Slovensko podjetje Valens je svetovno priznan proizvajalec inovativnih prehranskih dopolnil in funkcionalnih surovin, ki ponujajo odgovor na izzive sodobnega načina življenja. Ekipa vrhunskih strokovnjakov s področja farmacije in nutricionistike nenehno skrbi za razvoj izdelkov, ki prinašajo nove dimenzije zdravja, dobrega počutja in lepote, ki prihaja od znotraj. Prehranska dopolnila Valens so na voljo že v več kot tridesetih državah, medtem ko smo s surovino Q10Vital®, eno najboljših oblik koencima Q10 na svetu, prisotni že na štirih različnih kontinentih.

Razvoj in proizvodnja izdelkov in surovin potekata v Šenčurju pri Kranju, kjer je tudi sedež podjetja. Pri zahtevnejših projektih sodelujemo tudi z zunanjimi inštitucijami in poslovnimi partnerji. Celoten poslovni proces poteka skladno z najvišjimi standardi kakovosti. Za vodenje kakovosti imamo vzpostavljen standard ISO 9001:2015, ki med drugim omogoča nenehno izboljševanje in doseganje zastavljenih ciljev. Poleg certifikata ISO smo pridobili še dva izjemno pomembna certifikata, ki ju vsako leto obnavljamo: GMP in IFS. Kombinacija najstrožjih smernic in pravil, ki jih določata certifikata, zagotavljata visoko kakovost in 100% varnost naših izdelkov.

GMP certifikat

Certifikat GMP (Good Manufacturing Practice ali dobra proizvodna praksa) je zasnovan za podjetja v živilskem in farmacevtskem sektorju. Zagotavlja 100 % varnost izdelkov, ki neposredno vplivajo na zdravje ljudi (prehranska dopolnila, hrana, medicinski pripomočki, zdravila in kozmetika).

Pri proizvodnji prehranskih dopolnil predstavlja najvišji standard kakovosti. Med drugim zahteva ustrezno sanitarno in tehnično izvedeno infrastrukturo, usposobljeno in osveščeno osebje ter zelo natančno vodenje evidenc. Hkrati pa določa natančne in stroge standarde v vseh postopkih celotnega proizvodnega procesa, od razvoja izdelka do proizvodnje, pakiranja, skladiščenja in distribucije.

Izdelki, proizvedeni v skladu z GMP, so 100 % varni za potrošnika. 

IFS Food standard

Certifikati IFS (International Featured Standard) družine se osredotočajo na povečanje preglednosti v dobavni verigi in trgovcem ponujajo enotne kriterije za ocenjevanje svojih dobaviteljev oziroma proizvajalcev živil.

Za prehransko industrijo, kamor sodijo tudi prehranska dopolnila, je predpisan IFS »Food Standard«. Ta natančno popisuje poslovne procese in druge dejavnike z vplivom na varnost živil ter usmerja njihovo pravilno obvladovanje. IFS združuje zahteve sistema HACCP z načeli dobrega poslovanja in higiene.

ISO 9001

ISO 9001, oziroma njegova zadnja različica 9001:2015, je mednarodni standard za vodenje kakovosti, ki ni osredotočen zgolj na prehransko ali farmacevtsko industrijo, temveč na organizacije iz različnih sektorjev. ISO določa predvsem tehnične in organizacijske vidike podjetja – njegovi predpisi in smernice definirajo celoten poslovni proces in njegovo vodenje.