Valens Homocistein Stop kapsule

23.90 

Inovativno prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki s kombinacijo vitaminov B2, B6, B12, folne kisline in betaina pripomore k zniževanju homocisteina v krvi.

Pakiranje: 60 kapsul
Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula
Za 60 dni.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Kategorije: , , SKU: 1320 Značka:

Opis

Valens Homocistein Stop je prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki je namenjeno zniževanju ravni homocisteina v krvi. Vsebuje betain, ki prispeva k presnovi homocisteina, ter kombinacijo ključnih vitaminov skupine B. Vitamina B6 in B12 ter folna kislina prispevajo k presnovi homocisteina in zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, riboflavin pa ima vlogo tudi pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk ter pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vsi vitamini skupine B v izdelku so v aktivni obliki, ki jo človeško telo najlažje uporabi.

Kaj je homocistein?

Homocistein je naravno prisotna aminokislina, ki nastaja kot stranski produkt uživanja metionina, esencialne aminokisline, ki jo telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Homocistein se v telesu ob normalno delujoči metabolni poti presnovi v cistein. Za normalen metabolizem so nujno potrebni vitamini skupine B.

V primeru, da so metabolne poti okvarjene (nesposobnost telesa, da pretvori vitamine v njihovo aktivno obliko) ali zaradi pomanjkanja vitaminov skupine B se vrednosti homocisteina v krvi povišajo, kar predstavlja dejavnik tveganja za različna stanja. Povišane vrednosti homocisteina so povezane z kardiovaskularnimi boleznimi, demenco in upadom kognitivnih sposobnosti.

Kdo ima povišan homocistein? 

Naravno se raven homocisteina v krvi giblje med 5 in 15 µmol/L. Ko so vrednosti homocisteina v krvi višje od 15 µmol/L govorimo o hiperhomocisteinemiji. Okvara metabolne poti homocisteina je pri Slovencih zelo pogosta, a je presnova homocisteina v telesu odvisna tudi od ustreznih zalog treh prehranskih vitaminov: folne kisline, vitaminov B6 in B12.

Za zniževanje vrednosti homocisteina se tako uporabljajo vitamini B2, B6, B12 in folna kislina. Študije dokazujejo tudi učinkovitost betaina. Betain je snov, ki je naravno prisotna v večini živih organizmov. Zaužijemo ga lahko z živili, kot so špinača, pesa in izdelki iz pšenice. Dodatek betaina v obliki prehranskih dopolnil pri osebah s hiperhomocisteinemijo znatno zmanjša vrednosti homocisteina v plazmi.

Sestavine

Aktivne sestavine v 1 kapsuli: riboflavin: 12 mg (857 % PDV*), vitamin B6: 22,5 mg (1607 % PDV*), folna kislina: 900 µg (450 % PDV*), vitamin B12: 500 µg (20000 % PDV*), betain: 500 mg. *PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine: betain (trimetilglicin), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), riževa vlakna, vitamin B6 (piridoksal 5-fosfat), riboflavin (natrijev riboflavin 5-fosfat), folna kislina (kalcijev-L-metilfolat), vitamin B12 (metilkobalamin).

Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance in vegane.

Brez titanovega dioksida.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Priporočen dnevni odmerek je 1 kapsula, pred ali z obrokom. Kapsulo zaužijte z nekaj tekočine.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Opozorila: Za doseganje pozitivnih učinkov betaina je potrebno zaužiti vsaj 1,5 g betaina dnevno. Dnevni vnos betaina, ki je večji od 4 g, lahko znatno poveča vsebnosti holesterola v krvi.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!