Blog

Brezskrbno poletno uživanje na soncu

zaščita pred soncem

Sonce je vir energije in življenja in ima številne pozitivne učinke. Med drugim je nepogrešljivo pri nastajanju vitamina D, pozitivno pa vpliva tudi na naše počutje in duševno zdravje. A previdno s soncem! Za našo kožo je namreč lahko zelo škodljivo in nevarno. Strokovnjaki in lepotni navdušenci zato vse bolj opozarjajo na pomembnost ustrezne in konsistentne zaščite pred sončnimi žarki. Inovacijo na tem področju predstavlja vrhunsko prehransko dopolnilo Valens SunDoc, ki kožo s svojimi skrbno izbranimi učinkovinami dokazano zaščiti pred UV sevanjem in tako prepreči njeno prehitro staranje.

Sonce je vir energije – in težav za našo kožo

Nobenega dvoma ni, da je sonce izredno pomembno za naše zdravje. Med drugim je ključno pri tvorbi vitamina D v človeškem telesu, nenazadnje pa vpliva tudi na naše psihično stanje. Si sploh lahko predstavljate življenja brez sonca?

A sonce je dobrina s tveganjem – medtem ko je zmerno nastavljanje sončnim žarkom lahko zelo koristno, prekomerna (ali neprimerna) izpostavljenost predstavlja nevarnost, predvsem za našo kožo. Povzroči lahko opekline, poškodbe oči, alergijske reakcije, kožnega raka, oslabljen imunski sistem in prehitro staranje kože.

Prehitro staranje kože? Ne hvala!

Staranje kože je povsem naraven proces, ki pa ga dodatno pospešujejo nekateri zunanji dejavniki, kot so stres, prehrana, pomanjkanje spanca, kajenje, onesnažen zrak ter sevanje sončnih žarkov (UVA in UVB sevanje). Vsi povzročajo oksidativni stres oz. sproščanje prostih radikalov, ki poškodujejo kožne celice, preprečujejo njihovo naravno obnovo in pospešujejo pojav vidnih znakov staranja.

Sončni žarki naši koži škodujejo vse leto

Posledice UV sevanja na naši koži niso nujno vidne takoj, a se z leti seštevajo, kopičijo in postajajo vse očitnejše. Nevarnosti ne predstavlja le vroče poletno sonce, ki povzroča UVB sevanje, pač pa tudi vsakodnevna in konstantna izpostavljenost UVA žarkom, ki so prisotni vse leto in prodrejo tudi skozi oblake in okna, na naši koži pa puščajo dolgoročne poškodbe kože. Zato je ključno, da za zaščito kože skrbimo vse leto in vse življenje, tudi ko je naša koža lepa, napeta in nas staranje še ne skrbi preveč.

Najboljša zaščita kože je večplastna

Tveganje za poškodbe zaradi sonca lahko zmanjšamo z ustrezno in konsistentno zunanjo zaščito kože: z izogibanjem čezmerni izpostavljenosti sončni svetlobi, uporabo zaščitnih oblačil in pokrival ter z redno aplikacijo kreme z zaščitnim faktorjem (SPF). Mogoče pa jo je zaščititi tudi od znotraj, predvsem tako da uživamo učinkovine z antioksidativnim in zaščitnim učinkom. Ključna prednost zaščite od znotraj je v dejstvu, da zaužite snovi delujejo ves dan in tako nadomestijo pomanjkljivosti zaščitnih krem, ki jih uporabniki ne uporabljamo dovolj pogosto in pravilno.

SunDoc: slovenska inovacija za sistemsko zaščito kože

Za zadnji korak celostne zaščite kože poskrbi slovensko prehransko dopolnilo Valens SunDoc, ki je namenjeno pripravi kože na poletje. Vsebuje kombinacijo sestavin, ki kožo dokazano zaščitijo pred soncem, preprečijo poškodbe zaradi UV sevanja, hkrati pa poskrbijo za sanacijo starih poškodb ter kožo naredijo lepšo in bolj gladko.

Valens SunDoc kapsule vsebujejo:

  • Nutroxsun®, izvlečka grenivke in rožmarina, ter astaksantin, ki kožo varujeta pred škodljivimi posledicami UV žarkov. Obe sestavini zmanjšata občutljivost kože na UV sevanje.
  • Betakaroten, antioksidant in prekurzor vitamina A, ki prispeva k ohranjanju zdrave kože, prispeva pa tudi k preprečevanju staranja kože zaradi UV žarkov.
  • Vitamina C in E, antioksidanta, ki varujeta celice pred oksidativnim stresom in hkrati prispevata k zdravju kože.

Najboljši učinek dosežemo, če z jemanjem pričnemo že dva meseca pred poletjem oz. izpostavitvijo sončnim žarkom. Tako telesu zagotovimo zadostno količino učinkovin, ki zaščitijo celice pred oksidativnim stresom in drugimi negativnimi učinki UV sevanja. Klinične študije kažejo tudi, da so posamezne učinkovine učinkovite celo, če jih zaužijemo le 1 uro pred izpostavitvijo soncu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja