Valens Kolagen Premium vsebuje najbolj kakovosten kolagen tipa I na tržišču, za katerega so različne študije pokazale visoko učinkovitost ob rednem uživanju in ki sodi med vodilne blagovne znamke kolagena na svetu in dosega najvišje mednarodne standarde kakovosti. Peptan® je izjemno čist in naravno bioaktiven kolagen v hidrolizirani obliki, pridobljen iz morskih rib. S procesom hidrolizacije se kolagen razbije v drobne delce, ki se mnogo lažje in bolje absorbirajo, s tem pa se nalagajo tam, kjer jih telo najbolj potrebuje.

Kolagen Peptan® vsebuje kar 18 različnih aminokislin, ki so osnovni gradniki beljakovin. Približno 50 % aminokislin v izdelku predstavljajo glicin, prolin in hidroksiprolin, ki so tudi sicer zastopani v koži, kosteh in hrustancu.

Kolagen z največ študijami

O kolagenu Peptanu® je bilo napisanih največ raziskav in kliničnih študij, ki so ob rednem uživanju pokazale odlične rezultate na koži, laseh in nohtih.

Študije, objavljene tudi v znanstvenih revijah, so pokazale, da se je po treh mesecih rednega uživanja kolagena Peptan® fragmentacija (razpadanje) kolagena v koži zmanjšala kar za 31 %, hidratacija (vlažnost) kože pa se je povečala za 28 % (slika 1 in 2).

Graf: Sprememba v vlažnosti kože.

Graf: Sprememba v razpadanju (fragmentaciji) kolagena.