Valens BibaBiotik kapljice

12.99 

Kapljice za uravnoteženo črevesno mikrofloro novorojenčkov, dojenčkov in otrok. Vsebujejo dva seva mlečnokislinskih bakterij, prebiotike ter vitamin D3.

Izdelek vsebuje Lactobacllus rhamnosus ter Lactobacillus reuteri, ki sta med najbolj raziskanimi bakterijskimi sevi. Njuno učinkovitost posamično in v kombinaciji potrjujejo številne klinične študije.

Pakiranje: 7,5 ml
Priporočen dnevni odmerek:

 • dojenčki od 2. tedna in otroci do 4. leta starosti: 5 kapljic
 • otroci od 4. leta starosti: 10 kapljic

Rok uporabe: 2 meseca po odprtju
Za 30 dni

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Kategorije: , , , , SKU: 1396

Opis

Valens BibaBiotik je prehransko dopolnilo v obliki kapljic, ki je namenjeno vzpostavitvi ravnovesja blagodejnih bakterij v črevesni flori oz. ohranjanju zdrave mikrobiote. Namenjene so novorojenčkom od 2. tedna starosti, dojenčkom in otrokom.

Kdaj uporabljati izdelek:

 • v primeru znakov prebavnih težav oz. neurejene prebave (krči, kolike, driska ali zaprtje, jok in nemir),
 • ob jemanju antibiotikov,
 • ob večjem tveganju za prebavne težave (npr. rotavirusi, potovanja, prehrana),
 • za uravnoteženo črevesno mikrofloro.

Prednosti kapljic Valens BibaBiotik: 

 • Vsebujejo dva specifična seva mlečnokislinskih bakterij: Lactobacillus rhamnosus 19070-2 in Lactobacillus reuteri DSM 12246. 
 • Seva sta izbrana na podlagi več kliničnih raziskav, ki dokazujejo učinkovitost pri dojenčkih in otrocih.
 • Vsebuje kakovostna in oštevilčena bakterijska seva. Točno določena številka označuje vrsto seva in nam omogoča pregled njegovih znanstvenih koristi in učinkov na človeško telo, dokazanih z različnimi kliničnimi študijami*.
 • Po odprtju so kapljice uporabne še vsaj 2 meseca, kar priča o stabilnosti izdelka in bakterijskih kultur. 
 • Kulture so zaradi posebne patentirane proizvodne tehnologije (cryo-protection technology) odporne na žolčne soli in nizek pH želodca, kar jim omogoča varen prehod do mesta delovanja.
 • 100 % naraven izdelek, brez konzervansov, alergenov, dodatkov.
 • 5 kapljic vsebuje 125 milijonov celic bakterije L. rhamnosus in 125 milijonov celic bakterije L. reuteri, kar je količina, ki je klinično dokazano učinkovita.
 • Vsebujejo tudi prebiotike – fruktooligosaharide, ki v črevesju spodbujajo rast in aktivnost koristnih bakterij.
 • Dodatek vitamina D3, ki prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in je nujno potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih.

*Pri prehranskih dopolnilih je zelo pomembno, da vsebujejo isti bakterijski sev v enakem odmerku, kot je bil uporabljen v kliničnih raziskavah. Posamezni bakterijski sevi se razlikujejo po fizioloških učinkih na človeško telo. Številka, ki označuje vrsto bakterijskega seva, uporabnikom omogoča, da na podlagi kliničnih študij preverijo, katere fiziološke učinke ima sev na naše telo. Uporaba številk ob navajanju bakterijskega seva zagotavlja tudi, da izdelek vedno vsebuje specifičen, točno določen sev, ter ponovljive, dosledne učinke izdelka na telo.

Več informacij

Bakterije v našem črevesju

Človeško črevesje gosti več vrst živih kultur oz. bakterij, od katerih so nekatere koristne in z našim telesom živijo v simbiozi, druge pa slabe in škodljive. Dobre bakterije našim prebavilom pomagajo pri presnavljanju hrane, uničujejo pa tudi slabe bakterije. Ljudje smo bakterijam izpostavljeni že ob rojstvu in zdrava mikroflora je zelo pomembna za normalno delovanje človeškega telesa.

