Valens BibaBiotik kapljice

13.29 

(1 mnenje stranke)

100 % naravno prehransko dopolnilo za dojenčke in otroke. Vsebuje kar dva seva mlečnokislinskih bakterij, prebiotike, ki v črevesju predstavljajo hrano za koristne bakterije, ter vitamin D3, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in razvoju kosti.

Izdelek vsebuje Lactobacllus rhamnosus ter Lactobacillus reuteri, ki sta med najbolj raziskanimi bakterijskimi sevi.

Pakiranje: 7,5 ml
Priporočen dnevni odmerek:

 • dojenčki od 2. tedna in otroci do 4. leta starosti: 5 kapljic
 • otroci od 4. leta starosti: 10 kapljic oz. izdelek Valens SuperBiotik

Rok uporabe: 2 meseca po odprtju
Za 30 dni

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Valens BibaBiotik je 100 % naravno prehransko dopolnilo v obliki kapljic, ki je namenjeno novorojenčkom od 2. tedna starosti, dojenčkom in otrokom. Vsebuje kombinacijo mlečnokislinskih bakterij, prebiotikov ter vitamina D3.

 

Prednosti kapljic Valens BibaBiotik: 

 • Vsebujejo dva specifična seva mlečnokislinskih bakterij: Lactobacillus rhamnosus 19070-2 in Lactobacillus reuteri DSM 12246. 
 • Seva sta izbrana na podlagi raziskav, ki dokazujejo učinkovitost pri dojenčkih in otrocih.
 • Vsebuje kakovostna in oštevilčena bakterijska seva. Točno določena številka označuje vrsto seva in nam omogoča pregled njegovih koristi in učinkov na človeško telo, dokazanih s študijami*.
 • Po odprtju so kapljice uporabne še vsaj 2 meseca, kar priča o stabilnosti izdelka in bakterijskih kultur. 
 • Kulture so zaradi posebne patentirane proizvodne tehnologije (cryo-protection technology) odporne na žolčne soli in nizek pH želodca, kar jim omogoča varen prehod do mesta delovanja.
 • 100 % naraven izdelek, brez konzervansov, alergenov in dodatkov.
 • 5 kapljic vsebuje 125 milijonov celic bakterije L. rhamnosus in 125 milijonov celic bakterije L. reuteri, kar je količina, ki je dokazano učinkovita.
 • Vsebujejo tudi prebiotike – fruktooligosaharide, ki v črevesju spodbujajo rast in aktivnost koristnih bakterij.
 • Dodatek vitamina D3, ki prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in je nujno potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih.

*Pri prehranskih dopolnilih je zelo pomembno, da vsebujejo isti bakterijski sev v enakem odmerku, kot je bil uporabljen v raziskavah. Posamezni bakterijski sevi se razlikujejo po učinkih na človeško telo. Številka, ki označuje vrsto bakterijskega seva, uporabnikom omogoča, da na podlagi študij preverijo, katere učinke ima sev na naše telo. Uporaba številk ob navajanju bakterijskega seva zagotavlja tudi, da izdelek vedno vsebuje specifičen, točno določen sev, ter ponovljive, dosledne učinke izdelka na telo.

Sestavine

Aktivne sestavine v 5 kapljicah (0,25 ml):

Lactobacillus rhamnosus 19070-2: 1,25 x 108 CFU*

Lactobacillus reuteri DSM 12246: 1,25 x 108 CFU*

Vitamin D3: 10 μg (200 % PDV**)

Fruktooligosaharidi: 1,7 mg

*CFU – kolonijske enote; **PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: sončnično olje, Lactobacillus rhamnosus 19070-2, Lactobacillus reuteri DSM 12246, fruktooligosaharidi, vitamin D (holekalciferol).

Valens BibaBiotik kapljice ne vsebujejo sladkorja, glutena, laktoze, barvil in umetnih arom.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred vsako uporabo stekleničko stresajte 20-30 sekund, da tekočina postane motna. Pokrovček na steklenički nadomestite s priloženo kapalko. S kapalko zajemite tekočino in navpično odmerite 5 kapljic direktno v usta ali dodajte k materinemu mleku, hladnim tekočinam ali mlačni mlečni formuli. Po uporabi stekleničko s kapalko dobro zatisnite.

Priporočen dnevni odmerek:

 1. Dojenčki od 2. tedna in otroci do 4. leta starosti: 5 kapljic
 2. Otroci od 4. leta starosti: 10 kapljic oz. 1 kapsula Valens SuperBiotik

Priporočamo uživanje enkrat na dan, najbolje med jedjo oz. dve uri pred ali po zaužitju antibiotikov. Izdelek vsebuje 30 odmerkov. Primeren je za redno, dolgotrajno uživanje.

Shranjevanje: Shranjujte na temnem, pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju porabite v 2 mesecih. Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Pogosta vprašanja

 1. Kako hitro začnejo učinkovati izdelki z mikrobiološkimi kulturami?

  Hitrost učinkovanja je odvisna od vsakega posameznika. Svetujemo redno jemanje vsaj nekaj tednov oz. do želenih učinkov.

 2. Lahko izdelek uživam kadarkoli v dnevu?

  Urnik jemanja tovrstnih izdelkov se načeloma lahko prilagodi posamezniku in njegovim preferencam. Bolj kot obroki in čas v dnevu je pomembna konsistenca jemanja (vsak dan ob istem času).

 3. Kaj so mlečnokislinske bakterije?

  Mlečnokislinske bakterije so med najpogostejšimi koristnimi bakterijami v človeškem črevesju, kjer sodelujejo pri presnovi glukoze. Pri tem kot stranski produkt nastaja mlečna kislina (od tod tudi ime), ki ima sama po sebi koristno vlogo v človeškem telesu. Mlečnokislinske bakterije so med najpogostejšimi kulturami v tovrstnih izdelkih, saj spadajo med najbolj raziskane in najbolj učinkovite.

 4. Kaj pomeni GG v imenu mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG?

  Lactobacillus rhamnosus GG je specifičen bakterijski sev, ki sta ga leta 1983 odkrila in izolirala ameriška znanstvenika Sherwood Gorbach in Barry Goldin. GG torej označuje inicialke priimkov znanstvenikov, ki sta sev tudi patentirala.

 5. Zakaj je Lactobacillus rhamnosus GG poseben?

  Gre za najbolj raziskan bakterijski sev na svetu z več kot 1000 raziskavami.

 6. Kaj je črevesna flora?

  Izrazi črevesna flora, mikroflora, mikrobiota in mikrobiom označujejo skupek mikroorganizmov (bakterije, gljive in virusi), ki se nahajajo v človeškem črevesju. Večinoma gre za bakterije, ki so nujno potrebne za ohranjanje človekovega zdravja, saj so vključene v določene biološke procese (npr. izkoriščanje energije iz hrane, sinteza vitaminov, delovanje imunskega sistema itd.).
  V človeškem črevesju živi več kot milijarda bakterij, ki se delijo na slabe (potencialno patogene) in dobre oz. koristne. Slednje so prevladujoče, njihovo razmerje pa je pri vsakem posamezniku drugačno.

 7. Kako se kapljice pravilno uporablja?

  Pokrovček na steklenički pred prvo uporabo zamenjate s kapalko, ki omogoča natančno odmerjanje kapljic. Kapljice lahko nakapljate na žličko, v tekočino (npr. mleko, čaj ali sok) ali pa naravnost v usta. Svetujemo, da izdelka ne mešate z vročimi tekočinami, saj to lahko vpliva na kvaliteto bakterijskih kultur.

 8. Ali dam lahko dojenčku, staremu 2 tedna, enako količino kapljic, kot njegovemu bratu, staremu 10 let?

  Priporočen odmerek za otroke od 2. tedna starosti je 5 kapljic – gre za odmerek, katerega učinkovitost in varnost je bila tudi predmet različnih raziskav. Za starejše otroke (od 4. leta dalje) svetujemo 10 kapljic ali 1 kapsulo Valens SuperBiotik,

1 mnenje za Valens BibaBiotik kapljice

 1. Amanda

  Hvaležni, da smo končno našli nekaj, kar pomaga našem malem škratu in njegovem trebuščku.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post comment