Propolis je čebelji pridelek, katerega osnovni namen je ohranjanje zdravja in varnosti v čebeljem mestu. Čebelam v panju služi kot gradbeni material in zaščita pred vlago, vsiljivci, mikroorganizmi in različnimi okužbami, ljudje pa ga že tisočletja uporabljamo v zdravilne namene.

Propolis je mešanica rastlinskih smol, eteričnih olj in cvetnega prahu, ki so jih čebele oplemenitile z izločki svojih žlez. Njegova sestava ni stalna in je odvisna od mnogih dejavnikov (npr. porekla, rastlin, vrste čebel …). Danes je znano, da so za delovanje propolisa najpomembnejši t.i. bioflavonoidi. To so snovi, ki jih za zaščito pred mikroorganizmi in drugimi škodljivimi snovmi iz okolja tvorijo rastline, čebele pa jih v propolis vnesejo z rastlinskimi smolami. Ker je kakovost propolisa odvisna predvsem od bioflavonoidov, ki zaradi svojih lastnosti vse večji pomen dobivajo tudi v naši prehrani, je še posebej pomembno, da je njihova vsebnost v propolisu kvantitativno ovrednotena.

V Valensu smo zato razvili izdelek s standardiziranim izvlečkom propolisa, ki zagotavlja točno določeno in stalno vsebnost bioflavonoidov v dnevnem odmerku. Izraženi so kot galangin, ki je eden od najbolj raziskanih in dokazano učinkovitih flavonoidov. Ker je večina izdelkov na trgu izdelanih na alkoholni osnovi smo se v Valensu odločili, da vam ponudimo ustno pršilo na vodni osnovi, ki je primerno za vse generacije.

Valens Propolis Natur je 100 % naravno ustno pršilo, ki omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter zabavno uporabo. Vsebuje standardizirani izvleček čebeljega propolisa ter naravno aromo limone in med, ki izdelku dajeta zelo prijeten okus. Izdelek je nujen za vsako “domačo lekarno” in odlična dopolnitev naši liniji popolnoma naravnih prehranskih dopolnil brez konzervansov. Ker vsebuje propolis na vodni osnovi, je primeren tako za odrasle kot tudi za otroke od dopolnjenega 1. leta starosti. 

Ustno pršilo Valens Propolis Natur priporočamo otrokom in odraslim v obdobjih povečanih možnosti za okužbe, še posebej v jesenskem in zimskem času, ter ob izpostavitvi povečanim psihofizičnim obremenitvam.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Valens Propolis Natur ustno pršilo

7.99