Kadar zaradi različnih razlogov pride do neravnovesja in škodljive bakterije prevladajo nad dobrimi, lahko pride do prebavnih težav, kot so napihnjenost, napenjanje ali celo driska, in slabšega delovanja imunskega sistema. To lahko povzročijo različne okužbe, neuravnovešena in nezdrava prehrana, jemanje antibiotikov ipd. Za ponovno vzpostavitev ravnovesja v črevesni flori oz. za ohranjanje zdrave mikrobiote je priporočljivo uživanje izdelkov, ki vsebujejo koristne mikroorganizme oz. dobre bakterije. 

Prebiotiki

Prebiotiki so snovi, ki v črevesju predstavljajo hranila za koristne kulture. Črevesju pomagajo, da samo vzpostavi ravnotežje bakterij in sicer tako, da pospešujejo njihovo rast, njihovo aktivnost in hitrost razmnoževanja. Med najbolj razširjenimi prebiotiki so fruktooligosaraharidi, ki dokazano pomagajo pri vzpostavitvi črevesne flore. Njihov naravni vir so banane, polnozrnati kruh in koruza. Fruktooligosaharide iz koruze vsebujejo tudi kapljice Valens BibaBiotik. 

Vitamin D3

Vitamin D je eden od esencialnih vitaminov, ki ga naše telo nujno potrebuje za svoje normalno delovanje. Potreben je za normalno delovanje imunskega sistema, vloga pa ima tudi pri ohranjanju zdravih kosti in zob. Vitamin D je v bistvu hormon, ki ga človeško telo tvori samo ob pravilni in zadostni izpostavljenosti sončnim žarkom. Raziskave kažejo, da kar 80 % Slovencev ni zadostno preskrbljenih z vitaminom D, zato je priporočljivo njegovo dodajanje, zlasti za tiste, ki so premalo izpostavljeni sončni svetlobi in še posebej pozimi, ko je izpostavljenost sončni svetlobi manjša kot v drugih letnih časih. Dodajanje vitamina D je še posebej pomembno pri dojenčkih in otrocih v obdobju rasti oziroma v zgodnjem otroštvu.

Sestavine

Aktivne sestavine v 5 kapljicah (0,25 ml):

Lactobacillus rhamnosus 19070-2: 1,25 x 108 CFU*

Lactobacillus reuteri DSM 12246: 1,25 x 108 CFU*

Vitamin D3: 10 μg (200 % PDV**)

Fruktooligosaharidi: 1,7 mg

*CFU – kolonijske enote; **PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: sončnično olje, Lactobacillus rhamnosus 19070-2, Lactobacillus reuteri DSM 12246, fruktooligosaharidi, vitamin D (holekalciferol).

Valens BibaBiotik kapljice ne vsebujejo sladkorja, glutena, laktoze, barvil in umetnih arom.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred vsako uporabo stekleničko stresajte 20-30 sekund, da tekočina postane motna. Pokrovček na steklenički nadomestite s priloženo kapalko. S kapalko zajemite tekočino in navpično odmerite 5 kapljic direktno v usta ali dodajte k materinemu mleku, hladnim tekočinam ali mlačni mlečni formuli. Po uporabi stekleničko s kapalko dobro zatisnite.

Priporočen dnevni odmerek:

– dojenčki od 2. tedna in otroci do 4. leta starosti: 5 kapljic

– otroci od 4. leta starosti: 10 kapljic

Priporočamo uživanje enkrat na dan, najbolje med jedjo oz. dve uri pred ali po zaužitju antibiotikov.

Izdelek vsebuje 30 odmerkov. Primeren je za redno, dolgotrajno uživanje.

Shranjevanje: Shranjujte na temnem, pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju porabite v 2 mesecih.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valens BibaBiotik kapljice”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Post comment