Ceramidi so telesu lastne lipidne molekule, ki se nahajajo v vrhnji plasti kože in koži pomagajo, da ostaja gladka in mehka. Njihova glavna vloga je zadrževanje vode in zaščita pred zunanjimi vplivi. Z leti količina ceramidov v koži začne upadati, poleg starosti pa na količino dodatno vplivajo nekateri zunanji dejavniki, npr. suh in hladen zrak, UV sevanje, nepravilna nega itd. Zaradi pomanjkanja ceramidov koža izgublja vlago in postane suha, povrhnjica pa postane manj učinkovita pri zaščiti pred zunanjimi vplivi.

Dodajanje ceramidov s prehranskimi dopolnili poveča njihovo količino, spodbudi nastajanje koži lastnih ceramidov, pomaga pri obnovi povrhnjice, upočasni izhlapevanje vode ter izboljša vlažnost in elastičnost kože. Uživanje ne izboljša le kože na obrazu, pač pa kožo celotnega telesa. Zaradi dokazov o pozitivnih učinkih smo tako tudi v Valensu v našo beauty linijo dodali izdelek s ceramidi vrhunske kakovosti.

 

Pšenični ceramidi in koencim Q10

Valens Premium Ceramidi je inovativno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno in natančno odmerjanje. Izdelek vsebuje skrbno izbrano kombinacijo sestavin, ki klinično dokazano prispevajo k lepši koži. Poleg pšeničnih ceramidov Ceramosides™ izdelek vsebuje tudi vodotopno obliko koencima Q10, vitamina E in C ter biotin.

Uživanje ceramidov Ceramosides™ dokazano prispeva k hidraciji in boljši elastičnosti kože z vidnimi učinki že po 15 dneh rednega jemanja. Z lastno klinično študijo pa smo v Valensu dokazali tudi pozitiven vpliv jemanja koencima Q10 v obliki Q10Vital®, ki prispeva k lepši in bolj gladki koži.

Valens Premium Ceramides je obogaten še z vitaminoma E in C, ki imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, ter biotinom, ki ima vlogo pri ohranjanju zdrave kože. Vitamin C ima vlogo tudi pri nastajanju kolagena.

Ceramosides™ je patentiran izvleček pšeničnih semen in naraven vir ceramidov. Gre za prečiščen izvleček, iz katerega so odstranjeni alergeni in gluten. Prav tako ne vsebuje GMO, aditivov in sestavin živalskega izvor in je primeren tudi za vegane.

Ustno pršilo Valens Premium Ceramidi zaradi njegovega učinka priporočamo vsem, ki bi radi s kvalitetnimi sestavinami poskrbeli za zdravje svoje kože, še posebej tistim s suho in razdraženo kožo. Izdelek lahko uporabljate tudi v kombinaciji z našim izdelkom Valens Kolagen Premium.