljudje s temnejšo poltjo morajo biti za zadostno količino vitamina D UV žarkom izpostavljeni dlje kot tisti s svetlejšo kožo.
  • Letni čas: pozimi in jeseni, ko je manj sončnih žarkov, je verjetnost, da telo proizvede dovolj vitamina D, manjša.
  • Delovnik: zaradi dela v temnih prostorih do poznega popoldneva smo tudi poleti lahko premalo izpostavljeni UV žarkom, ki so ključni za tvorbo ustreznih količin vitamina D.

 4. Iz česa je pridobljen vitamin D, ki ga vsebujejo Valens ustna pršila?

  Ustna pršila Valens vitamin D večinoma vsebujejo naravno obliko vitamina D3 iz lanolina, rumene voskaste snovi, ki jo pridobivajo iz runa ovac (ovčje volne). Gre za obliko, ki je identična tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov tvori naše telo, in za katero je bila dokazana odlična absorpcija. Posebej za vegane pa smo razvili tudi ustno pršilo Valens D-Natural Vegan z vitaminom D3 iz rastlinskega vira (alge).

 5. Ali lahko izdelke Valens vitamin D jemljejo tudi nosečnice?

  Da, vitamin D je nujno potreben tudi za nosečnice. Še več, raziskave kažejo, da ima več kot polovica slovenskih nosečnic premalo vitamina D. V eni od raziskav, ki je bila izvedena v Sloveniji, so namreč pri kar 55 % sodelujočih nosečnicah izmerili nizko raven vitamina D. Zato morajo tudi nosečnice pravočasno poskrbeti za zadostne količine tega pomembnega vitamina, še posebej jeseni in pozimi, ko je manj sončnih žarkov.

 6. Ali je pomembno, kdaj jemljem D-vitamin?

  Vitamin D je maščobotopen vitamin, zato priporočamo, da ga zaužijete med ali takoj po obroku.

 7. Ali lahko dobimo dovolj vitamina D tudi brez prehranskih dopolnil?

  Edini »naravni« način zadostne oskrbe z vitaminom D je njegova naravna sinteza v koži pod neposrednim vplivom sončnih žarkov. Zaradi dolžine dneva ter kota in intenzivnosti sončnega sevanja, se vitamin D najbolj aktivno tvori od aprila do septembra okoli poldneva. To pomeni, da dodajanje vitamina D3 poleti ni načeloma potrebno, saj je sonce močnejše, pa tudi več se gibamo na prostem.

  V kolikor menite, da tudi v tem času ne dobite dovolj vitamina D (bodisi ste večino časa znotraj ali pa se izogibate soncu), bo najbolje, da se o tem posvetujete z zdravnikom ali pa samoplačniško opravite testiranje vitamina D v laboratoriju.

  Pomanjkanje zelo pogosto v hladnejših delih leta, ko so sončni žarki prešibki, da bi se z njihovo pomočjo v naši koži sintetiziral vitamin D. Primanjkljaj je deloma mogoče nadomestiti z dodatnim prehranskim vnosom, kar pa predstavlja velik izziv. Le redka živila so namreč bogata z vitaminom D, in sicer mastne morske ribe (npr. losos), v zelo majhnih količinah pa tudi jajca, mleko in mlečni izdelki.

  Ker je količina vitamina D3 v prehranskih virih torej zanemarljiva in ker študije kažejo na visoko pomanjkanje vitamina D3 na globalni ravni, strokovnjaki svetujejo dodajanje s prehranskimi dopolnili.

 8. Ali je dodajanje vitamina D3 nujno potrebno?

  Poleti, ko je sonce močnejše in se več gibamo na prostem, dodajanje vitamina D načeloma ni potrebno. Pri tem moramo upoštevati, da zaščitna oblačila in kreme z zaščitnim faktorjem zavirajo tvorjenje vitamina D3. Dodaten vnos je potreben jeseni in pozimi, ko zaradi geografske širine biosinteza vitamina D v koži ni dovolj učinkovita in je tveganje za pomanjkanje visoko.

  Za pomanjkanje še posebej ogroženi skupini so dojenčki in starejši odrasli. Prvi z materinim mlekom ne zaužijejo dovolj vitamina D3, izpostavljanje sončnim žarkom pa je lahko zelo nevarno za njihovo občutljivo kožo. Starejši pa se pogosto več zadržujejo v zaprtih prostorih, njihove potrebe po vitaminu D pa so zaradi okrepljenega procesa razgrajevanja kosti še povečane.

  Glede na študije in raziskave, ki med Slovenci kažejo na visoko pojavnost pomanjkanja vitamina D3, je dodajanje vitamina D nujno potrebno vsaj v hladnejšem delu leta.

 9. Ali lahko Valens D Junior in Valens D-natur uporabljajo tudi odrasli?

  Seveda. Izdelka sta zaradi svoje sestave primerna tako za otroke (Valens D Junior) oz. dojenčke (Valens D-natur), kot tudi za odrasle. Za doseganje potreb po vitaminu D v našem telesu, lahko odrasli povečate število razprškov, ki jih zaužijete na dan. Namesto enega razprška, lahko zaužijete 2 – 6 razprškov na dan.

 10. Kje lahko kupim Valens vitamin D izdelke?

  Izdelke lahko kupite v spletni trgovini valens.si ter v lekarnah in specializiranih prodajalnah po vsej Sloveniji. V kolikor izdelka v lekarni ni na zalogi, ga lahko prejmejo že naslednji dan – le naročiti ga morate.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valens D-Natural Vegan ustno pršilo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment