Blog

Kratek priročnik za izbiro najboljšega kolagena

Kolagen

Želite izvedeti več o kolagenu – kaj je, za kaj se uporablja, katerega izbrati itd.? Prispeli ste na pravi naslov!

V Valensu smo se želeli kolagena “temeljito lotili” in povedati vse, kar je pomembnega. Zato se daljši razlagi z vsemi ključnimi informacijami o kolagenu nismo uspeli izogniti (najdete jo tu). Smo pa za tiste, ki nimate časa brati, najprej pripravili kratek vodič z nasveti o tem, na kaj morate biti pozorni pri izbiri kolagena:

  1. Oblika: Najboljši je hidrolizirani kolagen, saj je razkosan na mikro delce, ki jih telo najlažje absorbira in uporabi tam, kjer jih potrebuje.
  2. Oblika za uživanje: Tekoči kolagen je v primerjavi s tistim v prahu bolj preprost za uživanje, saj vam ga ni potrebno pripravljati skupaj z vodo in pomivati za sabo.
  3. Okus: Kolagen morate piti redno, zato je okus zelo pomemben dejavnik pri izbiri. Okus pinakolade (ananas in kokos), ki ga ima naš Valens Kolagen Premium, je bil pri številnih uporabnikih izbran kot eden najboljših okusov kolagena na trgu.
  4. Sestava izdelka: Če so dodane snovi smiselne in dopolnjujejo delovanje kolagena, je to vsekakor boljša izbira kot čisti kolagen. Za kolagen sam denimo ni pomembnejših dokazov o vplivu na izboljšanje kože, je pa to dokazano npr. za Q10Vital®, ki ga vsebuje tudi Valens Kolagen Premium.
  5. Kakovost in izvor sestavin: Če se le da, izberite izdelek, ki je narejen po GMP standardih, saj le ti omogočajo popolno sledljivost surovin, hkrati pa zagotavljajo, da je vsebnost vseh surovin točno takšna, kot piše na embalaži.
  6. Skrb za okolje: Izberite izdelke, ki so bodisi v steklu, bodisi v reciklirani plastiki, ki je za okolje še manj obremenjujoča. Prijaznejša je tudi izbira ene večje enote kot več manjših (npr. 20 manjših plastenk ali »shotov«).
  7. Cena: Cena kolagena seveda ni nepomembna, a je pri primerjavi bistveno, da ne »mešate jabolk in hrušk«. Višja cena ne pomeni nujno boljšega izdelka, zato preverite sestavine in preračunajte, za koliko dni je izdelek namenjen.
  8. Izdelano v Sloveniji: V Valensu smo radi malce patriotski in se držimo načela »lokalno je najboljše«. Nenazadnje proizvodnja v Sloveniji pomeni, da izdelek ni podvržen dolgotrajnemu transportu in vročini, ki lahko vplivata na kakovost sestavin.
  9. Dokazi: Za dobrimi učinkovinami ali kombinacijami učinkovin vedno stojijo dokazi o učinkovitosti, ki jih priskrbijo klinične študije

V Valensu trdno verjamemo, da je prav naš izdelek Valens Kolagen Premium s hidroliziranim tekočim kolagenom najboljši na trgu. Ne le, da je vrhunskega okusa, ugoden in pakiran v okolju prijazno embalažo, njegova učinkovitost je potrjena tudi z lastno klinično študijo.

Izbira pa je vaša: naj bo pametna in ugodna 🙂