Valens Premium Omega-3 olje

24.99 

Koncentrirano in prečiščeno ribje olje z izjemno visoko vsebnostjo omega-3 nenasičenih maščobnih kislin (900 mg DHK, 1400 EPK).

Okus: limona
Pakiranje: 150 ml / 30 odmerkov
Priporočen dnevni odmerek: 5 ml (1 čajna žlička)

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Kategorija: Šifra: 1379 Oznaka:

Opis

Valens Premium Omega-3 je koncentrirano in prečiščeno ribje olje z izredno visokim deležem omega-3 nenasičenih maščobnih kislin. Dnevni odmerek (5 ml oz. 1 čajna žlička) vsebuje kar 900 mg DHK in 1400 EPK. Olje ima prijeten okus limone in ne povzroča spahovanja.

EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca, DHK pa ima vlogo tudi pri delovanju možganov in pri ohranjanju vida. Koristne učinke dosežemo, če zaužijemo vsaj 250 mg DHK in EPK oz. DHK.

Valens Premium Omega-3 vsebuje najkakovostnejše olje aljaškega polaka. Proizvajalec ima certifikat, ki potrjuje, da so ribe ulovljene na trajnostni način. Olje ustreza najvišjim standardom za kakovost in čistost surovine in ima certifikat IFOS. Pridelano je s posebnim postopkom, ki iz olja odstrani težke kovine, onesnaževala ter neprijeten okus in vonj.

Omega-3 maščobne kisline

Omega-3 so nenasičene maščobne kisline, ki so sestavni del maščob. Med omega-3 uvrščamo alfa-linolensko kislino (ALK), eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK). Omega-3 so (poleg omega-6) esencialne maščobne kisline, kar pomeni da jih človeško telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Ker jih organizem ne more tvoriti sam, jih v telo lahko vnesemo le s hrano. Medtem ko uravnovešena prehrana običajno zadošča za pokritje potreb organizma po ALK, DHK in EPK lahko predstavljata problem – njun vir so namreč le ribe, ribja olja ter prehranski dodatki.

Za doseganje pozitivnih učinkov omega-3 maščobnih kislin na človeško zdravje strokovnjaki priporočajo dnevni vnos vsaj 250 mg DHK in EPK na dan. Valens Premium Omega-3 vsebuje kar 1400 mg EPK in 900 mg DHK, kar je izredno visoka koncentracija.

Najvišji standardi kakovosti

Valens Premium Omega-3 ustreza najstrožjim standardom kakovosti. Olje je testirano na prisostnost morskih kontaminantov in težkih kovin, izvajamo tudi stabilnostne teste, ki zagotavljajo, da je izdelek svež in varen za uporabo. Surovina nosi tudi IFOS certifikat.  

 

Pogosta vprašanja

 1. Kaj so omega-3 maščobne kisline?

  Vsako maščobo sestavljajo t.i. maščobne kisline, ki so lahko nasičene ali nenasičene (glede na kemijsko sestavo). Vsaka od njih ima v človeškem telesu drugačno vlogo, zato tudi živila vrednotimo glede na vsebnost posameznih maščobnih kislin.

  Med najkoristejšimi maščobnimi kislinami so omega-6 in omega-3. Potrebe po prvih hitro zadovoljimo z običajno prehrano, medtem ko omega-3 predstavljajo problem. Nahajajo se le v mastnih ribah in njihovih oljih.

  Omega-3 maščobne kisline povezujemo z zdravjem srca in ožilja, pa tudi z delovanjem možganov in vida. Pomebne so tudi pri razvoju otrok in razvoju ploda v nosečnosti.

 2. Katere ribe so vir EPK in DHK?

  Največ omega-3 maščobnih kislin vsebujejo mastne morske ribe, ki lahko vsebujejo celo večje količine omega-3 kot prehranski dodatki. Z DHK in EPK je izredno bogat losos, sledijo pa mu sardele, tuna in postrv.

 3. Zakaj potrebujemo maščobe v prehrani?

  MAščobe sodijo med makrohranila, ki jih čloško telo nujno potrebuje. So zelo pomemben vir enegije oz. imajo zelo visoko energijsko vrednost. Poleg skupne vrednosti količine zaužitih maščob (ki predstavljajo vir energije) je zelo pomembna tudi vrsta maščobe, Za zdravje najpomembnejše so nenasičene maščobne kisline – omega-6 in omega-3.

 4. Koliko DHK in EPK moramo zaužiti dnevno?

  Priporočen vnos EHK in DPK je med 250 in 500 mg. Evropska agencija za varno hrano ob priporočenem odmerku 250 mg dovoli naslednje trditve:

  DHK ima vlogo pri delovanju možganov
  DHK ima vlogo pri ohranjanju vida
  EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca
  Omega-3 so pomembne tudi za nosečnice, doječe matere in majhne otroke.
  DHK ima vlogo pri razvoju možganov in oči ploda.

 5. Katere so omega-3 maščobne kisline?

  Med omega-3 maščobne kisline spadajo ALK (alfa linolenska kislina), DHK (dokozaheksanojska kislina) in EPK (eikozapentanojska kislina). ALK najdemo v živilih rastlinskega izvora (laneno seme, orehi, konopljino seme in njihova olja, nekatera zelenolistnata zelenjava, nekatere morske alge). V določenem, omejenem deležu telo lahko iz ALK tvori DHK.

  DHK in EPK pa se nahajata predvsem v mastnih ribah in njihovih oljih. Ob dnevnem vnosu 250 mg EPK in DHK prispevata k normalnemu delovanja srca, DHK pa ima vlogo tudi pri ohranjanju vida in delovanju možganov.

 6. Ali lahko omega-3 dobimo z vegansko prehrano?

  Veganska hrana iz rastlinskih virov ne vsebuje omega-3 maščobnih kislin DHK in EPK. Eden redkih rastlinskih virov omega-3 so morske alge oz. algalne olje.

 7. Ali lahko omega-3 uživajo tudi nosečnice in doječe matere?

  Strokovnjaki omega-3 priporočajo tudi nosečnicam in doječim materam. Mnoge študije so namreč potrdile koristnost zadostnega vnosa DHK in EPK za pravilen razvoj možganov in očesne mrežnice ploda. Pri tem ima DHA pomembnejšo vlogo, še posebej v zadnjem trimesečju.

 8. Ali je omega-3 primeren tudi za otroke?

  Tudi otroci ne zaužijejo dovolj omega-3 nenasičenih maščobnih kislin, ki jih v omembe vredni količini vsebujejo le mastne morske ribe. Tudi njim priporočamo dodajanje s prehranskimi dopolnili.

  Od EPK in DHK je za otroke najpomembnejša DHK, ki ima vlogo pri razvoju in normalnem delovanju možganov in vida. Priporočeni odmerki so od 100 – 500 mg DHK (lahko v kombinaciji z EPK).

Sestavine

Aktivne sestavine v  5 ml (1 čajna žlička): eikozapentaenojska kislina (EPK): 1400 mg, dokozaheksaenojska kislina (DHK): 900 mg.

Sestavine: koncentrirano ribje olje divjega aljaškega polaka (Gadus chalcogrammus), naravna aroma limone, antioksidant: izvleček, bogat s tokoferolom.

Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, konzervansov, barvil, sladil in umetnih arom.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo in odmerjanje: Pred uporabo pretresite. Priporočen odmerek:

 • odrasli: 5 ml (1 čajna žlička) na dan
 • otroci od 2. leta starosti: 2,5 ml (pol čajne žličke) do dvakrat na teden

Izdelek je primeren za redno, dolgotrajno jemanje.

Za doziranje uporabite čajno žličko. Opustitev plastičnih žličk je naš prispevek k varovanju okolja.

Shranjevanje: Hranite na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi. Po odprtju shranjujte v hladilniku in porabite v roku 2 mesecev.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valens Premium Omega-3 olje”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment