Vitamin D je telesu zelo pomemben vitamin, saj ima vlogo pri ohranjanju zdravih zob in kosti, hkrati pa prispeva tudi k delovanju mišic in imunskega sistema. Raziskave kažejo, da ima skoraj 40 % svetovne populacije pomanjkanje vitamina D (več o tem, zakaj pride do tega, lahko preberete v zavihku pogosta vprašanja), zato je priporočljivo njegovo dodajanje, zlasti za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi in še posebej pozimi, ko je izpostavljenost sončni svetlobi manjša kot v drugih letnih časih.

Uživanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocih v obdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu, ko je potrebno vitamin D dodajati tudi po priporočilih pediatrov. Na trgu je na voljo ogromno različnih prehranskih dopolnil z vitaminom D, zato smo v Valensu stopili korak dlje v smeri kakovosti in razvili edinstvene izdelke v obliki ustnih pršil, ki pripomorejo k dvigu koncentracije vitamina D v krvi, kar smo dokazali tudi z nedavno raziskavo. 

Ustna pršila Valens omogočajo bolj prilagojene odmerke vitamina D, enostavno uporabo, dobro absorpcijo in odličen okus. To je še posebej dobrodošlo za tiste, ki ne želijo jemati kapsul ali tablet. Valens vam tako nudi široko paleto ustnih pršil z vitaminom D za vse generacije: za dojenčke, otroke in odrasle. Izdelki vsebujejo ksilitol in so brez dodanega sladkorja.