Valens SuperBiotik kapsule

21.90 

(1 mnenje stranke)

Kapsule za uravnavanje črevesne mikroflore, namenjene vzpostavitvi in vzdrževanju ravnovesja blagodejnih bakterij v črevesju. Vsebujejo 20 milijard živih kultur iz 12 specifičnih bakterijskih sevov, ki so tudi naravno nahajajo v človeškem prebavnem traktu.

Kapsule so obogatene še s prebiotiki, topnimi rastlinskimi vlakninami, ki v črevesju predstavljajo hrano za koristne bakterije ter spodbujajo njihovo rast in aktivnost.

Izdelek je pakiran v posebni zaščitni viali Activ-Vial™ z aktivnim polimerom Activ-Polymer™, ki dokazano zmanjšuje vsebnost vlage ter podaljša obstojnost mikrobioloških kultur in izdelka.

Pakiranje: 30 kapsul
Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula
Za 30 dni.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja
Kategorija SKU: 1387

Opis

Valens SuperBiotik kapsule so namenjene vzpostavitvi in vzdrževanju ravnovesja blagodejnih bakterij v črevesju. Ena kapsula vsebuje kar 20 milijard živih mikrobioloških kultur iz 12 različnih specifičnih bakterijskih sevov, ki se naravno nahajajo v človeškem prebavnem traktu. Sevi bakterijskih kultur so izbrani na podlagi številnih kliničnih študij, ki dokazujejo njihovo učinkovitost. Večinoma gre za bifidobakterije in mlečnokislinske bakterije, ki sodijo med najbolj raziskane bakterije.

Izdelek vsebuje tudi LactoGG®, posebno obliko najbolj preučenega, patentiranega seva mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus. Pri vseh mikroorganizmih gre za visoko kakovostne probiotične oblike, kar zagotavljajo tudi certifikati kakovosti in rezultati analiz.

Kapsule vsebujejo tudi prebiotike – dve posebni, patentirani obliki topnih rastlinskih vlaknin iz koruze in sladkorne pese, ki v prebavilih delujejo kot hrana za koristne bakterije in spodbujajo njihovo rast in aktivnost. Prebiotiki fruktooligosaharidi, nizkokalorični ogljikovi hidrati, poleg prebiotične aktivnosti izkazujejo še nekatere druge pozitivne učinke na človeško telo.

Kapsule so pakirane v posebni viali Activ-Vial™ z aktivnim polimerom Activ-Polymer™, ki v primerjavi z drugimi oblikami dokazano zmanjšuje vsebnost vlage v kapsulah. Na ta način ohranja oz. podaljša obstojnost mikrobioloških kultur in izdelka.

Kdaj uporabljati izdelek:

 • v primeru znakov neurejene prebave,
 • ob jemanju antibiotikov,
 • ob večjem tveganju za prebavne težave (npr. rotavirusi, potovanja, prehrana),
 • za uravnoteženo črevesno mikrofloro.

Prednosti kapsul Valens SuperBiotik:

 • Vsebujejo kar 12 specifičnih sevov bakterijskih kultur.
 • Sevi so izbrani na podlagi učinkovitosti, dokazane z več raziskavami in kliničnimi študijami.
 • Vsebujejo kakovostne in oštevilčene bakterijske seve. Točno določena številka označuje vrsto seva in nam omogoča pregled njegovih znanstvenih koristi in učinkov na človeško telo*.
 • Vsebujejo iste bakterijske seve v istem odmerku, kot so bili uporabljeni v kliničnih raziskavah.  
 • Vsebujejo tudi LactoGG®, patentiran sev bakterije Lactobacillus rhamnosus. Gre za najbolj raziskan in preučen bakterijski sev na svetu.
 • Skupno vsebujejo 20 milijard bakterijskih kultur.
 • Vsebujejo prebiotike, ki selektivno spodbujajo rast in aktivnost bakterij.
 • Pakiranje v viali Activ-Vial™, ki podaljšuje obstojnost mikrobioloških kultur in izdelka. Activ-Vial™ v kapsulah dokazano zmanjšuje vsebnost vlage, ki sicer negativno vpliva na bakterije.
 • O kakovosti pričajo rezultati analiz, klinične študije ter certifikati najvišje kakovosti.

*Pri prehranskih dopolnilih je zelo pomembno, da vsebujejo isti bakterijski sev v enakem odmerku, kot je bil uporabljen v kliničnih raziskavah. Posamezni bakterijski sevi se razlikujejo po fizioloških učinkih na človeško telo. Številka, ki označuje vrsto bakterijskega seva, uporabnikom omogoča, da na podlagi kliničnih študij preverijo, katere fiziološke učinke ima sev na naše telo. Uporaba številk ob navajanju bakterijskega seva zagotavlja tudi, da izdelek vedno vsebuje specifičen, točno določen sev, ter ponovljive, dosledne učinke izdelka na telo.

Pogosta vprašanja

 1. Kako hitro začnejo učinkovati izdelki z mikrobiološkimi kulturami?

  Hitrost učinkovanja je odvisna od vsakega posameznika ter občutljivosti in (ne)ravnovesja njegove črevesne mikroflore. Običajno uporabniki po nekaj dneh rednega jemanja poročajo o zmanjšanju akutnih težav (driske, zaprtja …), bolečin v trebuhu, napihnjenosti ipd. Dolgotrajnejši učinki so npr. boljša odpornost, lepša koža itd.

 2. Lahko izdelek uživam kadarkoli v dnevu?

  Urnik jemanja tovrstnih izdelkov se načeloma lahko prilagodi posamezniku in njegovim preferencam. Bolj kot obroki in čas v dnevu je pomembna konsistenca jemanja (vsak dan ob istem času).

 3. Kako dolgo moram jemati izdelek?

  Pri akutnih prebavnih težavah (npr. driska, zaprtje na potovanjih, napihnjenosti ipd.) je jemanje probiotikov lahko kratkotrajno, do občutnega izboljšanja. Dolgotrajno, redno jemanje je priporočljivo pri kroničnih težavah ter pri krepitvi imunskega sistema. Priporočljivo je tudi jemanje ves čas zdravljenja z antibiotiki.

 4. Kako vem, da potrebujem tovrsten izdelek?

  Na neravnovesje v črevesni mikroflori kažejo prebavne težave, slabše delovanje imunskega sistema, lahko pa tudi težave s kožo. Jemanje izdelkov s koristnimi bakterijskimi kulturami se svetuje tudi sočasno z antibiotično terapijo, preventivno pa tudi pred potovanji ali večjim stresom, katerih posledica je pogosto porušeno ravnovesje mikroflore.

 5. Kaj so mlečnokislinske bakterije?

  Mlečnokislinske bakterije so med najpogostejšimi koristnimi bakterijami v človeškem črevesju, kjer sodelujejo pri presnovi glukoze. Pri tem kot stranski produkt nastaja mlečna kislina (od tod tudi ime), ki ima sama po sebi koristno vlogo v človeškem telesu. Mlečnokislinske bakterije so med najpogostejšimi kulturami v tovrstnih izdelkih, saj spadajo med najbolj raziskane in najbolj učinkovite.

 6. Kaj pomeni GG v imenu mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG?

  Lactobacillus rhamnosus GG je specifičen bakterijski sev, ki sta ga leta 1983 odkrila in izolirala ameriška znanstvenika Sherwood Gorbach in Barry Goldin. GG torej označuje inicialke priimkov znanstvenikov, ki sta sev tudi patentirala.

 7. Zakaj je Lactobacillus rhamnosus GG poseben?

  Gre za najbolj raziskan bakterijski sev na svetu z več kot 1000 raziskav in več kot 300 kliničnih študij, ki so dokazale množico koristnih učinkov na človeško prebavo, počutje in zdravje.

 8. Kaj je črevesna flora?

  Izrazi črevesna flora, mikroflora, mikrobiota in mikrobiom označujejo skupek mikroorganizmov (bakterije, gljive in virusi), ki se nahajajo v človeškem črevesju. Večinoma gre za bakterije, ki so nujno potrebne za ohranjanje človekovega zdravja, saj so vključene v določene biološke procese (npr. izkoriščanje energije iz hrane, sinteza vitaminov, delovanje imunskega sistema itd.).
  V človeškem črevesju živi več kot milijarda bakterij, ki se delijo na slabe (potencialno patogene) in dobre oz. koristne. Slednje so prevladujoče, njihovo razmerje pa je pri vsakem posamezniku drugačno.

 9. Ali lahko jemljem probiotike, ko sem noseča/dojim?

  Probiotiki so varni za uporabo med nosečnostjo oz. dojenjem, svetujemo pa vseeno, da se o morebitnem dodajanju posvetujete še z zdravnikom ali farmacevtom.

