Imunofit Natur kapsule

18.69 

Popolnoma naravne kapsule za krepitev imunskega sistema, ki vsebujejo betaglukan, vitamina C in D ter aktivno obliko koencima Q10 (Q10Vital®). 

Pakiranje: 30 kapsul
Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula
Za 30 dni.

VEČ

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Imunofit Natur kapsule so inovativno prehransko dopolnilo za podporo imunskega sistema. Vsebujejo izjemno visoko koncentracijo betaglukanov (kar 200 mg na tableto), poleg tega pa še vitamin C in vitamin D naravnega izvora. Vitamina C in D podpirata delovanje imunskega sistema, vitamin C pa ima kot antioksidant tudi vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Poleg ene od najmočnejših kombinacij betaglukanov in vitaminov med izdelki na slovenskem trgu Imunofit Natur kapsule vsebujejo še vodotopno obliko koencima Q10 naravnega izvora z dokazano izjemno absorpcijo (Q10Vital®). 

Imunofit Natur kapsule priporočamo kot preventivo vsem, ki so izpostavljeni različnim psihofizičnim obremenitvam, ter v obdobjih povečanih možnosti za okužbe, še posebej v jesenskem in zimskem času. Izdelek vsebuje samo sestavine naravnega izvora in je brez konzervansov, pakiran pa je v okolju prijazni stekleni embalaži.

Pogosta vprašanja

 1. Ali je uživanje izdelkov Imunofit varno?

  O betaglukanih je napisanih že več kot 6000 strokovnih objav, ki ne beležijo negativnih učinkov betaglukanov, niti pri jemanju visokih odmerkov in daljšem jemanju. Uživanje betaglukanov je odsvetovano le bolnikom z avtoimunimi obolenji. Uživanje izdelkov Imunofit je zaradi preverjenih sestavin varno. Nosečnice in doječe matere ter uporabniki različnih zdravil naj se pred začetkom jemanja izdelkov posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom.

 2. Ali lahko otrok, ki je starejši od treh let, še naprej uživa sirup Imunček, ali je primernejši Imunofit Junior?

  Tako Imunček kot Imunofit Junior vsebujeta betaglukane, vitamin C, D in cink, bistveni razliki pa sta dve:

  1. Imunček je 100 % naraven, ne vsebuje konzervansov in je slajen z medom, medtem ko Imunofit Junior vsebuje minimalne količine konzervansa in sladkor kot sladilo.
  2. Imunofit Junior vsebuje 100 mg betaglukanov na 5 ml, Imunček pa 50 mg (vitamina D, C in cinka imata oba enako).

  Za vzdrževanje odpornosti je dovolj 50 mg betaglukanov na dan, zato sta primerna tako Imunofit Junior kot tudi Imunček, ki ga sicer lahko uživajo tudi odrasli. Ob prvih znakih prehlada ali viroze se svetuje dvojen odmerek, kar pomeni, da bi bilo v tem primeru že bolje vzeti Imunofit Junior.

 3. Ali lahko samo s prehrano v telo vnesemo dovolj koencima Q10?

  Koencim Q10 je telesu lastna snov in telo ga v večini proizvede samo. Le deloma ga lahko v telo vnesemo s hrano, vendar so količine, ki jih vsebujejo živila, ob normalnem prehranjevanju premajhne, da bi nadomestile izpad endogenega koencima Q10 zaradi staranja. Poleg tega se običajni koencim Q10 s kuhanjem, pečenjem in sušenjem hrane uniči. Če bi hoteli primanjkljaj koencima Q10 v celoti nadomestiti s hrano, bi morali dnevno zaužiti vsaj pol kilograma sardel, kilogram mastnega mesa ali 20 litrov svežega polnomastnega mleka, kar pa je v nasprotju s priporočili zdravega prehranjevanja, saj bi s tem zaužili prevelike količine maščob.

 4. Ali je uporaba izdelkov s Q10 varna?

  Koencim Q10 je popolnoma naravna, telesu lastna snov, ki jo v primeru odvečnega oz. previsokega vnosa telo izloči kar samo. Varnost uporabe Q10 je bila dokazana v mnogih kliničnih študijah, v katerih so bili uporabljeni zelo visoki odmerki, in vsi dostopni podatki potrjujejo, da je Q10 varen za uporabo. Uporaba izdelkov Quvital® je tako popolnoma varna.

 5. Katere betaglukane vsebujejo vaši izdelki?

  V izdelkih linije Imunofit in v sirupu Imunček uporabljamo betaglukan Yestimun® iz pivovarskih kvasovk.

 6. Kaj je koencim Q10 in zakaj pride do njegovega pomanjkanja?

  Koencim Q10 je naravna snov, ki je nujno potrebna za življenje. Prisoten je v vsaki človeški celici in telo ga do neke mere pri zdravih ljudeh proizvaja samo, vendar začne količina endogenega koencima Q10 po 25. letu strmo upadati. Deloma lahko pomanjkanje nadomestimo s hrano (prisoten je denimo v polnomastnih mlečnih izdelkih, mastnih morskih ribah, oreščkih in rdečem mesu), vendar so količine, ki jih vsebujejo živila, ob normalnem prehranjevanju premajhne, da bi nadomestile izpad endogenega koencima Q10 zaradi staranja. Poleg tega se običajni koencim Q10 s kuhanjem, pečenjem in sušenjem hrane uniči.

  Poleg staranja in prehrane na nižanje koncentracije Q10 v telesu dodatno vplivajo tudi pretirano uživanje alkohola in tobaka ter nekatera zdravila (npr. zdravila za zniževanje ravni holesterola (statini), ki preprečijo nastanek Q10 v telesu), zato strokovnjaki po vsem svetu priporočajo vnos koencima Q10 s prehranskimi dopolnili.

 7. Kaj so betaglukani?

  Betaglukani predstavljajo široko skupino naravnih polisaharidov z različnimi učinki na človeški organizem. Vpliv betaglukanov na imunski sistem je neposredno odvisen od izvora, strukture, čistosti in sposobnosti, da ustvari popolno vez z receptorji celic imunskega sistema.

  Betaglukani nastajajo v različnih rastlinah, npr. oves, morske alge, ječmen, ali so sestavine celičnih sten nekaterih bakterij, gliv ali kvasovk. Betaglukani iz žit vplivajo na zniževanje holesterola, izdelki linije Imunofit pa vsebujejo betaglukane iz kvasa, za katere je bila dokazana povečana biološka aktivnost in vezava na receptorje imunskih celic. Na belih krvničkah, imenovanih makrofagi, se namreč nahajajo receptorji, ki prepoznajo betaglukane kot tujek in zato aktivirajo imunski odziv. Betaglukani iz kvasa spadajo med netopne vlaknine, se ne absorbirajo v kri in se iz telesa izločijo ter ne povzročajo neželenih učinkov.

Sestavine

Aktivne sestavine (v eni kapsuli): β-(1,3)-(1,6)-D-glukan: 200 mg, vitamin C: 80 mg (100 % PDV*), koencim Q10: 20 mg, vitamin D: 20 µg oz. 800 IU (400 % PDV*). *PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine: β-(1,3)-(1,6)-D-glukan, ekstrakt acerole: Malpighia punicifolia L. (naravni izvor vitamina C), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), Q10Vital® (modificiran škrob, koencim Q10), vitamin D3 (holekalciferol).

Imunofit Natur kapsule so primerne tudi za vegetarijance. Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, želatine, umetnih barvil ali arom.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Za prispevek k delovanju imunskega sistema priporočamo zaužitje 1 kapsule dnevno, na prazen želodec oziroma vsaj pol ure pred obrokom, vsaj en mesec. Pri povečanih potrebah v prvih treh dneh zaužijte 2 kapsuli na dan. Kapsule lahko uživate neprekinjeno tudi več mesecev.

Shranjevanje: hranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Varnost: Uživanje izdelkov Imunofit je zaradi preverjenih sestavin varno. Nosečnice in doječe matere ter uporabniki različnih zdravil naj se pred začetkom jemanja izdelkov posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Imunofit Natur kapsule”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment