Ali Valens SunDoc pomaga tudi pri alergiji na sonce?

Valens SunDoc vsebuje izbrane sestavine, ki klinično dokazano ščitijo kožo pred škodljivimi učinki UV žarkov. Za astaksantin in Nutroxsun (kombinacija rastlinskih izvlečkov) je bilo večkrat dokazano, da zmanjšata pojav rdečice, zmanjšata imunski odziv kože, preprečita poškodbe v globljih plasteh kože in torej tudi poškodbe kožnih celic. Ker je alergija na sonce običajno odziv telesa (imunskega sistema) na poškodovane celice (ki jih poškodujejo UV žarki), bi bilo jemanje smiselno, a žal učinkovitosti ne moremo zagotoviti. Valens SunDoc je konec koncev prehransko dopolnilo, ki se ga svetuje »zdravim« posameznikom. Sicer izdelek vsebuje varne sestavine, ki so za kožo koristne in prispevajo tudi k lepši, bolj gladki koži.

Ali je Valens SunDoc primeren za nosečnice?

Zaradi dokaj visoke vsebnosti betakarotena (provitamina A) jemanje izdelka nosečnicam in doječim materam odsvetujemo.

Ali Valens SunDoc vpliva tudi na zagorelost oz. ten kože?

SunDoc vsebuje sestavine, ki klinično dokazano zmanjšujejo oksidacijo in vnetne procese v koži in na ta način izboljšajo toleranco kože na izpostavitev sončnim žarkom (UVA in UVB). Jemanje SunDoc ne zmanjšuje porjavelosti kože, vendar jo naredi bolj pripravljeno in odporno na izpostavitev UV žarkom.

Kaj je to astaksantin?

Astaksantin je naravna snov, ki se nahaja v nekaterih živalih in rastlinah. Spada med karotenoide, rdeča in oranžna barvila, med katere spada denimo tudi betakaroten. Astaksantin se naravno nahaja v več vrstah alg, najboljši vir pa so alge rodu Haematococcus pluvialis. Astaksantin slednje (še posebej v sušnih obdobjih) ščiti pred neugodnimi in škodljivimi zunanjimi pogoji, npr. pred UV sevanjem, in deluje antioksidativno. Zaradi svoje vloge v rastlinah je postal predmet raziskav in kliničnih študij, ki so dokazale njegovo učinkovitost.

Ali lahko izdelek jemljem skupaj s kolagenom?

Izdelek seveda lahko jemljete sočasno s samim kolagenom, odsvetujemo pa hkratno jemanje izdelkov Valens SunDoc in Valens Kolagen Premium. Valens SunDoc kapsule namreč vsebujejo visok odmerek (208% PDV) vitamina A, ki ga vsebuje tudi Valens Kolagen Premium (100% PDV). Svetujemo torej, da v tem primeru raje uživate Valens hidrolizirani ribji kolagen v prahu.