Sestavine

 Aktivne sestavine v 1 kapsuli:

Sestavina Kolonijske enote/kapsulo mg/kapsulo
Lactobacillus rhamnosus DSM 32550 LactoGG® 1 x 1010 44,000
Bifidobacterium lactis DSM 32269 8,57 x 109 25,000
Bifidobacterium longum DSM 32946 1,43 x 108 1,667
Bifidobacterium bifidum DSM 32403 1,43 x 108 1,250
Lactobacillus acidophilus DSM 32418 1,43 x 108 1,000
Lactococcus lactis SD5584 1,43 x 108 0,833
Lactobacillus casei NCIMB 30356 1,43 x 108 0,714
Bifidobacterium breve SD5206 1,43 x 108 0,625
Streptococcus thermophilus DSM 32319 1,43 x 108 0,625
Lactobacillus plantarum SD5209 1,43 x 108 0,500
Lactobacillus paracasei NCIMB 30470 1,43 x 108 0,500
Lactobacillus salivarius SD5208 1,43 x 108 0,500
Hidroliziran koruzni dekstrin (Nutriose®) 90,018
Fruktooligosaharidi (Actilight®) 78,768

 Sestavine: hidroliziran koruzni dekstrin (Nutriose®), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), fruktooligosaharidi (Actilight®), sredstvo za povečevanje prostornine: mikrokristalna celuloza, Lactobacillus rhamnosus DSM 32550 (LactoGG®), Bifidobacterium lactis DSM 32269, sredstva proti sprejemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid, Bifidobacterium longum DSM 32946, Bifidobacterium bifidum DSM 32403, Lactobacillus acidophilus DSM 32418, Lactococcus lactis SD5584, Lactobacillus casei NCIMB 30356, Bifidobacterium breve SD5206, Streptococcus thermophilus DSM 32319, Lactobacillus plantarum SD5209, Lactobacillus paracasei NCIMB 30470, Lactobacillus salivarius SD5208.

LactoGG® je registrirana blagovna znamka podjetja DSM.

Izdelek ne vsebuje laktoze, glutena in barvil. Primeren je tudi za vegetarijance.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Priporočen dnevni odmerek za otroke od 2. leta starosti in odrasle je 1 kapsula na dan. Pri otrocih kapsulo odprite in uporabite zgolj njeno vsebino. Priporočamo uživanje enkrat na dan, najbolje med jedjo oz. dve uri pred ali po zaužitju antibiotikov. Kapsulo pogoltnite z zadostno količino vode. Izdelek je primeren za redno, dolgotrajno uživanje.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju priporočamo shranjevanje v hladilniku. Porabite v roku 3 mesecev po odprtju.

Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Več informacij

Bakterije v našem črevesju

Človeško črevesje gosti več vrst živih kultur oz. bakterij, od katerih so nekatere koristne in z našim telesom živijo v simbiozi, druge pa slabe in škodljive. Dobre bakterije našim prebavilom pomagajo pri presnavljanju hrane, uničujejo pa tudi slabe bakterije. Ljudje smo bakterijam izpostavljeni že ob rojstvu in zdrava mikroflora je zelo pomembna za normalno delovanje človeškega telesa.

Kadar zaradi različnih razlogov pride do neravnovesja in škodljive bakterije prevladajo nad dobrimi, lahko pride do prebavnih težav, kot so napihnjenost, napenjanje ali celo driska, in slabšega delovanja imunskega sistema. To lahko povzročijo različne okužbe, neuravnovešena in nezdrava prehrana, jemanje antibiotikov ipd. Za ponovno vzpostavitev ravnovesja v črevesni flori oz. za ohranjanje zdrave mikrobiote je priporočljivo uživanje probiotične hrane oz. izdelkov, ki vsebujejo koristne mikroorganizme oz. dobre bakterije.

Prebiotiki

Prebiotiki so snovi, ki v črevesju predstavljajo hranila za koristne kulture. Črevesju pomagajo, da samo vzpostavi ravnotežje bakterij in sicer tako, da pospešujejo njihovo rast, njihovo aktivnost in hitrost razmnoževanja. Med najbolj razširjenimi prebiotiki so fruktooligosaraharidi, ki dokazano pomagajo pri vzpostavitvi črevesne flore. Njihov naravni vir so banane, polnozrnati kruh in koruza. Fruktooligosaharide iz koruze vsebujejo tudi kapsule Valens SuperBiotik.

1 mnenje za Valens SuperBiotik kapsule

 1. Karin

  SuperBiotiki so res super, ker delujejo. Še prijateljici sem jih dala, ki je imela težave s prebavo na morju in sva obe zadovoljni. Priporočam.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Post comment