Quvital® Forte tekočina

30.49 

Inovativno prehransko dopolnilo s koencimom Q10 v tekoči obliki za vse tiste, ki kapsul ne morete ali ne želite uživati. V priporočenem dnevnem odmerku (5 ml) vsebuje 75 mg aktivne vodotopne oblike koencima Q10 (Q10Vital®), ter vitamina B1 (tiamin) in B2 (riboflavin). Izdelek ima odličen okus jabolka.

 

Okus: jabolko
Pakiranje: 
180 ml (36 dozirnih žličk)
Priporočen dnevni odmerek:
 1 dozirna žlička (5 ml)
Za 36 dni. 

VEČ

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Quvital® Forte tekočina je inovativno prehransko dopolnilo s koencimom Q10 na slovenskem in svetovnem trgu. Predstavlja odlično alternativo vsem, ki ne želijo uživati kapsul ali tablet. V priporočenem dnevnem odmerku (5 ml) je 75 mg aktivne vodotopne oblike koencima Q10 (Q10Vital®) naravnega izvora, za katero je dokazana 4-krat boljša absorpcija. Izdelek vsebuje še vitamin B1 (tiamin), ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri delovanju srca in pripomore k normalnemu psihološkemu delovanju, ter vitamin B2 (riboflavin), ki zmanjšuje utrujenost in izčrpanost. Quvital® Q10 Forte ima odličen okus jabolka. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance in vegane.

 

Kaj je koencim Q10?

Koencim Q10 je naravna snov, prisotna v vseh človeških celicah. Največ Q10 se nahaja v zelo aktivnih organih, predvsem srcu, ledvicah in jetrih. Količina koencima Q10, ki ga lahko naše telo proizvede samo, je z leti čedalje manjša. V telo ga lahko deloma vnesemo tudi s prehrano (npr. mastne ribe, meso, nekateri oreščki), a se v teh živilih nahaja v relativno majhnih količinah. Zaradi nizke vsebnosti koencima Q10 v prehrani, je možno njegovo nadomeščanje tudi v obliki prehranskih dopolnil.Zakaj je pomembno, da izberemo pravo obliko?

Q10 je v osnovi topen v maščobah, kar pomeni, da ga naše telo zelo težko »uporabi«. Če torej jemljete navadni Q10 ali oljne kapsule, se ga bo zelo veliko izločilo še preden pride do celic, kjer ga telo potrebuje. Težavo s slabo absorpcijo so rešili slovenski znanstveniki, ki so že pred leti razvili Q10Vital®, vodotopno obliko koencima Q10. Ta ima klinično dokazano 4-krat boljšo biorazpoložljivost v primerjavi z navadnim Q10. Tako omogoča bistveno boljšo absorpcijo v telesu. To obliko najdete samo v Valensu in sicer v vseh izdelkih linije Quvital®.

 

Klinično dokazano najboljši koencim Q10 na trgu

Q10Vital® je aktivna vodotopna oblika koencima Q10 naravnega izvora, ki je bila razvita v Sloveniji. Gre za klinično dokazano najboljši koencim Q10 na svetu, ki ima v povprečju 4-krat boljšo absorpcijo od navadnega (maščobotopnega) Q10.

Izboljšano biorazpoložljivost v primerjavi z drugimi oblikami Q10 so dokazale kar 3 različne neodvisne klinične študije, pri čemer je ena potrdila odlično absorpcijo tudi pri starejših. Dodatna, četrta klinična študija pa je potrdila, da redno uživanje koencima Q10 v izdelkih Quvital®  v dovolj visokih odmerkih prispeva k lepši, bolj mladostni koži z manj gub.

 

Quvital® – najbolj celovita linija prehranskih dopolnil s Q10 na trgu

Linija izdelkov Quvital®, ki vsebuje vodotopno obliko Q10Vital®, predstavlja najbolj celovito ponudbo prehranskih dopolnil s koencimom Q10. Na voljo so v obliki kapsul, tekočine in ustnega pršila. Doziranja in okusi so tako prilagojeni različnim okusom in uporabnikom. Izdelke Quvital® že več kot 10 let uporabljajo tudi v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani.

 

Sestavine

Aktivne sestavine v 5 ml (dnevni odmerek): koencim Q10: 75 mg (15 mg/ml), tiamin: 0,7 mg (64 % PDV*), riboflavin: 0,56 mg (40% PDV*). *PDV – priporočen dnevni vnos

 

Sestavine: sladkor, voda, Q10Vital® (voda, modificiran škrob, koencim Q10), zgoščeni naravni jabolčni sok, naravna aroma jabolka, kislina: citronska kislina, konzervans: natrijev benzoat, tiamin hidroklorid (tiamin), natrijev riboflavin 5´-fosfat (riboflavin).

 

Izdelek ne vsebuje glutena, želatine, umetnih barvil, arom in sladil. Primeren je tudi za vegane in vegetarijance.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Priporočen dnevni odmerek je 5 ml (polna dozirna žlička). Priporočamo zaužitje tik po obroku hrane. Tekočino Quvital® Forte lahko uživate nerazredčeno ali jo vmešate v kozarec vode ali drugega napitka. V slednjem primeru jo zaužijte takoj po pripravi. Razslojevanje (usedlina) ne vpliva na kakovost izdelka. Koencim Q10 se dokazano bolje absorbira ob več manjših dnevnih odmerkih, zato je idealno, da odmerke tekočine razporedite skozi dan (npr. pol žličke po zajtrku in pol žličke po kosilu. Vsekakor je najbolje, da izdelke Quvital® uživate med jedjo ali tik po obroku.

 

Shranjevanje: Shranjujte na temnem pri temperaturi do 25°C. Po odprtju priporočamo shranjevanje v hladilniku.

 

Varnost: Vse aktivne sestavine v izdelkih Quvital® so v odmerkih, ki so varni za uživanje. Koencim Q10 je telesu lastna komponenta, kar pomeni, da jo telo izloči, če je zaužijemo preveč.

 

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Klinične študije

Izboljšana biorazpoložljivost koencima Q10.

Koencim Q10 in koža.

Pogosta vprašanja

 1. Katerega od izdelkov Quvital naj izberem?

  Izbira izdelka Quvital® je odvisna od vaših potreb. Tistim, ki ne želite ali ne morete uživati kapsul, priporočamo jemanje tekočine Quvital® Forte ali ustnega pršila Quvital®. Slednje je zaradi svoje priročne embalaže (majhna plastenka) primerno tudi za v torbico in potovanja.

  Dnevni odmerek pa je odvisen predvsem od starosti, vašega načina življenja (uravnotežena prehrana, stres, telesna aktivnost) ali v primerih, ko vam ga svetuje zdravnik oziroma farmacevt. Pred nakupom svetujemo, da preberete navodila za uporabo, se posvetujete s farmacevtom ali pošljete svoje vprašanje na info@valens.si, kjer bodo strokovnjaki s področja prehranskih dopolnil z veseljem odgovorili na vaša vprašanja in vam svetovali pri izbiri prehranskega dopolnila.

 2. Kakšna je razlika med ubikinonom in ubikinolom?

  Koencim Q10 se v telesu nahaja v več oblikah, predvsem v obliki ubikinona (oksidirana) in ubikinola (reducirana oblika). Njegovo delovanje temelji prav na prehajanju med njima, zato nobena od obeh oblik ni boljša od druge. Dolgo časa je veljalo, da je ubikinol najboljša oblika Q10, pa tudi, da pri starejših pretvorba iz ene v drugo obliko ni več mogoča. A smo s študijo kot prvi na svetu ta mit ovrgli. Dokazali smo, da zaužita oblika koencima Q10 nikakor ne vpliva na funkcijo Q10 v telesu, saj telo samo prepozna, katero obliko potrebuje v določenem organu in jo po potrebi “spremeni” v pravo. Prav tako prehajanje iz ubikinona v ubikinol (in obratno) normalno poteka tudi pri starejših ljudeh. Q10Vital®, ki ga vsebujejo naši izdelki, vsebuje koencim Q10 v obliki ubikinona.

 3. Je Quvital Q10 v obliki ubikinona ali ubikinola?

  Izdelki Quvital vsebujejo vodotopni Q10 naravnega izvora v ubliki ubikinona z dokazano 4-krat boljšo absorpcijo.

 4. Kako koencim Q10 vpliva na lepo kožo?

  Vloga koencima Q10 je že dolgo znana tudi v lepotni industriji. Ker v Valensu verjamemo, da lepota prihaja od znotraj, smo se odločili, da dokažemo vpliv uživanja našega koencima Q10Vital na lepšo kožo. Študijo smo izvedli v sodelovanju z Inštitutom za kozmetiko Visoke šole za storitve. Študija, v kateri je sodelovalo 33 žensk, je potrdila, da redno uživanje vodotopnega koencima Q10 v izdelkih Quvital® v dovolj visokih odmerkih pomembno vpliva na lepoto kože. Koencim Q10 smo zato dodali tudi v naš vrhunski izdelek s kolagenom Valens Kolagen Premium. Več o študiji si lahko preberete tukaj.

 5. Ali lahko koencim Q10 jemljem neprekinjeno?

  Koencim Q10 lahko jemljete dalj časa, neprekinjeno. Koencim Q10 je v osnovi popolnoma naravna in telesu lastna snov, ki jo v primeru odvečnega oz. previsokega vnosa telo izloči kar samo.

 6. Iz česa je pridobljen Q10 v izdelkih Quvital?

  Koencim Q10 v izdelkih Quvital je naravnega izvora, pridobljen je s fermentacijo.

 7. Ali so izdelki Quvital primerni za nosečnice in/oziroma doječe matere?

  Koencim Q10 je v osnovi popolnoma naravna in telesu lastna snov. Kljub temu, da je koencim Q10 varen za uporabo, vsem nosečnicam in doječim materam svetujemo, da se pred uporabo posvetujejo s svojim zdravnikom.

 8. Ali je koencim Q10 primeren za vegane?

  Koencim Q10 v izdelkih Quvital ne vsebuje snovi živalskega izvora. Vsi izdelki Quvital so primerni tudi za vegetarijance in vegane.

 9. Včasih so bile kapsule Quvital® bele barve, zdaj pa so rumene. Zakaj?

  Kapsule so včasih vsebovale barvilo titanov dioksid, ki je zagotavljal belo barvo. Sedaj smo titanov dioksid umaknili iz formule, zato kapsule niso več bele, temveč rumene, ki je tudi sicer naravna barva koencima Q10.

 10. Ali lahko zaužijem le vsebino kapsule, če kapsule ne morem pogoltniti?

  Če imate težave z jemanjem kapsul, predlagamo, da izberete Quvital® izdelke v obliki ustnih pršil ali tekočine. Če ste kapsule že kupili in jih ne morete pogoltniti, jih lahko tudi odprete ter zaužijete le njihovo vsebino.

 11. Ali je uporaba izdelkov s Q10 varna?

  Če imate težave z jemanjem kapsul, predlagamo, da izberete Quvital® izdelke v obliki ustnih pršil ali tekočine. Če ste kapsule že kupili in jih ne morete pogoltniti, jih lahko tudi odprete ter zaužijete le njihovo vsebino.

 12. Kje lahko kupim Quvital izdelke?

  Izdelke lahko kupite v spletni trgovini valens.si ter v lekarnah in specializiranih prodajalnah po vsej Sloveniji.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Quvital® Forte tekočina”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment