Ceramidi so telesu lastne lipidne molekule, ki se nahajajo v vrhnji plasti kože in koži pomagajo, da ostaja gladka in mehka. Njihova glavna vloga je zadrževanje vode in zaščita pred zunanjimi vplivi. Z leti količina ceramidov v koži začne upadati, poleg starosti pa na količino dodatno vplivajo nekateri zunanji dejavniki, npr. suh in hladen zrak, UV sevanje, nepravilna nega itd. Zaradi pomanjkanja ceramidov koža izgublja vlago in postane suha, povrhnjica pa postane manj učinkovita pri zaščiti pred zunanjimi vplivi.

Dodajanje ceramidov s prehranskimi dopolnili poveča njihovo količino, spodbudi nastajanje koži lastnih ceramidov, pomaga pri obnovi povrhnjice, upočasni izhlapevanje vode ter izboljša vlažnost in elastičnost kože. Uživanje ne izboljša le kože na obrazu, pač pa kožo celotnega telesa. Zaradi dokazov o pozitivnih učinkih smo tako tudi v Valensu v našo beauty linijo dodali dva izdelka s ceramidi vrhunske kakovosti.

Valens Premium Ceramidi je inovativno ustno pršilo,s pšeničnimi ceramidi Ceramosides™, vodotopno obliko koencima Q10, vitaminoma E in C ter biotinom, Valens Vegan Collagen Booster pa vsebuje tudi aminokisline, ki so osnovni gradniki kolagena.

Uživanje ceramidov Ceramosides™ dokazano prispeva k hidraciji in boljši elastičnosti kože z vidnimi učinki že po 15 dneh rednega jemanja. Z lastno klinično študijo pa smo v Valensu dokazali tudi pozitiven vpliv jemanja koencima Q10 v obliki Q10Vital®, ki prispeva k lepši in bolj gladki koži.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Valens Premium Ceramidi ustno pršilo

19.99 
Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Valens Vegan Collagen Booster tekočina

21.90