Večina žensk se v obdobju menopavze ali klimakterija zaradi pomanjkanja hormona estrogena sooča s pojavi, ki pogosto negativno vplivajo na kakovost njihovega življenja. Od vročinskih valov, nočnega znojenja in bolečin v mišicah in sklepih, do neprespanih noči, utrujenosti, razdražljivosti, motenj koncentracije in razpoloženjskih nihanj …  Vse to in še več so simptomi, ki spremljajo menopavzo.

Da bi ženskam povrnili udobje, samozavest, ženstvenost in zadovoljstvo, smo razvili Valens MenoAssist Natur, povsem naravno prehransko dopolnilo v obliki kapsul s skrbno izbranimi naravnimi sestavinami, ki pomagajo pri lajšanju simptomov menopavze.

 

Skrbno izbrane naravne sestavine za kvalitetnejše življenje

Valens MenoAssist Natur vsebuje Luprenol®, standardizirani naravni izvleček hmelja, ki dokazano pomaga pri pomirjanju in blaženju simptomov menopavze, kot so vročinski oblivi, nespečnost in razdražljivost. Hmelj je naravni vir t. i. fitoestrogenov, ki za ženske v menopavzi predstavljajo naravno in varnejšo alternativo hormonski terapiji. Luprenol® vsebuje standardizirane količine fitoestrogena 8-PN z dokazano visoko aktivnostjo.

Naravni vir vitaminov skupine B

Izdelek vsebuje tudi Cultavit®, moko ajdovih kalčkov, ki je naravni vir celotnega spektra vitaminov skupine B. Vitamin B6 ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov, niacin, riboflavin, pantotenska kislina, folna kislina ter vitamina B6 in B12 pa prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Biotin prispeva tudi k ohranjanju zdravih las in kože, kar je za ženske še posebej pomembno prav v obdobju menopavze.

Izvleček melise za pomiritev 

Izdelku smo dodali še izvleček melise, ki s svojim blagodejnim učinkom pomaga pri pomirjanju. Vlogo ima tudi pri vzpostavitvi dobrega, kvalitetnega spanca in odpravljanju nespečnosti, ki je pogosto eden od simptomov menopavze.

Fitoestrogeni so skupina snovi, ki jih najdemo v rastlinah in v svoji strukturi in delovanju »oponašajo« estrogen, pomemben hormon, ki je lasten ženskemu telesu.