V Valensu smo z eno od preteklih študij že dokazali učinke rednega uživanja našega koencima Q10 (Q10Vital®) na koži, prav tako so izsledki tujih študij pokazali dobre rezultate rednega uživanja kolagena Peptan®.  Doslej še raziskana pa je bila kombinacija obeh sestavin, zato smo v Valensu izvedli novo študijo. Dokazali smo pozitivne vplive uživanja prehranskega dopolnila Valens Kolagen Premium, ki vsebuje hidrolizirani ribji kolagen in vodotopen koencim Q10. Tako je naš izdelek eden redkih tovrstnih na slovenskem trgu z lastno študijo in se torej lahko ponaša tudi z nazivom klinično dokazano.

V študiji so nas zanimali struktura kože, gladkost, izraženost gub in ostali parametri kože. Študijo smo izvedli na 34 zdravih ženskah, starih med 40 in 65 let. Testna skupina je 12 tednov uživala dnevni odmerek tekočine Valens Kolagen Premium, placebo skupina pa je uživala obarvan sirup z aromo brez aktivnih sestavin.

Rezultati študije

1. Višja gostota usnjice. Usnjica je srednji, najmočnejši in najdebelejši slog kože, ki ima ključno vlogo pri zaščiti telesa pred zunanjimi vplivi. Njeni ključni komponenti sta kolagen in elastin, ki ji dajeta moč in prožnost. Gostota usnjice je bila pri testni skupini po 12 tednih (T12) uživanja tekočine Valens Kolagen Premium bistveno izboljšana, tako v primerjavi s placebo skupini kot z začetnimi meritvami (T0).

Gostota usnjice je v največji meri povezana s količino kolagena in elastina, a so tokratni rezultati skoraj dvakrat boljši, če jih primerjamo z rezultati ene od preteklih študij z višjim odmerkom kolagena (10 mg/dan) brez koencima Q10. To kaže na sinergistično delovanje koencima Q10 in kolagena.

2. Manjši delež gub na področju obraza okoli oči. Po 12 tednih uživanja tekočine Valens Kolagen Premium je bil delež površine gub na periorbitalnem področju, to je območje obraza okoli oči, bistveno nižji v primerjavi z začetnim stanjem in s placebo skupino.

 

3. Bolj gladka koža. V testni skupini se je gladkost kože znatno izboljšala, medtem ko se je v placebo skupini še nekoliko poslabšala.

4. Zmanjšanje skupne ocene gub. Z ekspertno oceno izraženosti različnih tipov gub na različnih obraznih predelih je bila izračunana skupna ocena gub. Pri testni skupini, ki je uživala Valens Kolagen Premium, je bila po 12 tednih bistveno nižja, kar pomeni manj izražene gube na območju celega obraza. Pri placebo skupini ni bilo razlike v primerjavi z začetnim stanjem.

Več o študiji

Graf: Višja gostota usnjice. Gostota usnjice je bila pri testni skupini po 12 tednih (T12) uživanja tekočine Valens Kolagen Premium bistveno izboljšana, tako v primerjavi s placebo skupini kot z začetnimi meritvami (T0).

Graf: Manjši delež gub na področju obraza okoli oči. Po 12 tednih uživanja tekočine Valens Kolagen Premium je bil delež površine gub na periorbitalnem področju, to je območje obraza okoli oči, bistveno nižji v primerjavi z začetnim stanjem in s placebo skupino.

Graf: Zmanjšanje skupne ocene gub. Pri testni skupini, ki je uživala Valens Kolagen Premium, je bila po 12 tednih bistveno nižja, kar pomeni manj izražene gube na območju celega obraza. Pri placebo skupini ni bilo razlike v primerjavi z začetnim stanjem.