Valens Kolagen Premium vsebuje Q10Vital®, v Sloveniji razvito vodotopno obliko koencima Q10, ki ima klinično dokazano 4-krat večjo absorpcijo v primerjavi z navadnim Q10. Vodotopna oblika koencima Q10, ki jo je razvil Kemijski inštitut iz Ljubljane, predstavlja edinstveno in daleč najbolj učinkovito obliko koencima Q10, za katero je značilna bistveno izboljšana biorazpoložljivost. Ker v Valensu verjamemo, da lepota prihaja od znotraj, smo se odločili, da s študijo dokažemo vpliv uživanja koencima Q10 na kožo. Študijo smo izvedli v sodelovanju z Inštitutom za kozmetiko Visoke šole za storitve. Povzročila je pravo malo revolucijo na tem področju. Študija, v kateri je sodelovalo 33 žensk, je potrdila, da redno uživanje koencima Q10 v dovolj visokih odmerkih pomembno vpliva na strukturo kože. Rezultati trimesečnega uživanja izdelkov Quvital® so pokazali čvrstost in mladostnejši videz kože ter zmanjšanje gub.

Raziskava Inštituta za kozmetiko VIST je trajala približno tri mesece, v tem obdobju pa je 33 zdravih prostovoljk, starih med 45 in 60 let, uživalo prehransko dopolnilo z vodotopnim Q10 v obliki tekočine. V študiji so testirali kožne parametre, kot so stanje dermisa in gub, vlažnost in elastičnost kože ter odpravo drugih znakov staranja kože. Ena skupina je jemala placebo, druga 50 mg Q10, tretja pa 150 mg Q10 na dan. Avtorji raziskave so rezultate predstavili na svetovni konferenci o koencimu Q10 v Bologni, študija pa je bila objavljena tudi v ugledni znanstveni reviji Biofactors.

 

Rezultati študije o vplivu koencima Q10 na kožo

Študija je pokazala, da dolgoročno uživanje tekočine s koencimom Q10 izboljša izgled kože, tako v smislu čvrstosti kot kožnega mikroreliefa oziroma zmanjšanja gub. V skupini, ki je jemala višjo koncentracijo koencima Q10 v sirupu, so bili rezultati nekoliko boljši kot v skupini z nižjo koncentracijo, v obeh primerih pa so pri večini prostovoljk opazili izboljšanje čvrstosti in gladkosti kože ter zmanjšanje gub v primerjavi s skupino, ki je uživala placebo (torej sirup brez koencima Q10).

Slika 1: stanje kože pred uživanjem tekočine s Q10Vital®

prej21

Slika 2: stanje kože po 3 mesecih rednega uživanja tekočine s Q10Vital®

Valens Beauty kolagen Q10 gubice
Več o študiji