Kaj so ceramidi? 

Ceramidi so telesu lastne snovi, ki se naravno nahajajo v koži (epidermis ali povrhnjica). Skupaj z nekaterimi drugimi snovmi tvorijo t.i. kožno bariero, katere naloga je zaščita kože pred škodljivimi zunanjimi vplivi. V koži delujejo kot fuge: vežejo kožne celice in na ta način preprečujejo izgubo vode, hkrati pa ščitijo pred zunanjimi vplivi.

Ceramidi so sicer lipidne molekule, ki skupaj s holesterolom in maščobnimi kislinami obdajajo kožne celice.

Kaj so fitoceramidi Ceramosides™

Ceramosides™ je patentiran izvleček pšeničnih semen in naraven vir ceramidov. Gre za prečiščen izvleček, iz katerega so odstranjeni alergeni in gluten. Prav tako ne vsebuje GMO, aditivov in sestavin živalskega izvor in je primeren tudi za vegane.

Uživanje Ceramosides™ klinično dokazano pomaga izboljšati navlaženost kože, elastičnost in zmanjšanje gub. Prvi učinki so vidni že po 15 dneh. 

Ali izdelek vsebuje gluten in druge alergene iz pšenice?

Pšenični izvleček Ceramosides™ ne vsebuje glutena, čeprav je njegov vir pšenica. Izvlečku Ceramosides™ so bili odstranjeni tako gluten kot drugi alergeni. Poleg tega ne vsebuje GMO, je brez sladkorja in aditivov.

Koliko ceramidov moramo zaužiti?

Klinične študije so pokazale, da redno uživanje 30 mg ceramidov v obliki pšeničnega izvlečka Ceramosides že v 15 dneh prispeva k boljši navlaženosti in elastičnosti kože. Tudi naš izdelek vsebuje 30 mg ceramidov v dnevnem odmerku (4 razprški).

Zakaj je priporočljivo uživati ceramide?

Z leti količina ceramidov v koži upada, poleg starosti pa na količino vplivajo tudi drugi dejavniki, npr. suh in mrzel zrak, UV sevanje in nepravilna nega. Tudi preveč agresivna “nega” oz nanos neprimernih kozmetičnih sredstev namreč lahko poškoduje ceramide in zmanjša njihovo število.

Zaradi tega koža ni več “neprepustna”, izgubljati začne vlago, postaja suha in neodporna na okužbe, poškodbe itd.. Prvi znaki so suha, luskasta koža, rdečica, razdražena in srbeča koža itd. Koža izgublja tudi elastičnost in napetost.

Dodajanje ceramidov s prehranskimi dopolnili spodbudi nastajanje koži lastnih ceramidov, poveča število ceramidov v koži, pomaga pri obnovi kožne bariere, upočasni izhlapevanje ter izboljša vlažnost in elastičnost kože. Uživanje ne izboljša le kože na obrazu, pač pa kožo celotnega telesa.

Ali lahko obenem uživam Premium Ceramide in Kolagen Premium? 

Seveda, hkratno jemanje je celo priporočljivo. Medtem ko Valens Kolagen Premium koži priskrbi dovolj kolagena (in drugih snovi za zdravje kože, las in nohtov) in tako poskrbi za zdravje “globljih plasti kože”, Premium Ceramidi poskrbijo za povrhnjico. Oba izdelka sicer vsebujeta tudi koencim Q10, ki klinično dokazano prispeva k lepši koži.

Pri koencimu Q10 velja več je več – z obema izdelkoma zaužijete skupno 100 mg koencima Q10 na dan.