Valens D-natur ustno pršilo

12.49 

(4 mnenja strank)

Inovativno in popolnoma naravno prehransko dopolnilo z vitaminom D3 za vse, ki želite vrhunski izdelek brez nepotrebnih dodatkov. Izdelek je brez konzervansov, zato je primeren tudi za dojenčke. Oblika ustnega pršila omogoča odlično alternativo kapljicam, saj je odmerjanje precej bolj enostavno in natančno.

 

Okus: brez okusa
Pakiranje: 
15 ml
Priporočen dnevni odmerek: 1 razpršek (400 IU)
Za 150 dni

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Valens D-natur je popolnoma naravno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter odlično absorpcijo, ki se prične že v ustni votlini. Izdelek vsebuje naravno obliko vitamina D3 iz lanolina, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Valens D-natur vsebuje 400 IU vitamina D3 v enem razpršku. Valens D-natur tako vsebuje “vitamin D za dojenčke” v odmerku, ki ga zanje priporočajo tudi pediatri. Izdelek ne vsebuje konzervansov, sladil ali arom, zato njegovo uživanje pri dojenčkih ne povzroča krčev ali kolik.

Enostavno odmerjanje

Valens D-natur predstavlja odlično alternativo ne le kapsulam in tabletam, temveč tudi nerodnim kapljicam, ki jih je težko preštevati in natančno odmeriti. Izdelek preprosto razpršimo v otrokova usta in mu tako zagotovimo optimalno količino vitamina D3. Namig za doječe mamice: vitamin D za dojenčke oz. njegovo vsebino lahko razpršite tudi na dojko, tik pred začetkom dojenja, ali jo vmešate v pripravljen napitek.

 

Klinično dokazana učinkovitost

Valens ustna pršila z vitaminom D so izdelana v Sloveniji po najvišjih standardih kakovosti (podjetje ima GMP certifikat). Vsako proizvodno serijo redno analiziramo s pomočjo zunanjih inštitucij, učinkovitost pa je bila dokazana tudi s klinično študijo. Ta je pokazala, da uživanje Valensovih ustnih pršil z vitaminom D3 prispeva k dvigu koncentracije vitamina D v krvi. Ustna pršila Valens so tako edina slovenska prehranska dopolnila z vitaminom D s svojo lastno klinično študijo.

 

Zakaj potrebujemo vitamin D?

Vitamin D je hormon, ki ga človeško telo tvori ob zadostni izpostavljenosti sončnim žarkom. Je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Potreben je za normalno delovanje imunskega sistema, vloga pa ima tudi pri ohranjanju zdravih kosti in zob.  Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D.  Dodajanje vitamina D je priporočljivo za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi, zlasti pozimi, ko je izpostavljenost manjša kot v drugih letnih časih. Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocihobdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu.

Sestavine

Aktivne sestavine (v 1 razpršku): vitamin D: 10 µg oz. 400 IU (200 % PDV*). *PDV – Priporočen dnevni vnos

Sestavine: srednjeverižni trigliceridi, vitamin D3 (holekalciferol).

Valens D-natur ne vsebuje sladkorja, konzervansov, želatine, barvil, arom in glutena. Primeren je tudi za vegetarijance.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Za dojenčke in otroke do 3. leta starosti priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Vsebina pri priporočenem odmerjanju zadostuje za 150 dni. V primeru povečanih potreb lahko odmerite tudi 2 razprška dnevno. Za odrasle priporočamo do 3 razprške dnevno.

Valens D-natur je primeren tudi za odrasle. Za vzdrževanje ravni vitamina D (ob normalni izpostavljenosti sončnim žarkom), je dovolj 400 IU dnevno, medtem ko je v obdobjih brez sonca (jesen, zima) priporočljivo jemati tudi 800 IU ali več.

Za optimalen učinek usmerite razpršek pod jezik ali na notranjo stran ličnice.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25°C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Varnost: Ustna pršila Valens so varna za uporabo, saj vsebujejo vitamin D3, naravno obliko vitamina D iz lanolina. Vsebnost vitamina D3 v priporočenih dnevnih odmerkih je varna za uživanje.

O višini odmerka se posvetujte z zdravnikom. Pediatri običajno svetujejo 400 IU vitamina D dnevno, ob povečanih potrebah pa tudi več.

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere in otroci naj ne uživajo večjih odmerkov vitamina D od priporočenih dnevnih vnosov.

Klinične študije

Učinkovitost dodajanja vitamina D v obliki Valensovih ustnih pršil.

