Certifikati kakovosti

Vrhunsko kakovost in varnost naših izdelkov zagotavljajo 3 certifikati z različnih področij. Pridobili smo tako GMP kot IFS certifikat, kar zagotavlja dvojno »kontrolo« naših izdelkov.

GMP certifikat

Certifikat GMP (Good Manufacturing Practice ali dobra proizvodna praksa) je zasnovan za podjetja v živilskem in farmacevtskem sektorju. Zagotavlja sledljivost sestavin in varnost izdelkov, ki neposredno vplivajo na zdravje ljudi (prehranska dopolnila, hrana, medicinski pripomočki, zdravila in kozmetika).

 

Pri proizvodnji prehranskih dopolnil predstavlja najvišji standard kakovosti. Med drugim zahteva ustrezno sanitarno in tehnično izvedeno infrastrukturo, usposobljeno in osveščeno osebje ter zelo natančno vodenje evidenc vseh postopkov nabave, razvoja in proizvodnje. Hkrati pa določa natančne in stroge standarde v celotnem proizvodnem procesu, vključno s pakiranjem, skladiščenjem in distribucijo.

Izdelki, proizvedeni v skladu z GMP, zagotavljajo skladnost z najvišjimi standardi kakovosti.

IFS Food standard

Certifikati IFS (International Featured Standard) družine se osredotočajo na povečanje preglednosti v dobavni verigi in trgovcem ponujajo enotne kriterije za ocenjevanje svojih dobaviteljev oziroma proizvajalcev živil.

Za prehransko industrijo, kamor sodijo tudi prehranska dopolnila, je predpisan IFS »Food Standard«. Ta natančno popisuje poslovne procese in druge dejavnike z vplivom na varnost živil ter usmerja njihovo pravilno obvladovanje. IFS združuje zahteve sistema HACCP z načeli dobrega poslovanja in higiene.

Izdelki, proizvedeni v skladu z IFS, so 100 % varni za potrošnika.

ISO 9001

ISO 9001, oziroma njegova zadnja različica 9001:2015, je mednarodni standard za vodenje kakovosti, ki ni osredotočen zgolj na prehransko ali farmacevtsko industrijo, temveč na organizacije iz različnih sektorjev. ISO določa predvsem tehnične in organizacijske vidike podjetja – njegovi predpisi in smernice definirajo celoten poslovni proces in njegovo vodenje.