Vitamin C je za človeško telo eden od najpomembnejših vitaminov. Vlogo ima pri delovanju imunskega sistema, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, povečuje absorpcijo železa ter podpira nastanek kolagena za  normalno delovanje kože, dlesni, zob, hrustanca, kosti in žil. Pomemben je tudi kot antioksidant, saj ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Večina prehranskih dopolnil je na voljo v obliki kapsul in tablet, ki so pogosto kislega okusa, hkrati pa vsebujejo zelo visoke količine vitamina C, ki niso primerne za otroke. V Valensu smo zato razvili kar dve priročni prehranski dopolnili z vitaminom C, ki omogočata prilagojeno odmerjanje glede na potrebe. Oba izdelka vsebujeta izvleček šipka kot naravni vir vitamina C in sta 100 % naravna: ustno pršilo Valens C-natur in Valens Vitamin C v prahu.

Valens C-natur vsebuje 80 mg vitamina C oz. 100 % priporočenega dnevnega vnosa v 2 razrpških. Zaradi primerne koncentracije vitamina C in dejstva, da ne vsebuje konzervansov, je Valens C-natur primeren tudi za otroke od dopolnjenega 1. leta dalje. Izdelek ima zaradi kombinacije medu, šipka in naravne arome višnje zelo prijeten okus, ki ga obožujejo tako otroci kot odrasli. Izdelek je primeren za vse starostne skupine!

Valens Vitamin C v prahu pa v priporočenem odmerku vsebuje kar 1000 mg vitamina C, kar je količina, ki se običajno svetuje v obdobju povečanih potreb. Izdelek ne vsebuje drugih dodatkov in je zato del linije 100% pure. Priprava je enostavna: prah vmešate v vodo ali drugo brezalkoholno negazirano pijačo in napitek spijete takoj po pripravi. Izdelek je pakiran v stekleni embalaži in nima dodane plastične dozirne žličke, kar je naš prispevek k čistejšemu okolju. Njegova uporaba je kljub temu enostavna, omogoča pa tudi prilagojeno doziranje glede na vaše potrebe. Primeren je tudi za vegetarijance in vegane.

Dodajanje vitamina C priporočamo vsem v obdobju povečanih možnosti za okužbo, ob uživanju prehranskih dopolnil z železom, kadilcem in vsem, ki se aktivno ukvarjajo s športom.