Valens Omega-3 Forte kapsule

20.95 

Kapsule z visoko vsebnostjo nenasičenih omega-3 maščobnih kislin iz najkakovostnejšega in najčistejšega ribjega olja.

Pakiranje: 60 kapsul
Priporočen dnevni odmerek:
1-2 kapsuli
Za 30-60 dni.

VEČ

Na zalogi

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Kategorija: Šifra: 1306 Oznaki:

Opis

Valens Omega-3 Forte je inovativno prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki vsebuje visoke vrednosti nenasičenih omega-3 maščobnih kislin iz najkakovostnejšega ribjega olja. Ena kapsula vsebuje 1000 mg najčistejšega in najkakovostnejšega ribjega olja s kar 80 % omega-3 maščobnih kislin, od katerih prevladujeta eikozapentaenojska kislina (EPK) in dokozaheksaenojska kislina (DHK).

EPK in DHK prispevata k normalnemu delovanja srca, DHK pa ima vlogo tudi pri ohranjanju vida in delovanju možganov, pri čemer koristne učinke dosežemo z dnevnim vnosom 250 mg DHK oz. DHK in EPK. Izdelek je primeren tudi za nosečnice – zadostni vnosi omega-3 maščobnih kislin (ob 250 mg še dodatnih 200 mg DHK) imajo vlogo pri razvoju ploda. Kapsule Valens Omega-3 Forte vsebujejo kar 400 mg EPK in 300 mg DHK. 

Valens Omega-3 Forte kapsule vsebujejo ribje olje priznanega proizvajalca s certifikatom FOS (Friend of the Sea), ki zagotavlja, da so ribe ulovljene na trajnostni način. Ribje olje je pridobljeno s posebnim postopkom, ki zagotavlja, da je olje bolj stabilno in manj oksidirano. Olje je podvrženo še postopku purifikacije, s katerim se iz olja odstranijo težke kovine, toksini in ostale nečistoče. Izdelki so tudi redno testirani na vsebnost težkih kovin in toksine in so podvrženi strožjim standardom, kot so zakonsko predpisani v EU.

Omega-3 maščobne kisline

Omega-3 so nenasičene maščobne kisline, ki so sestavni del maščob. Med omega-3 uvrščamo alfa-linolensko kislino (ALK), eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK). Omega-3 so (poleg omega-6) esencialne maščobne kisline, kar pomeni da jih človeško telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Ker jih organizem ne more tvoriti sam, jih v telo lahko vnesemo le s hrano. Medtem ko uravnovešena prehrana običajno zadošča za pokritje potreb organizma po ALK, DHK in EPK lahko predstavljata problem – njun vir so namreč le ribe, ribja olja ter prehranski dodatki.

Valens Omega-3 Forte

Za doseganje pozitivnih učinkov omega-3 maščobnih kislin na človeško zdravje strokovnjaki priporočajo dnevni vnos vsaj 250 mg DHK in EPK na dan. Valens Omega-3 Forte vsebuje kar 400 mg EPK in 300 mg DHK, kar je izredno visoka koncentracija. Kapsule zagotavljajo izredno čistost – vsebujejo najkakovostnejše ribje olje s kar 80 % omega-3 maščobnih kislin, kar pomeni, da izdelek ne vsebuje drugih primesi oz. drugih nezdravih maščob.

Najvišji standardi kakovosti

Valens Omega-3 Forte kapsule ustrezajo najstrožjim standardom kakovosti. Redno so testirane na prisostnost morskih kontaminantov in težkih kovin, izvajamo tudi stabilnostne teste, ki zagotavljajo, da je izdelek svež in varen za uporabo. Surovina nosi tudi IFOS certifikat.  

 

ITEMEP

(European Pharmacopeia standard / EFSA)

IFOS

(Nutrasource/NDI 3rd-Party Testing

Valens Omega-3 Forte capsules
OXIDATION LIMITS
Peroxide (PV)< 10 mEq/kg< 5 mEq/kg0.5 mEq/kg
Anisidine (AV)< 30 mEq/kg< 20 mEq/kg3.9 mEq/kg
Total Oxidation (TOTOX)None specified< 19.54.9
Acid Value< 3.0 mg KOH/g< 3.0 mg KOH/g0.3 mg KOH/g
HEAVY METAL LIMITS
Mercury0.10 ppm (EFSA)< 0.1 ppm< 0,05 ppm
Lead3.0 ppm (EFSA)< 0.1 ppm< 0,1 ppm
ArsenicN/A< 0.1 ppm< 0,1 ppm
Cadmium1.0 ppm (EFSA)< 0.1 ppm< 0,1 ppm

 

Pogosta vprašanja

 1. Kaj so omega-3 maščobne kisline?

  Vsako maščobo sestavljajo t.i. maščobne kisline, ki so lahko nasičene ali nenasičene (glede na kemijsko sestavo). Vsaka od njih ima v človeškem telesu drugačno vlogo, zato tudi živila vrednotimo glede na vsebnost posameznih maščobnih kislin.

  Med najkoristejšimi maščobnimi kislinami so omega-6 in omega-3. Potrebe po prvih hitro zadovoljimo z običajno prehrano, medtem ko omega-3 predstavljajo problem. Nahajajo se le v mastnih ribah in njihovih oljih.

  Omega-3 maščobne kisline povezujemo z zdravjem srca in ožilja, pa tudi z delovanjem možganov in vida. Pomebne so tudi pri razvoju otrok in razvoju ploda v nosečnosti.

 2. Katere ribe so vir EPK in DHK?

  Največ omega-3 maščobnih kislin vsebujejo mastne morske ribe, ki lahko vsebujejo celo večje količine omega-3 kot prehranski dodatki. Z DHK in EPK je izredno bogat losos, sledijo pa mu sardele, tuna in postrv.

 3. Zakaj potrebujemo maščobe v prehrani?

  MAščobe sodijo med makrohranila, ki jih čloško telo nujno potrebuje. So zelo pomemben vir enegije oz. imajo zelo visoko energijsko vrednost. Poleg skupne vrednosti količine zaužitih maščob (ki predstavljajo vir energije) je zelo pomembna tudi vrsta maščobe, Za zdravje najpomembnejše so nenasičene maščobne kisline – omega-6 in omega-3.

 4. Koliko DHK in EPK moramo zaužiti dnevno?

  Priporočen vnos EHK in DPK je med 250 in 500 mg. Evropska agencija za varno hrano ob priporočenem odmerku 250 mg dovoli naslednje trditve:

  DHK ima vlogo pri delovanju možganov
  DHK ima vlogo pri ohranjanju vida
  EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca
  Omega-3 so pomembne tudi za nosečnice, doječe matere in majhne otroke.
  DHK ima vlogo pri razvoju možganov in oči ploda.

 5. Katere so omega-3 maščobne kisline?

  Med omega-3 maščobne kisline spadajo ALK (alfa linolenska kislina), DHK (dokozaheksanojska kislina) in EPK (eikozapentanojska kislina). ALK najdemo v živilih rastlinskega izvora (laneno seme, orehi, konopljino seme in njihova olja, nekatera zelenolistnata zelenjava, nekatere morske alge). V določenem, omejenem deležu telo lahko iz ALK tvori DHK.

  DHK in EPK pa se nahajata predvsem v mastnih ribah in njihovih oljih. Ob dnevnem vnosu 250 mg EPK in DHK prispevata k normalnemu delovanja srca, DHK pa ima vlogo tudi pri ohranjanju vida in delovanju možganov.

 6. Ali lahko omega-3 dobimo z vegansko prehrano?

  Veganska hrana iz rastlinskih virov ne vsebuje omega-3 maščobnih kislin DHK in EPK. Eden redkih rastlinskih virov omega-3 so morske alge oz. algalne olje.

 7. Ali lahko omega-3 uživajo tudi nosečnice in doječe matere?

  Strokovnjaki omega-3 priporočajo tudi nosečnicam in doječim materam. Mnoge študije so namreč potrdile koristnost zadostnega vnosa DHK in EPK za pravilen razvoj možganov in očesne mrežnice ploda. Pri tem ima DHA pomembnejšo vlogo, še posebej v zadnjem trimesečju.

 8. Ali je omega-3 primeren tudi za otroke?

  Tudi otroci ne zaužijejo dovolj omega-3 nenasičenih maščobnih kislin, ki jih v omembe vredni količini vsebujejo le mastne morske ribe. Tudi njim priporočamo dodajanje s prehranskimi dopolnili.

  Od EPK in DHK je za otroke najpomembnejša DHK, ki ima vlogo pri razvoju in normalnem delovanju možganov in vida. Priporočeni odmerki so od 100 – 500 mg DHK (lahko v kombinaciji z EPK). Čeprav je za otroke primeren tudi izdelek Valens Omega-3 Forte, otrokom priporočamo Valens Omega-3 Vegan.

  Slednji vsebuje 250 mg DHK iz algalnega olja, ki ne pušča neprijetnega okusa (po ribjem olju) in ne povzroča spahovanja. Kapsule so precej manjše (od običajnih omega-3 iz ribjega olja) in jih tako lahko uživajo tudi otroci.

Sestavine

Aktivne sestavine v 1 kapsuli: eikozapentaenojska kislina (EPK): 400 mg, dokozaheksaenojska kislina (DHK): 300 mg.

Sestavine: koncentrat ribjega olja, mehka želatinasta kapsula (želatina, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, voda), antioksidant: mešani tokoferoli.

Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, konzervansov, umetnih barvil in arom.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Priporočen dnevni odmerek za odrasle sta 1 do 2 kapsuli, najbolje med jedjo z zadostno količino tekočine. Izdelek je primeren za redno, dolgotrajno jemanje.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valens Omega-3 Forte kapsule”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Required fields are marked *

Post comment