Valens Proflex kapsule

17.90 

(2 mnenji strank)

Kapsule z glukozaminom, hondroitinom, hialuronsko kislino in vitaminom C. Obogatene so z izvlečkom bosvelije.

Pakiranje: 60 kapsul
Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula na dan.
Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek zadošča za 60 dni. 

VEČ

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Kategorija SKU: 1294 Značke:

Opis

Valens Proflex je inovativno prehransko dopolnilo v obliki kapsul za podporo normalnemu delovanju kosti in hrustanca. Vsebuje glukozamin, hondroitin, hialuronsko kislino in vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca. Izdelek je obogaten še s standardiziranim izvlečkom bosvelije. 

Zakaj glukozamin in hondroitin?

Glukozamin in hondroitin sta telesu lastni snovi, ki sta naravno prisotni v vezivnih tkivih našega telesa. Največ ju najdemo v sklepih, še posebej v hrustancu. Z obrabo in staranjem količina glukozamina in hondroitina v našem telesu začne upadati.

Glukozamin najdemo ga v skeletu rakov in žuželk ter v celičnih stenah gliv, od koder najpogosteje izvira tudi glukozamin kot učinkovina v zdravilih in prehranskih dopolnilih. Obstaja tudi nekaj različnih oblik glukozamina, med temi pa je najbolj znan in najbolj učinkovit (klinično dokazano) glukozamin sulfat. Ta se zelo pogosto uporablja v kombinaciji s hondroitin sulfatom.

Ostale sestavine

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki jo najdemo v tekočini okoli očesnega zrkla, vezivnih tkivih, živčnem tkivu, koži in v sklepih. Ima izjemno dobro sposobnost zadrževanja vode v tkivih, npr. v koži – zato se pogosto uporablja tudi v lepotni industriji ter izdelkih za športnike in starejše.

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca, s tem pa podpre delovanje ostalih aktivnih sestavin. Vitamin C smo prav zaradi njegove vloge pri nastajanju kolagena dodali tudi izdelku Valens Kolagen Premium.

Bosvelija pa je zdravilna rastlina, ki raste v puščavskih in eksotičnih predelih sveta. Razširjena je v Afriki in na Arabskem polotoku, njene zdravilne učinke pa še posebej cenijo v Indiji. Iz bosvelije oz. njene skorje se pridobiva smola, iz katere se pripravi izvleček. Ta je vir t.i. bosvelične kisline, ki je tudi glavna učinkovina bosvelije. Valens Proflex kapsule zato vsebujejo standardizirani izvleček bosvelije, ki vsebuje 70 % bosvelične kisline.

Sestavine

Aktivne sestavine v 1 kapsuli: glukozamin sulfat (iz morskih rakov): 600 mg (od tega glukozamin: 360 mg), hondroitin sulfat (iz rib): 100 mg (od tega hondroitin: 75 mg), hialuronska kislina: 10 mg, vitamin C: 40 mg (50 % PDV*), ekstrakt bosvelije  (70 % bosvelične kisline): 75 mg. *PDV: priporočen dnevni vnos

Sestavine: D-glukozamin sulfat (iz morskih rakov), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, barvilo: titanov dioksid), hondroitin sulfat (iz rib), ekstrakt bosvelije (Boswellia serrata; 70 % bosvelične kisline), L-askorbinska kislina, natrijev hialuronat.

Valens Proflex ne vsebuje glutena ter umetnih barvil in arom.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Priporočamo zaužitje ene kapsule na dan z vodo oz. drugim hladnim napitkom.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Varnost: Vse aktivne sestavine so v priporočenem dnevnem odmerku varne za uživanje. Nosečnice, doječe matere in uporabniki različnih zdravil se pred uživanjem posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabo odsvetujemo ljudem, ki so alergični na ribe in morsko hrano.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Previdnost pri uživanju je potrebna pri diabetikih ali pacientih z glukozno intoleranco, pacientih z znanim tveganjem za razvoj srčno-žilnih bolezni (npr. povišan holesterol), astmatikih, pacientih, ki jemljejo določena zdravila (predvsem kumarinska antikoagulacijska zdravila, kot je npr. varfarin), in pri osebah, ki so alergične na lupinarje, glukozamin ali hondroitin.

2 mnenji za Valens Proflex kapsule

  1. S.L.

    Po 1 mesečnem jemanju se opaža razlika. Zjutraj lažje pridem iz postelje. Hvala!

    LP

  2. krmac.marko@gmail.com

    Všeč mi je kombinacija sestavin, ki dokazano zmanjšuje simptome osteoartritisa, to sta glukozamin in bosvelija. Hondroitin in hialuronska kislina se mi glede na sodobna spoznanja zdita v tem kontekstu nepotrebna. Dosti raje bi videl izdelek s kombinacijo KOLAGENA, glukozamina in izvlečka bosvelije. Lahko v obliki kapsul ali v obliki peroralne raztopine. Že zdaj si lahko predstavljam čudovito kraljevsko temno modro embalažo tekočine, na kateri z zlatimi črkami piše Valens Kolagen Proflex.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Post comment