Pogosta vprašanja

 1. Ali lahko dobimo dovolj vitamina D tudi brez prehranskih dopolnil?

  Vitamin D je edini vitamin, pravzaprav hormon, ki ga telo proizvaja samo pod vplivom UV žarkov. Najbolj aktivno se tvori od aprila do septembra okoli poldneva. Poleti, ko je sonce močnejše in se več gibamo na prostem, dodajanje vitamina D načeloma ni potrebno, razen če sodite v skupino ljudi, za katere se svetuje dodajanje vitamina D vse leto (dojenčki in otroci, nosečnice, starejši in tisti, ki se soncu popolnoma izogibate). Poleg tega bi bilo dobro vedeti tudi, da:

  • kreme z visokim zaščitnim faktorjem zavirajo tvorbo vitamina D v našem telesu.
  • za pomanjkanjem vitamina D trpijo ljudje po vsem svetu ne glede na starost ali geografsko lego (največji delež ljudi s pomanjkanjem vitamina D živi na Bljižnem vzhodu, kjer sicer prevladuje podnebje z veliko sonca).
  • ljudje s temnejšo poltjo morajo biti za zadostno količino vitamina D UV žarkom izpostavljeni dlje kot tisti s svetlejšo kožo.

  Pozimi in jeseni, ko je manj sončnih žarkov, je verjetnost, da telo proizvede dovolj vitamina D, manjša. Takrat vsekakor svetujemo jemanje vitamina D v priporočenih odmerkih.

 2. Iz česa je pridobljen vitamin D, ki ga vsebujejo vaši izdelki?

  Večina ustnih pršil (in drugih izdelkov z vitaminom D) vsebujejo naravno obliko vitamina D3 iz lanolina, rumene voskaste snovi, ki jo pridobivajo iz runa ovac. Gre za obliko, ki je identična tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov tvori naše telo, in za katero je bila dokazana odlična absorpcija. Posebej za vegane pa smo razvili tudi ustno pršilo Valens D-Natural Vegan z vitaminom D3 iz rastlinskega vira (alge).

 3. Zakaj pride do pomanjkanja vitamina D?

  Pomanjkanje vitamina D je zdravstveni problem po svetu in tudi pri nas. S tem se srečujemo predvsem pozimi, ko smo manj izpostavljeni soncu, na zaviranje nastanka vitamina D pa še dodatno vplivajo oblačila in kreme z UV-zaščito. Prav tako le malo živil vsebuje sončni vitamin v omembe vredni količini. To so mastne ribe, ribje olje, jetra ter jajčni rumenjak, rastlinska živila pa vsebujejo praktično nične količine vitamina D. Pomanjkanje vitamina D ima škodljiv vpliv na počutje in zdravje, zato je priporočljiv dodaten vnos sončnega vitamina s prehranskimi dopolnili, zlati za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi.

 4. Zakaj je vitamin D pomemben?

  Vitamin D je hormon, ki se s pomočjo sončnih žarkov sintetizira v naši koži, zato mu rečemo tudi sončni vitamin. Prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob. Hkrati prispeva tudi k delovanju mišic in imunskega sistema.

 5. Ali lahko izdelke z vitaminom D jemljejo tudi nosečnice?

  Da, vitamin D je nujno potreben tudi za nosečnice. Še več, raziskave kažejo, da ima več kot polovica slovenskih nosečnic premalo vitamina D. V eni od raziskav, ki je bila izvedena v Sloveniji, so namreč pri kar 55 % sodelujočih nosečnicah izmerili nizko raven vitamina D. Da je pomanjkanje sončnega vitamina pri nosečnicah globalni problem, kažejo tudi rezultati drugih meritev. V Ameriki ima tako od 27 do 91 % nosečnic raven vitamina D pod priporočeno vrednostjo, v Aziji je takih od 45 do 100 % nosečnic, v Evropi od 19 do 96 % in od 25 do 87 % v Avstraliji in Novi Zelandiji. Zato morajo tudi nosečnice pravočasno poskrbeti za zadostne količine tega pomembnega vitamina, še posebej jeseni in pozimi, ko je manj sončnih žarkov. Za nosečnice svetujemo prehransko dopolnilo Valens D-natur in Valens D-natur Vegan, saj sta oba brez konzervansov in naravna.

4 mnenja za Valens D-natur ustno pršilo

 1. Tina Tina

  Koliko enot je v enem odmerku d-natur? Hvala

  • tina.vrecek

   Pozdravljeni,
   V enem razpršku (0,1 ml) je vitamin D: 10 qg oz. 400 IU (200 % PDV – priporočen dnevni vnos)
   Lep pozdrav,
   Valens

 2. d3 valens, za otroke

  je ta d3 primeren za otroke, od 4 leta naprej? ali junior?
  hvala
  vanja

  • Valens

   Pozdravljeni,

   oba izdelka sta primerna za otroke – D-Natur je 100 % naraven in vsebuje 400 IU vitamina D3, D Junior pa ima odličen okus jagode in vsebuje 500 IU vitamina D3.

   Lep pozdrav. Valens

 3. Nika

  Odličen in res priročen, ni se treba matrati s kapljicami in žličkami. Ga dajem že od začetka, pa ni bilo nobenih krčev.

 4. Anja V.

  Ali je D natur primeren že od rojstva? Če je, koliko? Hvala!

  • VALENS

   Pozdravljeni, hvala za vprašanje. Valens D-natur je primeren tudi za novorojenčke. Priporočen dnevni odmerek je 1 razpršek oz. 400 IU vitamina D3, kolikor priporočajo tudi pediatri. Lep pozdrav. Ekipa Valens

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment