Človeško črevesje gosti več vrst živih kultur oz. bakterij, od katerih so nekatere koristne in z našim telesom živijo v simbiozi, druge pa slabe in škodljive. Dobre bakterije našim prebavilom pomagajo pri presnavljanju hrane, uničujejo pa tudi slabe bakterije. Ljudje smo bakterijam izpostavljeni že ob rojstvu in zdrava mikroflora je zelo pomembna za normalno delovanje človeškega telesa.

Kadar zaradi različnih razlogov pride do neravnovesja in škodljive bakterije prevladajo nad dobrimi, lahko pride do prebavnih težav, kot so napihnjenost, napenjanje ali celo driska, in slabšega delovanja imunskega sistema. To lahko povzročijo različne okužbe, neuravnovešena in nezdrava prehrana, jemanje antibiotikov ipd. Za ponovno vzpostavitev ravnovesja v črevesni flori je priporočljivo uživanje izdelkov, ki vsebujejo koristne mikroorganizme oz. dobre bakterije. 

V Valensu smo zato razvili izdelek Valens BibaBiotik, kapljice za novorojenčke, dojenčke in otroke. Izdelek vsebuje dve vrsti koristnih mlečnokislinskih bakterij z največ kliničnih študij, ki potrjujejo njihovo učinkovitost pri dojenčkih in otrocih. Izdelek vsebuje še prebiotike, ki spodbujajo rast in aktivnost koristnih bakterih, ter vitamin D3, ki je nujno potreben za normalen razvoj kosti in zob.