Valens Omega-3 Forte kapsule

20.95 

Kapsule z visoko vsebnostjo nenasičenih omega-3 maščobnih kislin iz najkakovostnejšega in najčistejšega ribjega olja.

Pakiranje: 60 kapsul
Priporočen dnevni odmerek:
1-2 kapsuli
Za 30-60 dni.

VEČ

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Kategorija SKU: 1306 Znački:

Opis

Valens Omega-3 Forte je inovativno prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki vsebuje visoke vrednosti nenasičenih omega-3 maščobnih kislin iz najkakovostnejšega ribjega olja. Ena kapsula vsebuje 1000 mg najčistejšega in najkakovostnejšega ribjega olja s kar 80 % omega-3 maščobnih kislin, od katerih prevladujeta eikozapentaenojska kislina (EPK) in dokozaheksaenojska kislina (DHK).

EPK in DHK prispevata k normalnemu delovanja srca, DHK pa ima vlogo tudi pri ohranjanju vida in delovanju možganov, pri čemer koristne učinke dosežemo z dnevnim vnosom 250 mg DHK oz. DHK in EPK. Izdelek je primeren tudi za nosečnice – zadostni vnosi omega-3 maščobnih kislin (ob 250 mg še dodatnih 200 mg DHK) imajo vlogo pri razvoju ploda. Kapsule Valens Omega-3 Forte vsebujejo kar 400 mg EPK in 300 mg DHK. 

Valens Omega-3 Forte kapsule vsebujejo ribje olje priznanega proizvajalca s certifikatom FOS (Friend of the Sea), ki zagotavlja, da so ribe ulovljene na trajnostni način. Ribje olje je pridobljeno s posebnim postopkom, ki zagotavlja, da je olje bolj stabilno in manj oksidirano. Olje je podvrženo še postopku purifikacije, s katerim se iz olja odstranijo težke kovine, toksini in ostale nečistoče. Izdelki so tudi redno testirani na vsebnost težkih kovin in toksine in so podvrženi strožjim standardom, kot so zakonsko predpisani v EU.

Omega-3 maščobne kisline

Omega-3 so nenasičene maščobne kisline, ki so sestavni del maščob. Med omega-3 uvrščamo alfa-linolensko kislino (ALK), eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK). Omega-3 so (poleg omega-6) esencialne maščobne kisline, kar pomeni da jih človeško telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Ker jih organizem ne more tvoriti sam, jih v telo lahko vnesemo le s hrano. Medtem ko uravnovešena prehrana običajno zadošča za pokritje potreb organizma po ALK, DHK in EPK lahko predstavljata problem – njun vir so namreč le ribe, ribja olja ter prehranski dodatki.

Valens Omega-3 Forte

Za doseganje pozitivnih učinkov omega-3 maščobnih kislin na človeško zdravje strokovnjaki priporočajo dnevni vnos vsaj 250 mg DHK in EPK na dan. Valens Omega-3 Forte vsebuje kar 400 mg EPK in 300 mg DHK, kar je izredno visoka koncentracija. Kapsule zagotavljajo izredno čistost – vsebujejo najkakovostnejše ribje olje s kar 80 % omega-3 maščobnih kislin, kar pomeni, da izdelek ne vsebuje drugih primesi oz. drugih nezdravih maščob.

Najvišji standardi kakovosti

Valens Omega-3 Forte kapsule ustrezajo najstrožjim standardom kakovosti. Redno so testirane na prisostnost morskih kontaminantov in težkih kovin, izvajamo tudi stabilnostne teste, ki zagotavljajo, da je izdelek svež in varen za uporabo. Surovina nosi tudi IFOS certifikat.  

 

ITEM EP

(European Pharmacopeia standard / EFSA)

IFOS

(Nutrasource/NDI 3rd-Party Testing

Valens Omega-3 Forte capsules
OXIDATION LIMITS
Peroxide (PV) < 10 mEq/kg < 5 mEq/kg 0.5 mEq/kg
Anisidine (AV) < 30 mEq/kg < 20 mEq/kg 3.9 mEq/kg
Total Oxidation (TOTOX) None specified < 19.5 4.9
Acid Value < 3.0 mg KOH/g < 3.0 mg KOH/g 0.3 mg KOH/g
HEAVY METAL LIMITS
Mercury 0.10 ppm (EFSA) < 0.1 ppm < 0,05 ppm
Lead 3.0 ppm (EFSA) < 0.1 ppm < 0,1 ppm
Arsenic N/A < 0.1 ppm < 0,1 ppm
Cadmium 1.0 ppm (EFSA) < 0.1 ppm < 0,1 ppm

 

Sestavine

Aktivne sestavine v 1 kapsuli: eikozapentaenojska kislina (EPK): 400 mg, dokozaheksaenojska kislina (DHK): 300 mg.

Sestavine: koncentrat ribjega olja, mehka želatinasta kapsula (želatina, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, voda), antioksidant: mešani tokoferoli.

Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, konzervansov, umetnih barvil in arom.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Priporočen dnevni odmerek za odrasle sta 1 do 2 kapsuli, najbolje med jedjo z zadostno količino tekočine. Izdelek je primeren za redno, dolgotrajno jemanje.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valens Omega-3 Forte kapsule”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment