timeline_pre_loader

2005

Ekipa vrhunskih slovenskih strokovnjakov na Kemijskem inštitutu razvije posebno, vodotopno obliko koencima Q10, ki jo je mogoče uporabiti tudi v obliki sirupa. Pobuda za to pride z ljubljanske pediatrične klinike, kjer se koencim Q10 uporablja pri otrocih z nekaterimi boleznimi, a je tedaj na voljo le v obliki »nerodnih« kapsul in tablet.

2007

Trženje izuma prevzame takrat še zelo majhno podjetje Valens in ga poimenuje Q10Vital®. Iz njega razvijejo linijo vrhunskih prehranskih dopolnil Quvital® in ji mesto najdejo v vseh lekarnah po Sloveniji.

2008

V sodelovanju z zunanjimi inštitucijami Valens izvede klinično študijo, s katero dokažemo izboljšano biorazpoložljivost izdelkov Quvital®. Rezultati pokažejo, da se koencim Q10 v obliki Q10Vital® kar 4-krat bolje absorbira v primerjavi z običajnim, maščobotopnim koencimom Q10.

2015

V Valensu nastane prvo ustno pršilo z vitaminom D – Valens D-plus. Zanj prejmemo tudi nagrado Inštituta za nutricionistiko za najbolj inovativno prehransko dopolnilo.

2018

Rezultati nove klinične študije pokažejo, da redno uživanje koencima Q10 (izdelkov Quvital®) prispeva k lepši in bolj gladki koži. 

2018

Valensovemu asortimanu se pridruži cela četica prehranskih dopolnil v obliki inovativnih ustnih pršil, ki predstavljajo okusnejšo in zabavnejšo alternativo kapsulam in tabletam.

2019

Valens Kolagen Premium ugleda luč sveta.

2019

V Valensu izvedemo novo klinično študijo, ki raziskuje vpliv kolagena in koencima Q10 na kožo. Revolucionarni rezultati dokažejo sinergističen vpliv sestavin, ki jih vsebuje Valens Kolagen Premium in odprejo novo poglavje v zgodbi Valens. 

2020

Nova klinična študija dokaže učinkovitost naših ustnih pršil z vitaminom D3. Gre za prvo študijo na izdelku z vitaminom D, ki je bil razvit in ustvarjen v Sloveniji. Študija je poleg učinkovitosti izdelka dokazala tudi visoko pojavnost pomanjkanja vitamina D med Slovenci in postavila izhodišče za večjo, vseslovensko raziskavo o preskrbljenosti Slovencev z vitaminom D.