Melatonin je telesu lasten hormon, ki ga naravno proizvajajo naši možganih pred in med spanjem, njegova koncentracija pa je najvišja ponoči – zato ga imenujemo tudi »hormon noči«. Izločanje melatonina se začne takoj, ko se začne temniti – tema torej spodbuja tvorbo, svetloba pa jo zavira. Zaradi hitrega tempa življenja, stresa, izmenskega dela in modernega življenjskega sloga je tvorjenje melatonina pogosto moteno, kar ima močan vpliv na kvaliteto življenja. Ena od oblik pomoči je tudi dodajanje melatonina, ki je večinoma na voljo v obliki zdravil, zadnje čase pa se pojavlja tudi v prehranskih dopolnilih.

Zato smo v Valensu razvili inovativno prehransko dopolnilo Valens Melatonin v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno odmerjanje in uporabo, zaradi praktične embalaže pa je priročno tudi na potovanjih. Gre za edini izdelek z melatoninom na slovenskem trgu, ki je bil razvit in izdelan v Sloveniji.

Ustno pršilo Valens Melatonin vsebuje 0,33 mg melatonina na razpršek (dnevni odmerek), kar je koncentracija, ki ne preseže tiste, ki je v telesu normalno prisotna ponoči. Naravna aroma ribeza daje izdelku odličen okus, zaradi ksilitola pa ga lahko uživamo tudi tik pred spanjem.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Valens Melatonin ustno pršilo

15.90