Ali sta izdelka primerna za vegane?

Ustno pršilo Valens C-natur vsebuje med in zato za vegane žal ni primeren. Ustvariti smo želeli 100 % naraven izdelek brez konzervansov, zato smo izdelku dodali med vrhunske kvalitete, zaradi česar je Valens C-natur primeren le za vegetarijance. Valens Vitamin C v prahu pa je primeren tudi za vegane, saj kot edino sestavino vsebuje naravni izvleček šipka.

Koliko vitamina C potrebujem? 

Z normalno, raznovrstno in uravnoteženo prehrano lahko pravzaprav zaužijemo dovolj vitamina C, še posebej, če zaužijemo dovolj sadja in zelenjave. Dodajanje je priporočljivo pozimi in jesen oz. v obdobju povečanih možnosti za okužbo, saj ima vitamin C vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema.

Priporočljiv dnevni odmerek za odrasle je 80 mg, a večina izdelkov z vitaminom C vsebuje višje vsebnosti vitamina C – do 500 mg. Dodajanje večjih količin vitamina C je priporočljivo v obdobjih povečanih možnosti za okužbo. Previsoki vnosi, še posebej s prehranskimi dopolnili, ki pogosto vsebujejo zelo visoke koncentracije vitamina C, lahko dražijo želodec in črevo in pogosto povzročajo prebavne motnje.

Kakšne so prednosti izdelka Valens C-natur pred drugimi podobnimi izdelki na tržišču?

Medtem ko je izdelkov z vitaminom C na trgu kar precej, so redki izdelki 100 % naravni. Prav zato smo v Valensu za tiste, ki preferirajo naravno in brez konzervansov, izdelali Valens C-natur, 100 % ustno pršilo brez konzervansov, ki vsebuje izvleček šipka kot naravni vir vitamina C. Izdelek je primeren tudi za otroke od dopolnjenega 1.leta, ki jim lahko odmerek prilagodimo ali zmanjšamo.

Posebna prednost je seveda v njegovi obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno odmerjanje, hkrati pa tudi prilagajanje odmerkov glede na potrebe. Izdelek je priročen tudi za na potovanja.

Kje najdemo vitamin C? 

Vitamin C se nahaja v veliko živilih, seveda predvsem v sadju in zelenjavi. Čeprav velja prepričanje, da največ vitamina C vsebujejo limone in drugi citrusi ter agrumi, pravzaprav največ vitamina C vsebujejo paprika in jagodičevje. Dokaj visoko količino vitamina C pa, zanimivo, vsebuje celo krompir.

Kakšni so znaki pomanjkanja vitamin C? 

Vitamin C ima vlogo tudi pri tvorjenju kolagena za zdravje zob, kosti in hrustanca in je na splošno zelo pomemben vitamin za normalno delovanje človeškega telesa. Pomanjkanje je zato škodljivo za naše telo. Kritično pomanjkanje vitamina C v razvitih državah je sicer redko, manjše pomanjkanje pa se lahko izraža z utrujenostjo, večjo dovzetnostjo za okužbe, počasnejšim celjenjem ran …. Zato tudi večina prehranskih dopolnil za imunski sistem vsebuje vitamin C.