Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki jo najdemo v tekočini okoli očesnega zrkla, vezivnih tkivih, živčnem tkivu, koži in v sklepih. Ima izjemno dobro sposobnost zadrževanja vode v tkivih, npr. v koži – zato se pogosto uporablja tudi v lepotni industriji ter izdelkih za športnike in starejše z obrabljenimi sklepi.

Kaj je osteoartroza? 

Osteoartroza ali osteoartritis je kronična bolezen sklepov, za katero je značilna degeneracija sklepnega hrustanca. Je najpogostejša mišično-skeletna bolezen pri ljudeh po 50. letu. Najpogosteje prizadane sklepe na kolenih, kolkih, hrbtenici in prstih. Bolezen se odraža z bolečino v sklepih in okorelostjo po mirovanju. Na razvoj osteoporoze vpliva jo dedni dejavniki pa tudi spol, starost, hormoni, debelost, klimatske razmere, prehrane, še posebej pogosta pa je pri športnikih.

Zakaj Proflex vsebuje tudi izvleček bosvelije?

Bosvelija je zdravilna rastlina, ki raste v puščavskih in eksotičnih predelih sveta. Razširjena je v Afriki in na Arabskem polotoku, njene učinke pa še posebej cenijo v Indiji.

Iz bosvelije oz. njene skorje se pridobiva smola, iz katere se pripravi izvleček. Ta je vir t.i. bosvelične kisline, ki je tudi glavna učinkovina bosvelije. Valens Proflex kapsule zato vsebujejo standardizirani izvleček bosvelije, ki vsebuje 70 % bosvelične kisline.

Zakaj izdelek vsebuje vitamin C?

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, s tem pa podpre delovanje ostalih aktivnih sestavin. Vitamin C smo prav zaradi njegove vloge pri nastajanju kolagena dodali tudi izdelku Valens Kolagen Premium.

Kaj je glukozamin?

Glukozamin je aminosladkor in je našemu telesu lastna snov. Je najosnovnejši gradnik v biosintezi številnih snovi, ki so tesno povezane s strukturo in funkcijo sklepov. Nahaja se v skoraj vseh telesnih tkivih, največ pa ga je v vezivnem tkivu in hrustancu. Najdemo ga v skeletu rakov in žuželk ter v celičnih stenah gliv, od koder najpogosteje izvira tudi glukozamin kot učinkovina v zdravilih in prehranskih dopolnilih.

Glukozamin v telo vnašamo preko pripravkov v obliki tablet, kapsul in krem, ki vsebujejo hitin iz zunanjih delov skeleta lupinarjev.

Kateri glukozamin je najboljši?

Na trgu je ogromno izdelkov z glukozaminom in razlikujejo se po obliki, vsebnosti in ceni. Najboljši so izdelki za oralno uživanje, torej kapsule in tablete. Obstaja tudi nekaj različnih oblik glukozamina, med temi pa je najbolj znan in najbolj učinkovit (klinično dokazano) glukozamin sulfat. Ta se zelo pogosto uporablja v kombinaciji s hondroitin sulfatom.