V obdobju, ko nas iz vseh strani napadajo s slabimi novicami, vam iz Valensa z veseljem sporočamo odlično vest, da so bili končno objavljeni rezultati naše študije, s katero smo dokazali, da kombinacija kolagena in koencima Q10 pomembno vpliva na izgled in strukturo kožo. Prvi na svetu smo dokazali, da kolagen in Q10 skupaj delujeta sinergijsko in da so rezultati uživanja kombinacije obeh sestavin mnogo boljše, kot če bi jemali samo kolagen. Če vas torej zanima, kaj so prednosti kombinacije sestavin, ki jih vsebuje naš izdelek Valens Kolagen Premium, berite dalje …

Prehranska dopolnila s kolagenom so nedvomno med najbolj vročimi izdelki za lepo kožo. Ob poplavi kolagenov na trgu se je res težko odločiti za pravega in popolnoma razumemo, zakaj prejemamo toliko vprašanj o našem izdelku Valens Kolagen Premium. Večinoma nas sprašujete, kaj so prednosti pred ostalimi in odgovore na vprašanja smo nedavno že strnili v zapisu na blogu (ki ga najdete tu), tokrat pa jih nadgrajujemo z rezultati naše lastne klinične študije, ki je edinstvena na svetu! Da je naš izdelek kvaliteten in učinkovit smo namreč dokazali s klinično študijo, zaradi česar si je naš Valens Kolagen Premium prislužil naziv klinično dokazano!

Prva študija o učinkih uživanja kombinacije kolagena in Q10 na koži

V Valensu smo z lastno študijo že dokazali učinke rednega uživanja našega koencima Q10 (Q10Vital®) na koži, prav tako so znani dobri rezultati rednega uživanja hidroliziranega kolagena Peptan®.  Doslej še neraziskana pa je bila kombinacija kolagena in Q10, ki ju vsebuje prav naš izdelek Valens Kolagen Premium. V Valensu smo se zato odločili, da z novo lastno študijo preverimo, ali kombinacija kolagena in Q10 deluje bolje kot posamezni sestavini vsaka zase. V sodelovanju z VIST Kozmetiko smo raziskovali vpliv rednega uživanja tekočine Valens Kolagen Premium na kožo, zanimali pa so nas struktura kože, gladkost, izraženost gub in ostali parametri kože.

Študijo smo izvedli na 34 zdravih ženskah, starih med 40 in 65 let, ki smo jih za primerjavo rezultatov razdelili v dve skupini. Testna skupina je 12 tednov uživala priporočen dnevni odmerek tekočine Valens Kolagen Premium, placebo skupina pa je uživala obarvan sirup z aromo brez aktivnih sestavin. Rezultate pri obeh skupinah smo primerjali tudi začetnim stanjem.

Študija je pokazala odlične rezultate, v februarju 2020 pa je bila tudi uradno objavljena v eni od uglednih znanstvenih revij. Podrobnejši opis najdete tudi na naši spletni strani, na kratko pa vam rezultate z veseljem in ponosom predstavljamo tudi tu.

Višja gostota usnjice

Usnjica ali dermis je osrednji (nad njo je še povrhnjica), najmočnejši in najdebelejši del kože, ki ima eno od pomembnejših vlog pri zaščiti telesa pred zunanjimi vplivi (izpostavljenost soncu, onesnaženost okolja …). Njeni ključni komponenti sta kolagen in elastin, ki ji dajeta moč in prožnost, zato je tudi gostota usnjice v največji meri povezana s količino kolagena in elastina. Nastajanje kolagena po 20. letu vse bolj upada in kažejo se prvi vidni znaki staranja.

Po 12 tednih dodajanja izdelka Valens Kolagen Premium je bila gostota usnjice pri ženskah v testni skupini povišana tako v primerjavi s placebo skupino kot z začetnim stanjem (pred uživanjem dopolnila). Rezultati so skoraj dvakrat boljši v primerjavi z eno izmed  tujih študij, kjer so ženske uživale več kot dvakrat višji odmerek kolagena brez koencima Q10. To jasno kaže na sinergistično delovanje koencima Q10 in kolagena, kar pomeni da je učinek hkratnega jemanja večji, kot velja za obe učinkovini posamično.

Manj gub in bolj gladka koža

Po 12 tednih se je zmanjšal delež gub na področju obraza okoli oči. Na splošno je uživanje izdelka Valens Kolagen Premium vodilo v zmanjšano število in izraženost gub na celem obrazu. V testni skupini se je znatno izboljšala tudi gladkost kože, medtem ko se je v placebo skupini še nekoliko poslabšala.

1 evro na dan odžene gube stran 😊

Če ste torej doslej še dvomili, so zdaj postali naši argumenti za kvaliteto povsem upravičeni. Valens Kolagen Premium klinično dokazano vpliva na lepšo kožo, ker pa poleg Q10 in kolagena vsebuje še druge sestavine, pa ima vpliv tudi na zdravje las in nohtov.

Pri določanju cene izdelka smo se posebej potrudili, saj znaša le 20 €, kar pomeni le 1 € na dan (eno pakiranje vsebuje 20 dnevnih odmerkov). Manj kot kavica, torej! 😊 Valens Kolagen Premium lahko kupite v vseh lekarnah in nekaterih specializiranih trgovinah po Sloveniji, najdete pa ga seveda tudi v naši spletni trgovini.

Ostanite zdravi!