Valens K2 ustno pršilo

13.48 

(1 mnenje stranke)

Priročno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki vsebuje naravno obliko vitamina K2 – menakinon 7. 

*Keovon je ime izdelka, ki ga sicer prodajamo v tujini. Embalaža je v angleškem jeziku, zato si navodila oglejte na tej spletni strani in jih shranite za kasneje. 

Okus: jabolko
Pakiranje: 25 ml
Priporočen dnevni odmerek: 4 razprški
Za 30 dni. 

0,45 €/dan

VEČ

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Ni na zalogi

Kategoriji: , Šifra: 1116

Opis

Valens K2 (Keovon*) je priročno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki omogoča dobro absorpcijo ter enostavno in natančno odmerjanje tega izjemno pomembnega vitamina. Vitamin K namreč prispeva k prispeva k normalnemu strjevanju krvi in k ohranjanju zdravih kosti. Valens K2 ustno pršilo vsebuje naravno obliko vitamina K2 – menakinon 7, ki je pridobljena s fermentacijo. Gre za eno najkvalitetnejših oblik na svetu, ki je proizvedena v Evropski uniji. Vitamin K2 MK-7 se izjemno dobro absorbira, študije pa kažejo, da ostane v krvnem obtoku tudi do tri dni.

Viri vitamina K

Glavni vir vitamina K v zahodnem svetu predstavlja zelena zelenjava, kjer se vitamin K nahaja v obliki filokinona (vitamin K1). Z vitaminom K1 so bogati špinača, brokoli, brstični ohrovt in zelje, pa tudi nekatera rastlinska olja in margarine. V precej nižji koncentraciji vitamin K najdemo tudi v mesu, mleku in mlečnih izdelkih ter jajcih, kjer pa se nahaja v obliki menakinonov (vitamin K2). Zelo visoke koncentracije menakinonov najdemo v nattu, značilnem Japonskem fermentiranem izdelku iz soje. Menakinone lahko v določenem obsegu proizvajajo tudi bakterije v črevesju.

Razlika med K1 in K2

Filokinon (vitamin K1) je oblika vitamina K, katerega vir so rastline, predvsem temnozelena zelenjava, medtem ko so menakinoni (vitamini K2) bakterijskega izvora. Poznamo vrsto različnih menakinonov, ki jih poimenujemo glede na dolžino stranske verige. Najpogosteje ga najdemo v oblikah mk-4 (kratka veriga) in mk-7 (dolga veriga, ki jo proizvajajo bakterije).

Študije kažejo, da se vitamin K1 (filokinon) v telesu slabo absorbira, prav tako pa iz telesa izgine že po nekaj urah. Nasprotno pa se vitamin K2 v obliki mk-7 izjemno dobro absorbira, v krvnem obtoku pa ostane tudi do 3 dni, zaradi česar uživanje menakinonov privede do višjih koncentracij vitamina K v plazmi.

Sestavine

Aktivne sestavine (v 4 razprških – 0,8 ml): vitamin K2: 75 mcg (100 % PDV*). *PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine: voda, sredstvo za zgostitev: ksilitol (20 %) in ksantan gumi, vitamin K2 (menakinon 7), naravna aroma jabolka, konzervans: kalijev sorbat, kislina: citronska kislina.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek:

  • za otroke od 3-6 let: 1 razpršek na dan
  • za otroke od 7-9 let: 1 razpršek 2-krat na dan
  • za otroke od 10-18 let: 1 razpršek 3-krat na dan
  • za odrasle: 1 razpršek 4-krat na dan

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 3 mesecih po odprtju.

Varnost: Vsebnost vitamina K2 v priporočenih dnevnih odmerkih je varna za uživanje. Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina K2.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Vsem, ki jemljejo antikoagulante (zdravila za redčenje krvi) priporočamo, naj se pred dodajanjem vitamina K2 posvetujejo s svojim zdravnikom.

1 mnenje za Valens K2 ustno pršilo

  1. gregy1403

    Odličen izdelek!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment