Valens Inozitol v prahu

21.90 

(1 mnenje stranke)

Prehransko dopolnilo za ženske s 100 % čistim inozitolom v prahu.

Pakiranje: 83 g
Priporočen dnevni odmerek:
3 g (1 zravnana čajna žlička)
Za 25 dni.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Kategoriji: , Šifra: 1459 Oznaka:

Opis

Valens Inozitol je inovativno prehransko dopolnilo za ženske, ki vsebuje 100 % čisti inozitol v prahu. Inozitol je sestavina celičnih membran in telesu lastna snov, ki jo telo po naravni poti tvori iz glukoze. V telesu in naravi se nahaja v različnih oblikah. Valens Inozitol vsebuje edinstveno kombinacijo mio-inozitola in D-kiro-inozitola v razmerju 40:1, za katero obstaja največ kliničnih raziskav in dokazov o učinkovitosti. Obe obliki inozitola v izdelku sta pridobljeni iz naravnih rastlinskih virov (koruza in rožiči).

Dnevni odmerek vsebuje 2800 mg mio-inozitola in 70 mg D-kiro inozitola. Klinične študije so pokazale učinkovitost podobnih odmerkov.

Izdelek ne vsebuje drugih dodatkov in je zato del linije 100% pure. 

 

 

 

Pogosta vprašanja

 1. Kaj je inzulinska rezistenca?

  Inzulinska rezistenca je odpornost telesa oz. zmanjšana občutljivost celic na inzulin. Inzulin je telesu lastna snov, ki našim celicam “sporoči”, da je v telesu glukoza/sladkor, ki ga celice potrebujejo za energijo. V primeru neobčutljivosti na inzulin celice sladkorja iz krvi ne sprejmejo, telo pa zaradi presežka sladkorja kompenzira in proizvajajo še več inzulina – čeprav brez učinka. Previsoka raven glukoze in inzulina v krvi predstavlja tveganje za številna obolenja, predvsem sladkorno bolezen. .

 2. Kakšna je povezava med inzulinsko rezistenco in sindromom policističnih jajčnikov?

  Približno 75 % žensk s sindromom policističnih jajčnikov ima tudi inzulinsko rezistenco. Celice jajčnikov – tudi pri ljudeh z inzulinsko rezistenco – niso odporne na inzulin. Ta ima v jajčnikih vlogo spodbujanja proizvodnje androgenih (moških spolnih) hormonov, ki je povečana zaradi povišane ravni inzulina v telesu. Androgeni hormoni dodatno znižujejo občutljivost celic na inzulin in krog je sklenjen. .

 3. Kaj sta mio- in D-kiro-inozitol?

  Inozitol je naravna snov in komponenta celičnih membran, ki v telesu med drugim deluje tudi kot obveščevalec za inzulin. V telesu se nahaja v 2 različnih oblikah oz. izomerih (D-kiro inoziol in mio-inozitol), pri čemer telo samo uravnava razmerje med eno in drugo obliko. Prevladuje mio-inozitol v razmerju 40:1..

 4. Kakšni so znaki oz. simptomi policističnih jajčnikov?

  Znaki PCOS so:
  • aknasta, nečista koža
  • poraščenost po obrazu (zaradi povečene proizvodnje androgenih – moških spolnih – hormonov)
  • izpadanje las
  • prekomerna telesna teža
  • neredne menstruacije
  • neplodnost
  Zaradi povezave z inzulinsko rezistenco so ženske pogosto tudi utrujene, imajo povečan apetit itd.. .

 5. Kakšni so znaki inzulinske rezistence?

  Ker so celice pri ljudeh z inzulinsko rezistenco neobčutljivi na inzulin, iz krvi ne morejo sprejeti glukoze oz. sladkorja in ga uporabiti za nujno potrebno energijo. Zato so ljudje z inzulinsko rezistenco pogosto zelo utrujeni, lačni (in ne morejo kontrolirati svojega apetita), težave imajo pri koncentraciji, pogosto imajo prekomerno telesno težo, pa tudi visok krvni pritisk in visoko raven holesterola. .

 6. Kaj je sindrom policističnih jajčnikov?

  Sindrom policističnih jajčnikov je ena od najpogostejših hormonskih motenj, ki prizadane ženske v rodni dobi. Povzroči ga neravnovesje hormonov, ki med drugim uravnavajo menstrualni cikel. Pri sindromu policističnih jajčnikov folikli z jajčeci in jajčeca sama nikoli ne dozorijo, zaradi česar v jajčnikih nastajajo številne ciste.
  Na začetku cikla se v možganih proizvaja folikel stimulirajoči hormon (FSH), ki spodbuja zorenje foliklov. Folikli so s tekočinami napolnjeni mešički v jajčnikih, ki vsebujejo po eno nerazvito jajčece – FSH spodbuja številne folikle, da se razvijejo, začnejo proizvajati hormon estrogen in proizvajajo zrela jajčeca. Visoka raven estrogena v telesu povzroči hiter porast luteinizirajočega hormona (dvig LH), ki povzroči, da dominantni, najbolj zreli folikel poči in sprosti zrelo jajčece iz jajčnika v jajcevod. Ta proces se imenuje ovulacija.
  Pri policističnih jajčnikih zaradi neravnovesja hormonov (premalo FSH, preveč LH) folikli ne dozorijo do konca in ne počijo, nedozoreli folikli pa ostanejo v jajčnikih kot benigne ciste. .

 7. Kakšna je povezava med inozitolom in PCOS?

  Inozitol je del celičnih membran in ima v telesu vlogo obveščevalca pri inzulinu – pomaga telesu, da pravilno uporabi inzulin in glukozo. Zaradi povezave PCOS z inzulinsko rezistenco, je bil inozitol uporabljen tudi v kliničih študijah, kjer so raziskovali vpliv inozitola na PCOS.

Sestavine

Aktivne sestavine v 3 g (1 zravnana čajna žlička): mio-inozitol: 2800 mg, D-kiro-inozitol: 70 mg.

Sestavine: mio-inozitol, D-kiro-inozitol.

Izdelek ne vsebuje sladkorja, glutena, želatine, umetnih sladil, barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance in vegane.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Priporočamo zaužitje 3 g (1 zravnane čajne žličke) prehranskega dopolnila na dan, v enem ali dveh odmerkih. Prah vmešajte v vodo ali drug napitek in zaužijte takoj po pripravi. Pri priporočenem odmerjanju vsebina zadostuje za 25 dni.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Stekleničko shranjujte dobro zaprto! Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

1 mnenje za Valens Inozitol v prahu

 1. Špela (preverjena stranka)

  Odkar pijem Inozitol, so menstruacije manj boleče.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment