Valens C-natur ustno pršilo

11.90 

Inovativno in popolnoma naravno prehransko dopolnilo z vitaminom C za vse, ki želite vrhunski izdelek brez nepotrebnih dodatkov. Vsebuje izvleček šipka kot naravni vir vitamina C in je brez konzervansov, zaradi česar je primeren tudi za otroke od prvega leta starosti. Oblika ustnega pršila omogoča enostavno, natančno in zabavno odmerjanje.

Okus: višnja
Pakiranje: 50 ml
Priporočen dnevni odmerek: 1 razpršek za otroke od dopolnjenega 1. do 6. leta, 2 razprška za otroke od 7. leta in odrasle
Za 50-100 dni.

0,22 €/dan

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Valens C-natur je popolnoma naravno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno, natančno in zabavno odmerjanje. Izdelek v 2 razprških vsebuje 80 mg vitamina C oz. 100 % priporočenega dnevnega vnosa. Zaradi primerne koncentracije vitamina C in dejstva, da ne vsebuje konzervansov, je Valens C-natur primeren tudi za otroke od dopolnjenega 1. leta dalje.

Izdelek vsebuje izvleček šipka, ki je odličen in povsem naraven vir vitamina C. Kombinacije šipka, naravne arome višnje in medu daje izdelku zelo prijeten okus, ki ga obožujejo tako otroci kot odrasli. Izdelek je primeren za vse starostne skupine!

Zakaj potrebujemo vitamin C?

Vitamin C je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Vlogo ima pri normalnem delovanju imunskega sistema, nastajanju kolagena, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, povečuje pa tudi absorpcijo železa in je pomemben antioksidant, ki ščiti celice pred oksidativnim stresom. Jemanje večjih količin vitamina C je priporočljivo v hladnejšem delu leta, po telesni aktivnosti, v času povečanega stresa in ob dodajanju železa v obliki prehranskih dopolnil.

Koliko vitamina C potrebujem?

Z normalno, raznovrstno in uravnoteženo prehrano lahko zaužijemo dovolj vitamina C, še posebej, če uživamo dovolj sadja in zelenjave. Priporočljiv dnevni odmerek za odrasle je 80 mg, a je to minimalna količina, ki preprečuje pomanjkanje in z njim povezane bolezni. Zaradi antioksidativnih lastnosti vitamina C in vloge pri delovanju imunskega sistema se priporoča tudi višje odmerke. Višje odmerke vitamina C vsebujejo naši drugi izdelki:

Sestavine

Aktivne sestavine (v 2 razprških): suhi izvleček navadnega šipka: 116 mg (od tega vitamin C: 80 mg (100 % PDV*)). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: med, voda, suhi izvleček navadnega šipka (Rosa canina), naravna aroma višnje.

Ustno pršilo Valens C-natur je primerno za vegetarijance. Izdelek ne vsebuje glutena, alkohola, laktoze, umetnih barvil in arom.

 

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek za otroke od dopolnjenega 1. do 6. leta je 1 razrpšek, za otroke od 7. leta in odrasle pa 2 razprška. Po uporabi pršilko obrišite.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 50 dneh po odprtju.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Pogosta vprašanja

 1. Ali je izdelek primeren za vegane?

  Ustno pršilo Valens C-natur vsebuje med in zato za vegane žal ni primeren. Ustvariti smo želeli 100 % naraven izdelek brez konzervansov in izdelku dodali med vrhunske kvalitete, zaradi česar je Valens C-natur primeren le za vegetarijance. Valens Vitamin C v prahu pa je primeren tudi za vegane, saj kot edino sestavino vsebuje naravni izvleček šipka.

 2. Koliko vitamina C potrebujem?

  Z normalno, raznovrstno in uravnoteženo prehrano lahko zaužijemo dovolj vitamina C, še posebej, če uživamo dovolj sadja in zelenjave. Priporočljiv dnevni odmerek za odrasle je 80 mg, a je to minimalna količina, ki preprečuje pomanjkanje in z njim povezane bolezni. Zaradi antioksidativnih lastnosti vitamina C in vloge pri delovanju imunskega sistema se priporoča tudi višje odmerke.

 3. Kakšne so prednosti izdelka Valens C-natur pred drugimi podobnimi izdelki na tržišču?

  Izbira izdelkov z vitaminom C je sicer zelo bogata, a le redki izdelki so naravni, brez konzervansov in primerni tudi za otroke. Prav zato smo v Valensu razvili Valens C-natur, ki je 100 % naraven in vsebuje vitamin C v količini, ki je primerna tudi za otroke.

  Posebna prednost je seveda v njegovi obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno odmerjanje, hkrati pa tudi prilagajanje odmerkov glede na potrebe. Izdelek je priročen tudi za na potovanja.

 4. Ali lahko dovolj vitamina C dobim s prehrano?

  Vitamin C se nahaja v veliko živilih, seveda predvsem v sadju in zelenjavi. Čeprav velja prepričanje, da največ vitamina C vsebujejo limone in drugi citrusi ter agrumi, pravzaprav največ vitamina C vsebujejo paprika in jagodičevje. Dokaj visoko količino vitamina C pa vsebuje celo krompir. Z raznovrstno in uravnoteženo prehrano tako lahko zaužijemo dovolj vitamina C, odvisno tudi od potreb.

 5. Kakšni so znaki pomanjkanja vitamina C?

  Vitamin C je zelo pomemben vitamin za normalno delovanje človeškega telesa. Pomanjkanje je zato škodljivo za naše telo. Kritično pomanjkanje vitamina C v razvitih državah je sicer redko, manjše pomanjkanje pa se lahko izraža z utrujenostjo, večjo dovzetnostjo za okužbe, počasnejšim celjenjem ran, slabšo absorpcijo železa (in posledično slabokrvnostjo) itd.

 6. Ali je vitamin C pomemben za absorpcijo železa?

  Živila rastlinskega izvora, kot so temno listnata zelenjava, polnozrnata žita, semena in stročnice, vsebujejo zgolj ne-hemsko železo, ki se v črevesju absorbira le v 5-10 %. Sočasno uživanje vitamina C poveča absorpcijo ne-hemskega železa v črevesju.

 7. Ali lahko izdelek jemljem, če že uživam druga prehranska dopolnila?

  Pred sočasno uporabo več izdelkov vedno svetujemo, da preverite učinkovine in njihovo skupno vrednost. Izdelek lahko sočasno uporabljate z nekaterimi našimi izdelki, ki že vsebujejo vitamin C (Valens Super železo, Valens Kolagen Premium itd.), saj ti vsebujejo nizke količine in skupna vrednost ne preseže 1000 mg.

 8. Ali je pomembno, kdaj v dnevu vzamem vitamin C?

  Vitamin C lahko uživate kadarkoli v dnevu, ne glede na obroke. Če vam izdelek na tešče povzroča prebavne težave, svetujemo uživanje z obrokom hrane.

 9. Ali je izdelek primeren tudi za nosečnice in doječe matere?

  Zaradi nizke vsebnosti vitamina C, ki ne presega priporočenega dnevnega vnosa, je izdelek primeren tudi za nosečnice in doječe matere.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valens C-natur ustno pršilo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment