Ali je izdelek primeren za nosečnice in doječe matere?

Vsekakor, saj vsebujejo vitamine in minerale, katerih dodajanje je še posebej priporočljivo pri nosečnicah in doječih materah. Kapsule vsebujejo tudi aktivno obliko folne kisline v odmerku, ki se ga svetuje nosečnicam (400 mcg).

Jemanje svetujemo vsem, ki jemljemo kontracepcijske tabletke, pa tudi tistim, ki so z jemanjem prenehale (npr. zaradi načrtovanja nosečnosti).

Ali obstajajo kakšne kontraindikacije z drugimi prehranskimi dopolnili ali zdravili?

V primeru jemanja zdravil vedno svetujemo posvet z zdravnikom ali farmacevtom. Načeloma pa gre za izdelek z izredno ugodnim varnostnim profilom, brez stranskih učinkov ali kontraindikacij.

Pri jemanju z drugimi prehranskimi dopolnili pa je potrebno vedno preveriti učinkovine in njihove skupne vrednosti – da ne pride do predoziranja posameznih snovi.

Je Valens Lady kot multivitaminsko prehransko dopolnilo – lahko jemljem kar Valens Multivitamin, ki tudi vsebuje koencim Q10? 

Čeprav gre v grobem za podoben princip (koktajl esencialnih vitaminov in mineralov) se Valens Lady od multivitaminskih prehranskih dopolnil razlikuje v 3 stvareh:

  1. Ustvarjen je bil posebej za ženske, ki uporabljajo kontracepcijske tabletke. To pomeni, da so izbira učinkovin in odmerki prilagojeni prav posebni ciljni skupini.
  2. Ne vsebuje celotnega spektra vitaminov skupine B, vitamina D, vitamina K2, železa itd., saj študije ne kažejo, da bi hormonska kontracepcija povzročala pomanjkanje oz. da je nadomeščanje pri uporabnicah potrebno.
  3. Valens Lady vsebuje aktivne oblike posameznih vitaminov ter vodotopno obliko koencima Q10. To pomeni, da zagotavlja največjo biorazpoložljivost posameznih učinkovin.

Kdaj naj jemljem kapsule – jih lahko istočasno s kontracepcijskimi tabletkami?

Svetujemo jemanje 1 kapsule na dan, kadarkoli v dnevu, ne glede na obroke ali druge dejavnike. Jemanje hkratno oz. istočasno s kontracepcijskimi tabletkami priporočamo predvsem iz vidika organizacije in rednosti – tako je manj možnosti, da pozabite na svoj odmerek.

Za katere oblike hormonske kontracepcije svetujete kapsule Valens Lady?

Klinične študije kažejo, da vse oblike hormonske kontracepcije vplivajo na status hranil v telesu – največ dokazov pa je prav za kontracepcijske tabletke. Iz študij in pregleda različnih raziskav je sicer jasno, da imajo podoben učinek tudi ostale oblike hormonske kontracepcije, npr. maternični vložek, vaginalni obroček, kožno obliž … Jemanje kapsul svetujemo vsem ženskam, ki uporabljajo hormonsko kontracepcijo in opažajo znake pomanjkanja hranil (npr. utrujenost in izčrpanost, slabša kakovost las, nohtov in kože, glavoboli, akne, spremembe v telesni teži … ).

Je Valens Lady nadomestek za kontracepcijske tabletke?

NE. Je samo dodatek, ki vas ne zaščiti pred neželeno nosečnostjo. Poskrbi le, da ima vaše telo zadostne količine hranil, ki jih potrebuje za normalno delovanje!