Maščobe so nujen del zdrave in uravnovešene prehrane in najpomembnejše mesto med njimi zasedajo nenasičene maščobne kisline omega 3. Človeško telo jih nujno potrebuje za normalno delovanje, a jih ne more tvoriti samo, zato zadostne količine lahko zagotovimo le s z dodatnim vnosom. Vir DHK in EPK so le ribe, ribja olja ter prehranski dodatki. Za doseganje pozitivnih učinkov omega-3 maščobnih kislin na človeško zdravje strokovnjaki priporočajo dnevni vnos vsaj 250 mg DHK in EPK. Ob takšnem vnosu EPK in DHK prispevata k normalnemu delovanja srca, DHK pa ima vlogo tudi pri ohranjanju vida in delovanju možganov.

Tudi v Valensovo ponudbo smo dodali kakovostna prehranska dopolnila z omega-3 maščobnimi kislinami:

1. Valens Omega-3 Forte kapsule vsebujejo 1000 mg najčistejšega in najkvalitetnejšega ribjega olja s kar 80 % omega-3 maščobnih kislin DHK in EPK (400 mg EPK in 300 mg DHK). Izdelek ne vsebuje drugih dodatkov, nezdravih maščob in zdravju škodljivih snovi – testiran je tudi na težke kovine.

2. Valens Omega-3 Vegan vsebujejo izredno čisto olje alg rodu Schizochytrium, ki predstavljajo trajnostni neživalski vir omega-3 nenasičenih maščobnih kislin in vegansko alternativo ribjemu olju. Algalno olje je bogato z DHK in ne vsebuje drugih dodatkov. DHK ima številne pozitivne vplive na organizem, ob dnevnem vnosu 250 mg, kolikor vsebujejo tudi kapsule Valens Omega-3 Vegan, pa sodeluje tudi pri ohranjanju vida in delovanju možganov.

Izdelke Omega-3 priporočamo vsem, ki v svojo prehrano ne vključujejo dovolj mastnih rib, še posebej pa veganom. Oba izdelka sta primerna tudi za nosečnice – zadostni vnosi omega-3 maščobnih kislin (ob 250 mg še dodatnih 200 mg DHK) imajo vlogo pri razvoju ploda.

Pri razvoju Omega-3 izdelkov smo izbrali surovini s certifikatom, ki potrjuje, da so ribe ulovljene na trajnostni način. Surovini ustrezata tudi najvišjim standardom za kakovost in čistost in imata certifikat IFOS.

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Valens Omega-3 Forte kapsule

20.95 
Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Valens Omega-3 Vegan kapsule

27.98