Valens D-plus ustno pršilo

12.79 

Inovativno prehransko dopolnilo z vitaminom D3 in K2 naravnega izvora. Oblika ustnega pršila omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo, ki se prične že v ustni votlini. Izdelek je brez sladkorja, naravna aroma mete pa mu daje odličen okus in svežino.

 

Okus: meta
Pakiranje:
 25 ml
Priporočen dnevni odmerek: 1-2 razprška
Za 125 dni.
0,10 €/dan 

VEČ

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Valens D-plus je prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki je prejelo nagrado za najbolj inovativno prehransko dopolnilo s strani Inštituta za nutricionistiko. Ustno pršilo namreč predstavlja odlično alternativo kapsulam in tabletam, hkrati pa omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo. Vitamin D se tako začne absorbirati že v ustni votlini.

V enem razpršku je 1000 IU vitamina D3 iz lanolina. Gre za naravno obliko, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Izdelek vsebuje tudi naravno obliko vitamina K2 – menakinon 7, eno najkvalitetnejših oblik na svetu, ki je pridobljena s fermentacijo. Vitamin K2 MK-7 se izjemno dobro absorbira, študije pa kažejo, da ostane v krvnem obtoku tudi do tri dni.

Valens D-plus ima odličen okus mete in je brez umetnih barvil, arom, glutena in sladkorja. Vsebuje ksilitol, ki je naravno prisoten v nekaterih vrstah sadja, izdelku pa daje slajši okus. Izdelek je primeren tudi za vegetarijance.

 

Klinično dokazana učinkovitost

Valens ustna pršila z vitaminom D so izdelana v Sloveniji po najvišjih standardih kakovosti (podjetje ima GMP certifikat). Vsako proizvodno serijo redno analiziramo s pomočjo zunanjih inštitucij, učinkovitost pa je bila dokazana tudi s klinično študijo. Ta je pokazala, da uživanje Valensovih ustnih pršil z vitaminom D3 prispeva k dvigu koncentracije vitamina D v krvi. Ustna pršila Valens so tako edina slovenska prehranska dopolnila z vitaminom D s svojo lastno klinično študijo.

 

Zakaj potrebujemo vitamin D?

Vitamin D je hormon, ki ga človeško telo tvori ob zadostni izpostavljenosti sončnim žarkom. Je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Potreben je za normalno delovanje imunskega sistema, vloga pa ima tudi pri ohranjanju zdravih kosti in zob.  Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D.  Dodajanje vitamina D je priporočljivo za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi, zlasti pozimi, ko je izpostavljenost manjša kot v drugih letnih časih. Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocihobdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu.

 

Zakaj vitamin K2?

Vitamin K2 prispeva k normalnemu strjevanju krvi in k ohranjanju zdravih kosti. Valens D-plus ustno pršilo vsebuje vitamin K2 v obliki mk-7, ki se izjemno dobro absorbira, v krvnem obtoku pa ostane tudi do 3 dni in privede do višjih koncentracij vitamina K v plazmi. Ker vitamina D3 in K2 delujeta v sinergiji, je smiselno, da ju jemljemo hkrati. To lahko preprosto storimo z uporabo Valens D-plus ustnega pršila.  

Sestavine

Aktivne sestavine (v 1 razpršku): vitamin D: 25 µg oz. 1000 IU (500 % PDV*), vitamin K: 15 µg (20 % PDV*). *PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (25 %) in ksantan gumi, vitamin D3 (holekalciferol), antioksidanta: natrijev askorbat in D-alfa tokoferil acetat, vitamin K2 (menakinon-7), naravna aroma mete, konzervans: kalijev sorbat, kislina: jabolčna kislina.

Valens D-plus ne vsebuje sladkorja, glutena, želatine, umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Priporočen dnevni odmerek je 1 razpršek tik po obroku. Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice. Po uporabi pršilko obrišite.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Varnost: Vsebnost vitamina D3 v priporočenih dnevnih odmerkih je varna za uživanje. O višini odmerka se posvetujte z zdravnikom. Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D3 iz lanolina.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere in otroci naj ne uživajo večjih odmerkov vitamina D od priporočenih dnevnih vnosov. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Klinične študije

Učinkovitost dodajanja vitamina D v obliki Valensovih ustnih pršil.

Pogosta vprašanja

 1. Zakaj je vitamin D pomemben?

  Vitamin D je hormon, ki se s pomočjo sončnih žarkov sintetizira v naši koži, zato mu rečemo tudi sončni vitamin. Prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob. Hkrati prispeva tudi k delovanju mišic in imunskega sistema.

 2. Zakaj pride do pomanjkanja vitamina D?

  Pomanjkanje vitamina D je zdravstveni problem po svetu in tudi pri nas. Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D. S tem se srečujemo predvsem pozimi, ko smo manj izpostavljeni soncu, na zaviranje nastanka vitamina D pa še dodatno vplivajo oblačila in kreme z UV-zaščito. Prav tako le malo živil vsebuje sončni vitamin v omembe vredni količini. To so mastne ribe, ribje olje, jetra ter jajčni rumenjak, rastlinska živila pa vitamina D praktično skoraj da ne vsebujejo.

  Za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi, kot tudi za novorojenčke, dojenčke in otroke, se zato priporoča dodaten vnos vitamina D s pomočjo prehranskih dopolnil.

 3. Kaj vse lahko vpliva na količino vitamina D v našem telesu?

  • Uporaba sončnih krem z visokim zaščitnim faktorjem.
  • Oblačila, ki ovirajo stik sonca z našo kožo.
  • Svetlost naše kože: ljudje s temnejšo poltjo morajo biti za zadostno količino vitamina D UV žarkom izpostavljeni dlje kot tisti s svetlejšo kožo.
  • Letni čas: pozimi in jeseni, ko je manj sončnih žarkov, je verjetnost, da telo proizvede dovolj vitamina D, manjša.
  • Delovnik: zaradi dela v temnih prostorih do poznega popoldneva smo tudi poleti lahko premalo izpostavljeni UV žarkom, ki so ključni za tvorbo ustreznih količin vitamina D.

 4. Iz česa je pridobljen vitamin D, ki ga vsebujejo Valens ustna pršila?

  Ustna pršila Valens vitamin D večinoma vsebujejo naravno obliko vitamina D3 iz lanolina, rumene voskaste snovi, ki jo pridobivajo iz runa ovac (ovčje volne). Gre za obliko, ki je identična tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov tvori naše telo, in za katero je bila dokazana odlična absorpcija. Posebej za vegane pa smo razvili tudi ustno pršilo Valens D-Natural Vegan z vitaminom D3 iz rastlinskega vira (alge).

 5. Ali lahko izdelke Valens vitamin D jemljejo tudi nosečnice?

  Da, vitamin D je nujno potreben tudi za nosečnice. Še več, raziskave kažejo, da ima več kot polovica slovenskih nosečnic premalo vitamina D. V eni od raziskav, ki je bila izvedena v Sloveniji, so namreč pri kar 55 % sodelujočih nosečnicah izmerili nizko raven vitamina D. Zato morajo tudi nosečnice pravočasno poskrbeti za zadostne količine tega pomembnega vitamina, še posebej jeseni in pozimi, ko je manj sončnih žarkov.

 6. Ali je pomembno, kdaj jemljem D-vitamin?

  Vitamin D je maščobotopen vitamin, zato priporočamo, da ga zaužijete med ali takoj po obroku.

 7. Ali lahko dobimo dovolj vitamina D tudi brez prehranskih dopolnil?

  Edini »naravni« način zadostne oskrbe z vitaminom D je njegova naravna sinteza v koži pod neposrednim vplivom sončnih žarkov. Zaradi dolžine dneva ter kota in intenzivnosti sončnega sevanja, se vitamin D najbolj aktivno tvori od aprila do septembra okoli poldneva. To pomeni, da dodajanje vitamina D3 poleti ni načeloma potrebno, saj je sonce močnejše, pa tudi več se gibamo na prostem.

  V kolikor menite, da tudi v tem času ne dobite dovolj vitamina D (bodisi ste večino časa znotraj ali pa se izogibate soncu), bo najbolje, da se o tem posvetujete z zdravnikom ali pa samoplačniško opravite testiranje vitamina D v laboratoriju.

  Pomanjkanje zelo pogosto v hladnejših delih leta, ko so sončni žarki prešibki, da bi se z njihovo pomočjo v naši koži sintetiziral vitamin D. Primanjkljaj je deloma mogoče nadomestiti z dodatnim prehranskim vnosom, kar pa predstavlja velik izziv. Le redka živila so namreč bogata z vitaminom D, in sicer mastne morske ribe (npr. losos), v zelo majhnih količinah pa tudi jajca, mleko in mlečni izdelki.

  Ker je količina vitamina D3 v prehranskih virih torej zanemarljiva in ker študije kažejo na visoko pomanjkanje vitamina D3 na globalni ravni, strokovnjaki svetujejo dodajanje s prehranskimi dopolnili.

 8. Ali je dodajanje vitamina D3 nujno potrebno?

  Poleti, ko je sonce močnejše in se več gibamo na prostem, dodajanje vitamina D načeloma ni potrebno. Pri tem moramo upoštevati, da zaščitna oblačila in kreme z zaščitnim faktorjem zavirajo tvorjenje vitamina D3. Dodaten vnos je potreben jeseni in pozimi, ko zaradi geografske širine biosinteza vitamina D v koži ni dovolj učinkovita in je tveganje za pomanjkanje visoko.

  Za pomanjkanje še posebej ogroženi skupini so dojenčki in starejši odrasli. Prvi z materinim mlekom ne zaužijejo dovolj vitamina D3, izpostavljanje sončnim žarkom pa je lahko zelo nevarno za njihovo občutljivo kožo. Starejši pa se pogosto več zadržujejo v zaprtih prostorih, njihove potrebe po vitaminu D pa so zaradi okrepljenega procesa razgrajevanja kosti še povečane.

  Glede na študije in raziskave, ki med Slovenci kažejo na visoko pojavnost pomanjkanja vitamina D3, je dodajanje vitamina D nujno potrebno vsaj v hladnejšem delu leta.

 9. Ali lahko Valens D Junior in Valens D-natur uporabljajo tudi odrasli?

  Seveda. Izdelka sta zaradi svoje sestave primerna tako za otroke (Valens D Junior) oz. dojenčke (Valens D-natur), kot tudi za odrasle. Za doseganje potreb po vitaminu D v našem telesu, lahko odrasli povečate število razprškov, ki jih zaužijete na dan. Namesto enega razprška, lahko zaužijete 2 – 6 razprškov na dan.

 10. Kje se nahaja vitamin K?

  Glavni vir vitamina K v zahodnem svetu predstavlja zelena zelenjava, kjer se vitamin K nahaja v obliki filokinona (vitamin K1). Z vitaminom K1 so bogati špinača, brokoli, brstični ohrovt in zelje, pa tudi nekatera rastlinska olja in margarine. V precej nižji koncentraciji vitamin K najdemo tudi v mesu, mleku in mlečnih izdelkih ter jajcih, kjer pa se nahaja v obliki menakinonov (vitamin K2). Zelo visoke koncentracije menakinonov najdemo v nattu, značilnem Japonskem fermentiranem izdelku iz soje. Menakinone lahko v določenem obsegu proizvajajo tudi bakterije v črevesju.

 11. Kakšna je razlika med K1 in K2 obliko vitamina K?

  Filokinon (vitamin K1) je oblika vitamina K, katerega vir so rastline, predvsem temnozelena zelenjava, medtem ko so menakinoni (vitamini K2) bakterijskega izvora. Poznamo vrsto različnih menakinonov, ki jih poimenujemo glede na dolžino stranske verige. Najpogosteje ga najdemo v oblikah mk-4 (kratka veriga) in mk-7 (dolga veriga, ki jo proizvajajo bakterije).

  Študije kažejo, da se vitamin K1 (filokinon) v telesu slabo absorbira, prav tako pa iz telesa izgine že po nekaj urah. Nasprotno pa se vitamin K2 v obliki mk-7 izjemno dobro absorbira, v krvnem obtoku pa ostane tudi do 3 dni, zaradi česar uživanje menakinonov privede do višjih koncentracij vitamina K v plazmi.

 12. Kje lahko kupim Valens vitamin D izdelke?

  Izdelke lahko kupite v spletni trgovini valens.si ter v lekarnah in specializiranih prodajalnah po vsej Sloveniji. V kolikor izdelka v lekarni ni na zalogi, ga lahko prejmejo že naslednji dan – le naročiti ga morate.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valens D-plus ustno pršilo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Required fields are marked *

Post comment