Inozitol je naravna in telesu lastna snov, ki je podobna glukozi in se nahaja v vseh celicah človeškega telesa. Tvori se v ledvicah in možganih, v največji koncentraciji pa ga najdemo v možganih in živčevju. V naravi in v telesu se nahaja v dneh oblikah (mio-inozitol in D-kiro inozitol), pri čemer telo lahko mio-inozitol prehaja v D-kiro-inozitol in obratno glede na potrebe telesa po eni ali drugi obliki. Zaradi vloge, ki jo ima v telesu, je inozitol ena od najbolj raziskanih učinkovin za lajšanje nekaterih znakov policističnih jajčnikov

Valens Inozitol je inovativno prehransko dopolnilo s 100 % čistim inozitolom v prahu. Vsebuje dve v telesu najbolj zastopani obliki inozitola – mio-inozitol in D-kiro-inozitol – v razmerju 40:1. Prav za to kombinacijo obstaja največ kliničnih študij in največ dokazov o pozitivnih učinkih.

Izdelek je del Valensove linije 100% pure, saj vsebuje 100 % čisti inozitol v prahu in je brez drugih dodatkov. Pakiran je v stekleni, okolju prijazni embalaži in je brez dodane plastične dozirne žličke. Obe obliki inozitola v izdelku sta pridobljeni iz naravnih rastlinskih virov (koruza in rožiči).

Prehransko dopolnilo Valens Inozitol je namenjeno predvsem ženskam. Ker vsebuje 100 % čisti inozitol, ki je sicer naravna in telesu snov, in je brez drugih dodatkov, je primeren za redno, dolgotrajno jemanje. Inozitol je namenjen lajšanju nekaterih težav, za celovito zdravljenje pa priporočamo tudi posvet z zdravnikom oz. ginekologom. 

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Valens Inozitol v prahu

21.90