Pomanjkanje železa je eno od najpogostejših prehranskih pomanjkanj. Običajno se preprečuje s prehranskimi dopolnili, ki vsebujejo različne oblike in vsebnosti železa. Večino oblik telo zelo slabo absorbira, povzročajo pa tudi nemalo težav s prebavili, kot so slabost, bolečine v želodcu in zaprtje. V Valensu smo kot odgovor na te težave razvili vrhunska prehranska dopolnila s tekočim železom – Valens Super železo in Valens Iron Junior.

Valens Super železo vsebuje železov bisglicinat Ferrochel®, visoko kakovostno patentirano obliko železa, ki jo telo absorbira tudi do 4-krat hitreje in bolje od običajnih oblik. Poleg odlične absorpcije je ta oblika tudi dokazano prijazna do želodca, blaga do prebavil in ne povzroča zaprtja! 

Železo ima v telesu pomembno vlogo: sodeluje pri nastajanju rdečih krvničk in prenosu kisika po telesu, prispeva pa tudi k normalnemu delovanju imunskega sistema, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti in k sproščanju energije pri presnovi. Valens Super železo pa vsebuje še vitamine B6, B12, C, tiamin in folno kislino, ki podpirajo delovanje železa (vitamin C povečuje absorpcijo železa).

Valens Super železo ima prijeten okus mešanice sadnih in zelenjavnih sokov. Vsebuje zgoščene sokove jabolka, pomaranče in korenja ter naravno aromo pomaranče in ksilitol. V Valensu smo ponosni, da smo ustvarili okusno tekočino, ki zlahka steče po grlu. Izdelek imajo potrjeno radi tudi otroci – primeren je za otroke od 3. leta dalje. Ker Valens Super železo ne vsebuje sestavin živalskega izvora, je primerno tudi za vegetarijance in vegane, ki so precej podvrženi tveganju za nastanek pomanjkanja železa. Poleg tega je izdelek varen tudi za nosečnice in doječe matere.

Valens Iron Junior kapljice so namenjene otrokom od tretjega leta dalje. Izdelek vsebuje SunActive®Fe, patentirano liposomalno železo v obliki železovega pirofosfata, ki ne pušča neprijetnega okusa po železu.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Valens Super železo tekočina

13.99